Συνεχης ενημερωση
Σημαντική αύξηση στα καθαρά κέρδη της μητρικής εταιρείας με παραλληλη εμφάνιση κερδών έναντι ζημιών στον όμιλο ανακοίνωσε η Unibrain, σε σχετική γνωστοποίηση που εξέδωσε.
Σε επίπεδο μητρικής, καταγράφθηκε αύξηση πωλήσεων κατά 14% σε 2.311.660,38 ευρώ από 2.031.336,12 ευρώ. Αύξηση κατά 118% σημειώθηκε στα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά 118% σε 534.266,48 ευρώ από 244.367,44 ευρώ.
Σημαντική αύξηση κατά 1.273% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας σε 325.776.88 ευρώ από 23.725.87 ευρώ της περυσινής περιόδου.
Σε ενοποιημένο επίπεδο, σημειώθηκε αύξηση των πωλήσεων κατά 14% σε 2.666.590,91 ευρώ από 2.342.109,03 ευρώ. Αύξηση 381% παρατηρήθηκε και στα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), που διαμορφώθηκαν σε 579.883,42 ευρώ από 120.549,06 ευρώ.
Εντυπωσιακή αύξηση 7.143% κατέγραψαν τα κέρδη προ φόρων σε 471.899,85
από 6.515,23 ευρώ. Κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ύψους 356.606,14 ευρώ από ζημία της τάξης του παρουσίασε η Unibrain.
από 6.515,23 ευρώ. Κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ύψους 356.606,14 ευρώ από ζημία της τάξης του παρουσίασε η Unibrain.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της χρήσεως ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Γιώργος Ζαχόπουλος, επισήμανε ότι η βελτίωση των αποτελεσμάτων της Unibrain, αποτελεί συνέχεια της θετικής πορείας του τελευταίου χρόνου και οφείλεται:
1. Στην διατήρηση των πωλήσεων του προϊόντος iZak σε Ευρώπη, Αμερική και κυρίως Ασία.
2. Στην συνέχιση της επιτυχημένης συμφωνίας με την Texas Instruments για τη διάθεση του λογισμικού της Unibrain με κάθε υλικό (1394b chip) που εμπορεύεται η Texas Instruments διεθνώς.
3. Στην αύξηση πωλήσεων λογισμικού και υπηρεσιών ΙΕΕΕ-1394 σε βιομηχανικούς πελάτες κυρίως Αμερικής προσδίδοντας στην εταιρεία μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους.
2. Στην συνέχιση της επιτυχημένης συμφωνίας με την Texas Instruments για τη διάθεση του λογισμικού της Unibrain με κάθε υλικό (1394b chip) που εμπορεύεται η Texas Instruments διεθνώς.
3. Στην αύξηση πωλήσεων λογισμικού και υπηρεσιών ΙΕΕΕ-1394 σε βιομηχανικούς πελάτες κυρίως Αμερικής προσδίδοντας στην εταιρεία μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους.
-
12:11 Μειωμένη κατά 3,9% η διακίνηση εμπορευμάτων στα ελληνικά λιμάνια το β' τρίμηνο
-
12:11 Πολωνία: Συνελήφθη φοιτητής για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά
-
12:11 Πετρέλαιο: Kάτω από τα 60 δολάρια το brent
-
12:07 CEO Dassault: Αβέβαιο το μέλλον του κοινού μαχητικού Γαλλίας-Γερμανίας-Ισπανίας
-
12:06 Διπλή διάκριση για την AstraZeneca στα Bravo Awards 2025
-
12:00 Barclays: Γιατί τα ελληνικά ομόλογα θα ξεχωρίσουν το 2026 - Λίγες και καλές οι ευκαιρίες στην αγορά της Ευρωζώνης το νέο έτος
-
11:50 Γαλλία: Ζητεί "ισχυρές" εγγυήσεις για το Κίεβο πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για το εδαφικό ζήτημα
-
11:47 Στ. Παπασταύρου: "Να διασφαλιστεί ότι το αέριο μέσω TurkStream δεν είναι ρωσικό"
-
11:39 Η Natech Banking Solutions εντάσσει τον Αλέξανδρο Τσαπάρα στο Advisory Board
-
11:38 ΙΕΛΚΑ: Η Ελλάδα χαμηλότερα από τον μέσο πληθωρισμό τροφίμων στην ΕΕ όλο το 2025
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
Wall Street: Καλά Χριστούγεννα!
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές;
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (34)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (16)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (15)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (14)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (8)
-
Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία με έγκριση του Κογκρέσου (7)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (6)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (6)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (3)
-
Υπήρχε διάλογος και δεν τον κατάλαβαν; (3)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ