Συνεχης ενημερωση
Μείωση των εσόδων και ζημίες, από κέρδη πέρυσι, εμφάνισε ο όμιλος Μύλοι Λούλη για το πρώτο εξάμηνο του 2006. Ωστόσο, η διοίκηση του ομίλου εκτιμά πως στο β΄εξάμηνο του έτους αναμένεται να επέλθει αναστροφή της ζημιογόνου πορείας.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 63,823 εκατ. ευρώ μειωμένος κατά 2,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μεγάλη πτώση των τιμών των υποπροϊόντων, δεδομένου ότι ο όγκος των πωλήσεων παρουσίασε οριακή αύξηση κατά 0,7%.
Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 5,270 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 37,4%. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μύλοι Λούλη κύριοι λόγοι για την εξέλιξη αυτή, πέραν της μείωσης των τιμών των υποπροϊόντων ήταν: το κόστος της δωρεάν διανομής ιδίων μετοχών στο προσωπικό 0,650 εκατ. ευρώ που επιβάρυνε το κόστος διοίκησης και οι συναλλαγματικές διαφορές 1,115 εκατ. ευρώ στη Ρουμανία που επιβάρυναν τα άλλα έξοδα εκμετάλλευσης.
Ο Όμιλος έδειξε ζημιές μετά από φόρους ύψους 3,102 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 0,169 εκατ. ευρώ πέρσι, διότι -σύμφωνα με την ίδια πάντα ανακοίνωση- πέραν των εφάπαξ εξόδων που αναλύονται παραπάνω, τα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα επιβαρύνθηκαν με εφάπαξ ζημιά 2,083 εκατ. ευρώ που προήλθε από τον τερματισμό call option, το οποίο και εξοφλήθηκε ολοσχερώς, επιβαρύνοντας τα αποτελέσματα του Α΄ εξαμήνου.
Για το Β΄ εξάμηνο του 2006 και δεδομένης της λογιστικοποίησης εκτάκτων εξόδων της μητρικής εταιρείας στα οποία σταθήκαμε παραπάνω, η εταιρεία στοχεύει στην απόσβεση των ζημιών του Α΄ εξαμήνου.
Αυτό θα προέλθει από τις δραστηριότητες των θυγατρικών LOULIS SA στην Ρουμανία -όπου και η διοίκηση αναμένει αύξηση των πωλήσεων της τάξης του 10% και συνέχεια με κερδοφορία ανάλογη αυτής του Α΄ εξαμήνου- και της SOFIA MEL SA στην Βουλγαρία -όπου προβλέπει αύξηση πωλήσεων της τάξης του 5% και κερδοφόρα χρήση σε αντίθεση με μικρές ζημιές που εμφάνισε η εταιρεία στο Α΄ εξάμηνο.
Τέλος για τη μητρική εταιρεία η διοίκηση στοχεύει σε κερδοφόρο Β΄ εξάμηνο, καθώς στο δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου 2006 οι πωλήσεις εμφανίζουν αύξηση της τάξης του 6%, ενώ υπάρχει και σημαντική ανάκαμψη στις τιμές των υποπροϊόντων.
-
16:58 Νεπάλ: Ο πρόεδρος καλεί σε "αυτοσυγκράτηση" έπειτα από βίαιες διαδηλώσεις
-
16:53 Κ. Πιερρακάκης: Μηδενικός φόρος για εισόδημα έως 20.000 ευρώ σε πολύτεκνους μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες
-
16:51 Κρητική μαφία: Απολογούνται οι φερόμενοι ως εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης
-
16:44 Ουγγαρία: 10ετής συμφωνία με τη Shell για το φυσικό αέριο ενώ η ΕΕ ετοιμάζεται να σταματήσει τις προμήθειες από τη Ρωσία
-
16:43 Ήπιες μεταβολές στη Wall με το βλέμμα στα στοιχεία για την απασχόληση
-
16:32 Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ
-
16:24 Θ. Πλεύρης: Το νέο μεταναστευτικό ν/σ δεν αναφέρεται σε ανθρώπους που έχουν ήδη πάρει υπηκοότητα
-
16:15 Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Ντόχα: Στόχος ανώτερα στελέχη της Χαμάς, λένε οι IDF - Σφοδρή καταδίκη από Κατάρ
-
16:15 Παραιτήθηκε επίσημα ο Φρανσουά Μπαϊρού
-
16:11 Ισπανία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα των Iσραηλινών υπουργών Μπεν-Γκβιρ και Σμότριχ
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Metlen: Εκτίναξη τζίρου κατά 45% το α' εξάμηνο στα €3,6 δισ. - Στα €254 εκατ. τα καθαρά κέρδη
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Κίνα και Ρωσία επανακαθορίζουν την παγκόσμια τάξη
-
Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (62)
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ (37)
-
Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός" (17)
-
Ισραήλ: Κατεδαφίζει σπίτια στους τόπους καταγωγής των δύο Παλαιστίνιων δραστών της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ (16)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (15)
-
Τουλάχιστον 21 άμαχοι νεκροί από ρωσική βόμβα σε ουκρανικό χωριό στο Ντονέτσκ - Χτύπησε συνταξιούχους που περίμεναν σε ουρά για τη σύνταξη (11)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (9)
-
Berenberg, Deutsche Bank, UBS, UniCredit: Και τώρα τα δύσκολα για τη Γαλλία και για την Ευρώπη – Πώς θα "απαντήσουν" ΕΚΤ, οίκοι αξιολόγησης και αγορές στο γαλλικό χάος (7)
-
Η Γαλλία σε κρίση: Ο Μακρόν ξεμένει από λύσεις και οι αγορές παρακολουθούν (7)
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά (5)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
