Συνεχης ενημερωση
Τη μη διακριτική μεταχείριση υπέρ της εταιρείας MSC ανακοίνωσε ο ΟΛΠ, βάση των υπαρχόντων στοιχείων όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού.
Ειδικότερα, τη σύμβαση για τη διαμετακόμιση μεγάλου όγκου transit φορτίου μέσω του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του Ικονίου που είχε συνάψει με την εν λόγω εταιρεία ο ΟΛΠ, την πραγματοποίησε σύμφωνα με τον εγκεκριμένο και κατά νόμο δημοσιευμένο κανονισμό λειτουργίας του στην Εφημερίδα της Κύβέρνησης.
Κατά την εισήγησή της προς της Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία δεν είναι δεσμευτική, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού σε συνέχεια σχετικής καταγγελίας των εταιρειών για παράβαση κανόνων του ελεύθερου ανταγωνισμού (Ν. 703/77), θεωρεί ότι βασικοί όροι της ως άνω σύμβασης ενδεχομένως συνιστούν διακριτική μεταχείριση μεταξύ ναυτιλιακών εταιριών και προτείνει επιβολή προστίμου και μερική τροποποίηση των όρων της σύμβασης, εφόσον η εισήγησή της γίνει συνολικά αποδεκτή.
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, στην ακρόαση της υποθέσεως η οποία ξεκινά στις 18/9/2006, θα αποφασίσει ως αρμόδιο όργανο για το βάσιμο ή μη των καταγγελιών λαμβάνοντας υπόψη, εκτός από την εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού και τις απόψεις, επιχειρήματα και στοιχεία που έχει υποβάλει ή θα υποβάλει ο ΟΛΠ και οι λοιπές εμπλεκόμενες εταιρίες.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Διοίκηση του ΟΛΠ θεωρεί ότι από τα υπάρχοντα στοιχεία δεν προκύπτει διακριτική μεταχείριση των χρηστών του. Αντιθέτως, τα στατιστικά στοιχεία της υπό κρίση περιόδου επιβεβαιώνουν την δίκαιη μεταχείριση όλων των χρηστών.
Θέση του ΟΛΠ είναι, ότι συμβάσεις οι οποίες ακολουθούν τα ισχύοντα σε όλα τα λιμάνια διεθνώς, συνάπτονται εντός νομοθετικών και κανονιστικών πλαισίων αυστηρώς προσδιορισμένων και ανταποκρίνονται στις εμπορικές συνθήκες της περιοχής, δεν είναι δυνατόν να τίθενται υπό αμφισβήτηση και να οδηγούνται σε ακυρότητα είτε στο σύνολό τους είτε ως προς τους βασικούς τους όρους, προς βλάβη του Οργανισμού, των μετόχων του, της τοπικής κοινωνίας, της επενδυτικής δραστηριότητας και της Εθνικής Οικονομίας.
Τέλος, ο ΟΛΠ επισημαίνει στην συγκεκριμένη ανακοίνωση πως έχει εμπιστοσύνη στην κρίση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και θεωρεί ότι, εκτιμώντας το σύνολο των στοιχείων και των θεμελιωμένων επιχειρημάτων του ΟΛΠ που θα εκτεθούν ενώπιόν της, η Επιτροπή θα δικαιώσει τον Οργανισμό.
-
12:09 Eurostat: Στο 1,6% η ανάπτυξη στο γ' τρίμηνο στην ΕΕ
-
12:01 Με 2% έτρεξε η ανάπτυξη του ΑΕΠ το γ' τρίμηνο - Η εικόνα σε επενδύσεις, κατανάλωση και εξαγωγές
-
11:56 Η Νορβηγία σχεδιάζει αγορά 2 επιπλέον υποβρυχίων και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς
-
11:52 Μεσανατολικό: Οι Βεδουίνοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στη Δυτική Όχθη λόγω της παρενόχλησης των Εβραίων εποίκων
-
11:52 Μ. Καρυστιανού: Ένα κίνημα πολιτών θα φέρει τη λύση στην Ελλάδα - Δεν ξέρω αν θα βγω μπροστά
-
11:48 Μικρή "ανάσα" στα αποθέματα νερού λόγω των βροχοπτώσεων
-
11:48 Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπαίνει στον χώρο της AI με επένδυση στην Perplexity
-
11:40 Warner Bros. και Netflix κοντά σε συμφωνία 60 δισ. δολαρίων
-
11:36 Γ. Γεραπετρίτης: Η κυβέρνηση διαμορφώνει την εξωτερική πολιτική "με νηφαλιότητα και ισχυρή αυτοπεποίθηση"
-
11:24 Βουλή: "Πράσινο φως" για την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
-
Τι δεν κατάλαβαν οι βιαστικοί επενδυτές ενός ομίλου που συγκροτεί προφίλ μεγάλου νικητή
-
Τομ Μπαράκ: Η Τουρκία πλησιάζει στην απομάκρυνση των S-400 και στην επιστροφή στα F-35
-
Ποια είναι η πραγματική ηλικία συνταξιοδότησης των Ελλήνων και ποια τα επίσημα όρια – Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπ. Εργασίας
-
Πόσο βελτιώθηκαν τα κεφάλαια των τραπεζών από τον αναβαλλόμενο φόρο – Αναλυτικά στοιχεία ανά τράπεζα
-
Γολγοθάς ήταν αυτό, όχι Ιθάκη
-
Ουκρανία: Κατέστρεψε μαχητικό MiG-29 και σταθμό ραντάρ της Ρωσίας στην Κριμαία
-
Φούσκα η Τεχνητή Νοημοσύνη – Μπορεί όμως να μην πειράζει
-
Live-Η κακοκαιρία Byron "σφυροκοπά" την Αττική - Πλημμύρες σε Μέγαρα, Νέα Πέραμο και Μάνδρα, μπαράζ μηνυμάτων του 112
-
Γεμάτα αεροπλάνα για Ελλάδα και τον χειμώνα - Ρεκόρ θέσεων από το εξωτερικό
-
Αλαλούμ και ένταση σε ΣΥΡΙΖΑ (κυρίως) και ΝΕΑΡ, από τις βολές Τσίπρα
-
Γολγοθάς ήταν αυτό, όχι Ιθάκη (87)
-
Πώς θα απαντήσει η κυβέρνηση στην πίεση από τα αγροτικά μπλόκα (8)
-
Ποια είναι η πραγματική ηλικία συνταξιοδότησης των Ελλήνων και ποια τα επίσημα όρια – Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπ. Εργασίας (5)
-
ΗΠΑ: Πλήγμα του στρατού εναντίον σκάφους στον Ειρηνικό το οποίο φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά - 4 νεκροί (4)
-
Ανώτερος αξιωματικός του ΝΑΤΟ: Η Ευρώπη θα τα πάει μια χαρά με λιγότερα αμερικανικά στρατεύματα (3)
-
Η Συρία ένα χρόνο μετά τον Άσαντ (2)
-
Αλαλούμ και ένταση σε ΣΥΡΙΖΑ (κυρίως) και ΝΕΑΡ, από τις βολές Τσίπρα (2)
-
Παρουσίαση βιβλίου ή οντισιόν για ντίβα της κεντροαριστεράς; (2)
-
Τι δεν κατάλαβαν οι βιαστικοί επενδυτές ενός ομίλου που συγκροτεί προφίλ μεγάλου νικητή (2)
-
Το Λάθος: Γνώση ή απόγνωση; (2)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ