Συνεχης ενημερωση
Όλα τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το ελληνικό λιανεμπόριο διανύει μία από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας του. Οι καταναλωτές επηρεασμένοι από την κρίση φαίνονται διστακτικοί, ενώ και οι έμποροι που αντιμετωπίζουν την έλλειψη αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας δυσκολεύονται στην επιλογή του καλύτερου προϊόντος για την πελατεία τους.
Παρόλα αυτά υπάρχουν ενδείξεις βελτίωσης του κλίματος. Η Ευρώπη οδεύει σ’ έναν ακόμη ιστορικό συμβιβασμό, οι κεντρικές τράπεζες αγωνίζονται να ξαναφέρουν ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, η Ελλάδα προσπαθεί στα σοβαρά να ανακτήσει την αξιοπιστία της.
Ο Όμιλος JUMBO, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικού εμπορίου παιχνιδιών, ειδών bebe, παιδικού βιβλιοχαρτοπωλείου και συναφών προϊόντων στην Ελλάδα, στην προσπάθειά να κρατά ενήμερους τους επενδυτές και μετόχους της ανακοινώνει σε τακτικά χρονικά διαστήματα την πορεία του κύκλου εργασιών της.
Ο μήνας Νοέμβριος επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι οι Έλληνες καταναλωτές κάθε φορά που νιώθουν καλύτερα και μεγαλύτερη ασφάλεια επιλέγουν τα καταστήματα JUMBO.
Ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων του Ομίλου JUMBO για το πεντάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης (Ιούλιος 2011- Ιούνιος 2012) ήταν στα επίπεδα του πρώτου τριμήνου (3,5%) καθώς ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων του Νοεμβρίου ήταν βελτιωμένος σε σχέση με του Οκτωβρίου. Τα στοιχεία όμως δεν καταγράφουν σαφή αντιστροφή της τάσης.
Ο Όμιλος Jumbo αναγνωρίζοντας από την αρχή την κρίση επιτάχυνε το επενδυτικό της πρόγραμμα προκειμένου να προστατέψει τον κύκλο εργασιών της. Στο θετικό αποτέλεσμα για το πεντάμηνο συνέβαλλαν και τα καταστήματα που προϋπήρχαν στο δίκτυο όπου κατέγραψαν απόδοση καλύτερη από αυτή της αγοράς. Ο Όμιλος χρησιμοποιεί όλα τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα ώστε να είναι ανταγωνιστικός και παραμένει συνεπής με το κοινό προσφέροντας μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε δίκαιες τιμές.
O Δεκέμβριος είναι σημαντικός καθώς η περίοδος των Χριστουγέννων αποτελεί το 28% των ετήσιων πωλήσεων. Καθώς υπάρχουν έντονες φημολογίες για εταιρείες στην αγορά του λιανικού εμπορίου ότι αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες η διοίκηση του Ομίλου εκτιμά ότι θα ενταθούν οι πιέσεις και για αυτό παραμένει στον μέχρι τώρα στόχο της για τις πωλήσεις του έτους που είναι μηδέν (0%) έως δύο (2%).
Σήμερα ο Όμιλος διαθέτει ένα δίκτυο 56 καταστημάτων εκ των οποίων 47 είναι στην Ελλάδα, 3 στην Κύπρο και 6 στη Βουλγαρία.
Ο όμιλος έχει ήδη ολοκληρώσει τα καταστήματα που είχε θέσει ως στόχο για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Συγκεκριμένα ένα στην πόλη Burgas στη Βουλγαρία, ένα στην Ελευσίνα και ένα στην περιοχή Γιαλού (Σπάτα) και ένα στα Γιαννιτσά. Για το δεύτερο μισό της χρήσης αναμένεται να λειτουργήσουν δύο ακόμα καταστήματα και συγκεκριμένα ένα νέο κατάστημα στην πόλη Russell της Βουλγαρίας, καθώς και ένα ακόμα καταστήματα στην Αττική.
Τέλος υπενθυμίζεται ότι στις 23/12/2011 γίνεται η αποκοπή δικαιώματος για επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους € 0,21 ανά μετοχή. Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου βάσει του κανόνα προσδιορισμού δικαιούχων (record date), είναι οι μέτοχοι που θα είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. την Τετάρτη 28.12.2011. Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής της επιστροφής κεφαλαίου έχει οριστεί η Τρίτη 3.1.2012
-
20:18 ΗΠΑ: Τουλάχιστον 88 ταχυδρομικές υπηρεσίες διέκοψαν τις αποστολές δεμάτων στις ΗΠΑ, λόγω των δασμών
-
20:15 Γερμανία - Ισραήλ: Στρατιωτική συνεργασία σε βάθος
-
19:50 Κ. Μητσοτάκης στη 89η ΔΕΘ: Μειώνουμε τους φορολογικούς συντελεστές κατά 2 μονάδες για όλους - Μηδέν φόρος για εργαζομένους έως 25 ετών μέχρι €20.000
-
19:48 Βρετανία: Όλοι δουλεύουν για τον Φάρατζ
-
19:42 Κίνα: Προβληματικό το πέρασμα πολεμικών πλοίων του Καναδά και της Αυστραλίας από το στενό της Ταϊβάν
-
19:22 Διαμαρτυρία για τα Τέμπη: Σε εξέλιξη η συγκέντρωση του κόσμου στο Σύνταγμα
-
18:52 Γ. Φλωρίδης: Σκοπός να έρθει εντός του 2026 ο ηλεκτρονικός φάκελος για όλες τις υποθέσεις
-
18:49 Η Βουλγαρία καταγράφει την υψηλότερη ετήσια αύξηση στις τιμές βιομηχανικού παραγωγού στην ΕΕ
-
18:47 Ακτή Ελεφαντοστού: Ιπποπόταμος προκάλεσε τη βύθιση ενός πλοιαρίου, έντεκα άνθρωποι αγνοούνται
-
18:27 Growthfund Agora - Στέλιος Φράγκος: Το Ελληνικό Ταμείο Καινοτομίας και Υποδομών έχει αναπτυξιακή αποστολή
-
Τα 15 μέτρα για μισθωτούς, οικογένειες, συνταξιούχους, ακίνητα
-
Αιολικά: Κατακόρυφη πτώση για την Ελλάδα το 2025 σύμφωνα με την έκθεση της WindEurope
-
Ανεβαίνει η απόκτηση κατοικίας με χρηματοδότηση από την οικοδομική επιχείρηση
-
Το Πεντάγωνο στέλνει 10 μαχητικά στην Καραϊβική - CNN: Πλήγματα κατά των καρτέλ μέσα στο έδαφος της Βενεζουέλας ετοιμάζει ο Τραμπ
-
Για ποιους σχεδιάζεται πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ
-
Μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου: Πέντε αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε σήμερα
-
Το σχέδιο Μητσοτάκη πίσω από το πακέτο της ΔΕΘ
-
Δημογραφικό: Να ξυπνήσουμε γιατί χανόμαστε (Τάσος Γιαννίτσης)
-
Γνωστός τράπερ στα δίχτυα της ΑΑΔΕ - Αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα και πανάκριβα ρολόγια μέσω ΜΚΟ
-
Προσδοκίες και όνειρα πίσω από το κόμμα Τσίπρα
-
Δημογραφικό: Να ξυπνήσουμε γιατί χανόμαστε (Τάσος Γιαννίτσης) (47)
-
Προσδοκίες και όνειρα πίσω από το κόμμα Τσίπρα (18)
-
Γνωστός τράπερ στα δίχτυα της ΑΑΔΕ - Αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα και πανάκριβα ρολόγια μέσω ΜΚΟ (10)
-
Το Πεντάγωνο στέλνει 10 μαχητικά στην Καραϊβική - CNN: Πλήγματα κατά των καρτέλ μέσα στο έδαφος της Βενεζουέλας ετοιμάζει ο Τραμπ (10)
-
Αιολικά: Κατακόρυφη πτώση για την Ελλάδα το 2025 σύμφωνα με την έκθεση της WindEurope (9)
-
Τα 15 μέτρα για μισθωτούς, οικογένειες, συνταξιούχους, ακίνητα (8)
-
Το σχέδιο Μητσοτάκη πίσω από το πακέτο της ΔΕΘ (8)
-
Γ. Γεραπετρίτης: "Είμαι εδώ για να υπηρετήσω την πατρίδα μου και όχι να γίνω αρεστός" (7)
-
Για ποιους σχεδιάζεται πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ (5)
-
Κ. Μητσοτάκης στη 89η ΔΕΘ: Μειώνουμε τους φορολογικούς συντελεστές κατά 2 μονάδες για όλους - Μηδέν φόρος για εργαζομένους έως 25 ετών μέχρι €20.000 (2)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
