Συνεχης ενημερωση
- Αύξηση λειτουργικών κερδών σε €13εκ. το Γ΄ τρίμηνο, από €3εκ. το Β΄ τρίμηνο. €89εκ. καθαρά λειτουργικά
κέρδη το εννεάμηνο του 2011 (-€575εκ. μετά το PSI της 21ης Ιουλίου)
- Κέρδη Νοτιοανατολικής Ευρώπης €50εκ. το εννεάμηνο του 2011, υπερδιπλάσια σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο
- Περαιτέρω περιορισμός των λειτουργικών δαπανών κατά 3,1% στο τρίμηνο και 5,9% στο εννεάμηνο του 2011
- Ενίσχυση καθαρών εσόδων προ προβλέψεων κατά 7% το Γ΄ τρίμηνο σε €346εκ.
- Μείωση καταθέσεων και το Γ΄ τρίμηνο κατά €992εκ., συνεπεία της επιδείνωσης των γενικότερων συνθηκών, που επηρέασαν αρνητικά τη διαθέσιμη ρευστότητα στην αγορά
- Τα νέα δάνεια σε καθυστέρηση παρέμειναν στα επίπεδα του Β΄ τριμήνου 2011
- Μετά τις θετικές αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Μετόχων, η νομική συγχώνευση της Eurobank EFG με την Alpha Bank αναμένεται να λάβει τις τελικές εγκρίσεις και να ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου
«Στην εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία που διανύει σήμερα η χώρα μας, εθνική στρατηγική επιλογή πρέπει να είναι η διασφάλιση του ευρωπαϊκού της προσανατολισμού. Κατά συνέπεια, επιβάλλεται απόλυτη δέσμευση και συνέπεια στην τήρηση των στόχων του Προγράμματος Σταθεροποίησης, ώστε να αξιοποιήσουμε την τελευταία ευκαιρίαπου μας παρέχει η στήριξη των εταίρων μας μέσα από το πλαίσιο των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.
Μέσα σε συνθήκες ιδιαίτερα δυσμενείς, το Γ’ τρίμηνο του 2011, ο Όμιλός μας πέτυχε να διατηρήσει ισχυρά προ προβλέψεων έσοδα σε επίπεδα ικανά να διασφαλίσουν μια έστω και οριακά θετική οργανική κερδοφορία.
Σημαντική θετική συμβολή στα αποτελέσματα του Ομίλου έχουν οι δραστηριότητες στη Νέα Ευρώπη. Παράλληλα, συνεχίζουμε με θετικά αποτελέσματα την προσπάθεια περαιτέρω εξορθολογισμού του λειτουργικού μας κόστους και, παρά το αρνητικό περιβάλλον, έχουμε επιτύχει τη σταθεροποίηση των νέων δανείων σε καθυστέρηση. Αξιοποιώντας τις διαθέσιμες δυνατότητες άντλησης ρευστότητας συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους πελάτες μας ώστε να διαχειριστούν με τις μικρότερες συνέπειες τις δυσκολίες της συγκυρίας.
Η πρόσφατη έγκριση του Σχεδίου Συγχώνευσης της Eurobank EFG με την Alpha Bank, από τους μετόχους των δύο τραπεζών, ανοίγει το δρόμο για μια μεγάλη αλλαγή στον τραπεζικό χάρτη της χώρας. Δημιουργούμε ένα πολύ μεγάλο ελληνικό ιδιωτικό τραπεζικό οργανισμό και μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η Alpha Eurobank, κεφαλαιακά ισχυρή, με αυξημένη αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα θα εμπνέει ασφάλεια και εμπιστοσύνη στην κοινωνία, θα παρέχει υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες στους πελάτες της, θα δημιουργεί αξία για τους μετόχους της και θα προσφέρει διευρυμένες προοπτικές στο προσωπικό της. Η νέα τράπεζα αξιοποιώντας σημαντικές συνέργειες, θα ενισχύσει τις δυνατότητές της, και θα είναι σε θέση να παίξει ακόμα πιο ενεργό ρόλο στην προσπάθεια της ελληνικής οικονομίας να εξέλθει από την κρίση.»
Νικόλαος Νανόπουλος - Διευθύνων Σύμβουλος
*Δείτε τα αποτελέσματα 9μήνου 2011 της Eurobank στη στήλη "Σχετικά αρχεία."
-
23:20 "Συναντηθήκαμε με ανώτερα στελέχη της Chevron", λέει ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας
-
23:15 Εξασφάλισε νέο ρεκόρ ο S&P 500 - Εκτινάχθηκε η μετοχή της Oracle
-
22:50 Άνοδος άνω του 1% για το πετρέλαιο εν μέσω αυξημένων γεωπολιτικών ανησυχιών
-
22:37 Ένταση στη συνάντηση Στάρμερ-Χέρτζογκ: Ειπώθηκαν σκληρά πράγματα, λέει ο Ισραηλινός πρόεδρος
-
22:24 ΗΠΑ: Πυροβολισμοί εναντίον του ακροδεξιού πολιτικού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα
-
22:05 Σ. Φάμελλος από ΔΕΘ: To όραμα και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μια καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα
-
21:48 Κοντά στα ιστορικά υψηλά ο χρυσός με το βλέμμα στα επιτόκια της Fed
-
21:47 Πρωθυπουργός Κατάρ: "Κρατική τρομοκρατία" η επίθεση του Ισραήλ στη Ντόχα - Θα υπάρξει απάντηση
-
21:36 Ρωσία: Χρησιμοποίησε drones - "δολώματα" για να εισέλθει στον εναέριο χώρο της Πολωνίας; Τι γνωρίζουμε για τα Gerbera
-
21:17 Νετανιάχου προς Κατάρ: "Απελάστε τους τρομοκράτες ή οδηγήστε τους ενώπιον της δικαιοσύνης"
-
Βουλγαρία στο ευρώ και στη Σένγκεν: Τι σημαίνει για τις ελληνικές επιχειρήσεις
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση μετά το 1945" - Μόσχα: Δεν σχεδιάζαμε επίθεση
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης
-
Νέοι διοικητές ΑΣΔΕΝ και ΑΣΔΥΣ με σημερινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ
-
Πιο γρήγορα η έκδοση συντάξεων στο δημόσιο - Πώς θα αναζητείται ο χρόνος ασφάλισης
-
Τραγωδία στα Τέμπη: Οι οικογένειες Πλακιά ζητούν κακουργηματικές διώξεις σε όλους όσοι θεωρούνται υπεύθυνοι
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση μετά το 1945" - Μόσχα: Δεν σχεδιάζαμε επίθεση (183)
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης (42)
-
Παρίσι, όπως Αθήνα; (41)
-
Φον ντερ Λάιεν: Επικίνδυνη και πρωτοφανής παραβίαση του πολωνικού και ευρωπαϊκού εναερίου χώρου από τη Ρωσία (25)
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ (22)
-
ΗΠΑ: Πιέσεις σε ΕΕ για συντονισμένη επιβολή δασμών έως και 100% σε Κίνα και Ινδία για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου (17)
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης (14)
-
Eπίσημη προσφορά για το αέριο της Κρήτης από την κοινοπραξία της αμερικανικής Chevron με την Helleniq Energy (11)
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές (10)
-
Αναβλήθηκε για τις 12/9 η δίκη του επικεφαλής της καρδιοχειρουργικής του Ιπποκράτειου που ζήτησε "φακελάκι" (6)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
