Συνεχης ενημερωση
Η Τράπεζα Eurobank EFG απέκτησε ποσοστό περίπου 3% της MLS. Η συμμετοχή πραγματοποιήθηκε με την αγορά ιδίων μετοχών της MLS, καθώς και μετοχών του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας κ. Ιωάννη Καματάκη στην τιμή των 2.05 ευρώ ανά μετοχή. Επιπροσθέτως, μέσα στους επόμενους 18 μήνες η Eurobank EFG δύναται προαιρετικά να αποκτήσει άλλες 550.156 μετοχές (δηλ. επιπλέον 4% περίπου) της ΜLS, σε τιμή 2,72 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι 33% υψηλότερη από το ως άνω σημερινό τίμημα. Παράλληλα, συμμετοχή στην MLS με ποσοστό 1% απέκτησε και ιδιώτης μεγαλοεπενδυτής.
Η είσοδος της Eurobank EFG στο μετοχικό κεφάλαιο της MLS εντάσσεται στο σχεδιασμό του ομίλου Eurobank για την ενεργό στήριξη εξωστρεφών και δυναμικών επιχειρήσεων με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης, καινοτομικά προϊόντα και εξαγωγικό προσανατολισμό. Η επενδυτική αυτή κίνηση ενισχύει την MLS όχι μόνο με κεφάλαια αλλά και με τεχνογνωσία συμβάλλοντας στη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της εταιρείας και τη διεθνή της επέκταση.
Η MLS, leader της ελληνικής αγοράς πλοήγησης, έχει σε πλήρη εξέλιξη τη στρατηγική της ανάπτυξής της στο εξωτερικό με αιχμή του δόρατος τη διεθνή καινοτομία MLS Talk & Drive. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη η εταιρία εισήλθε και αναπτύσσεται στην αγορά της Τουρκίας με στόχο την κατάκτηση ενός σημαντικού μεριδίου στον τομέα της πλοήγησης την επόμενη τριετία. Η MLS επεκτείνεται και στη Λατινική Αμερική αρχής γενομένης από την αγορά της Χιλής, όπου έχει ξεκινήσει να δραστηριοποιείται. Παράλληλα, η MLS δίνει έμφαση στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας επενδύοντας στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και τεχνολογιών, τα οποία απευθύνονται στην ελληνική και στη διεθνή αγορά.
Ο κ. Γιάννης Καματάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MLS δήλωσε: «Καλωσορίζουμε τον όμιλο της Eurobank στην οικογένεια της MLS. Η εταιρία ενισχύεται με ισχυρούς μετόχους που μπορούν να στηρίξουν τη στρατηγική ανάπτυξης στο εξωτερικό που θα υλοποιήσουμε μεθοδικά και συντονισμένα τα επόμενα χρόνια. Σε αυτή τη κατεύθυνση είναι πολύτιμη η συνεργασία μας με partners που μοιράζονται το ίδιο όραμα».
-
10:30 Κ. Χατζηδάκης για ΕΛΤΑ: Ως εδώ! Δεν θα δεχτώ καμία στοχοποίηση και δεν θα αναλάβω ευθύνες που δεν μου αναλογούν
-
10:27 Στο Μέγαρο Μαξίμου η πρέσβης των ΗΠΑ Κ. Γκίλφοϊλ - Συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη
-
10:15 Γερμανία: Οι αρχές απαγόρευσαν τη μουσουλμανική οργάνωση Interaktiv
-
10:15 Διοικητική αλλαγή στην ηγεσία της Lidl Ελλάς και Lidl Κύπρου
-
10:07 Σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Ξάνθη
-
10:02 ΗΠΑ: Νέο πλήγμα κατά ταχύπλοου διακινητών ναρκωτικών - Δύο νεκροί
-
09:46 Στόχοι της ΕΕ για το κλίμα: Δεν επιτεύχθηκε συμφωνία
-
09:33 Κ. Χατζηδάκης: Προτεραιότητες η απλούστευση διαδικασιών για πολίτες και επιχειρήσεις, χωροταξικό και ενεργειακό κόστος για τη βιομηχανία
-
09:31 ΑΑΔΕ: Αυτόματη έκδοση ΑΦΜ σε 43.000 ανήλικα τέκνα
-
09:23 Ισχυρές απώλειες στα ασιατικά χρηματιστήρια - "Βουτιά" άνω του 2,5% για Nikkei-KOSPI υπό τον φόβο υπερτιμημένων τεχνολογικών μετοχών
-
Το escape room των 2.025 μονάδων και το κλειδί του year-end rally
-
Γιατί έρχεται βουτιά στην κατασκευή νέων κατοικιών το 2026
-
ChatGPT: Ήρθε το τέλος των καλών τρόπων;
-
Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ
-
ΗΠΑ: Ιστορική εκλογική νίκη Ζόχραν Μαμντάνι στη Ν. Υόρκη
-
Ευρώπη-Τουρκία συμμαχία
-
ΕΛΤΑ: 200 εκατ. χαμένα σε δέκα χρόνια
-
Μαμντάνι σε Τραμπ: Ξέρω ότι παρακολουθείς - Ανέβασε την ένταση
-
Τι βλέπουν αναλυτές και αγορά για τα αποτελέσματα Alpha και ΕΤΕ
-
Αυτή η bull market μπορεί να καταλήξει σε "μακελειό"
-
Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ (32)
-
ΗΠΑ: Ιστορική εκλογική νίκη Ζόχραν Μαμντάνι στη Ν. Υόρκη (22)
-
Ευρώπη-Τουρκία συμμαχία (15)
-
ΕΛΤΑ: 200 εκατ. χαμένα σε δέκα χρόνια (9)
-
Η ανυπαρξία αντιπολίτευσης είναι "πρόοδος"; (5)
-
Μερική "αναδίπλωση" της κυβέρνησης για τα ΕΛΤΑ - Οι λύσεις που εξετάζονται (3)
-
Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η είσοδος ιδιωτών για τα χρέη στον ΕΦΚΑ – Οι λόγοι (3)
-
Γιατί έρχεται βουτιά στην κατασκευή νέων κατοικιών το 2026 (3)
-
Κ. Χατζηδάκης: Προτεραιότητες η απλούστευση διαδικασιών για πολίτες και επιχειρήσεις, χωροταξικό και ενεργειακό κόστος για τη βιομηχανία (1)
-
ΑΑΔΕ: Αυτόματη έκδοση ΑΦΜ σε 43.000 ανήλικα τέκνα (1)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ