Συνεχης ενημερωση
• ΘΕΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
• ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΡΙΔΙΟΥ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
• ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΡΟΩΝ
• ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ
Με σημαντική αύξηση στις πωλήσεις στην Ελληνική αγορά, συντελώντας στην ενίσχυση του μεριδίου αγοράς στο κανάλι του φαρμακείου, τη διατήρηση της λειτουργικής του κερδοφορίας καθώς και την αύξηση των λειτουργικών του ταμειακών ροών, έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2011 για τον Όμιλο ΚΟΡΡΕΣ. Συγκεκριμένα, η θετική πορεία των πωλήσεων του δευτέρου τριμήνου του 2011 συντέλεσε στην ανάπτυξη κατά 6% των πωλήσεων στην Ελληνική αγορά, και στην συνολική αύξηση του μεριδίου αγοράς του Ομίλου κατά 0,7 μονάδες βάσης στο κανάλι του φαρμακείου (στο 9,6% το πρώτο εξάμηνο του 2011, από 8,9% το εξάμηνο του 2010). Σε ότι αφορά στη λειτουργική κερδοφορία, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 5,1εκατ. ευρώ, με τις λειτουργικές ταμειακές ροές να αυξάνονται κατά 2,5εκατ.ευρώ, στα 4,4εκατ. ευρώ.
Αναλυτικότερα, ο Όμιλος, στο σύνολο των δραστηριοτήτων του, πέτυχε πωλήσεις ύψους 21,6εκατ.ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2011. Για ορθή σύγκριση πωλήσεων με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010, πρέπει να γίνει αναφορά στην αλλαγή του τρόπου ενοποίησης της δραστηριότητας του Ομίλου στην Αμερική, αποτέλεσμα της λήξης της μεταβατικής περιόδου και την έναρξη διανομής των προϊόντων από την Johnson & Johnson στην εν λόγω αγορά. Εάν λοιπόν εξαιρεθεί η επίδραση της μεταβατικής περιόδου που αφορούσε την αγορά της Αμερικής από τον κύκλο εργασιών του πρώτου εξαμήνου του 2010, και προκειμένου να είναι συγκρίσιμος με το πρώτο εξάμηνο του 2011, οι ενοποιημένες πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση κατά 5%.
Σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας, ο Όμιλος ΚΟΡΡΕΣ, εξαιρώντας την επίδραση της ενοποίησης της δραστηριότητας του Ομίλου στην Αμερική από το πρώτο εξάμηνο του 2010, περιόρισε κατά 2% τα λειτουργικά του έξοδα (έξοδα διάθεσης και διοίκησης), πετυχαίνοντας κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) 5,1εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2011 από 5,3εκατ. ευρώ το αντίστοιχοι εξάμηνο του 2010. Η διαφορά μεταξύ των δυο εξαμήνων είναι αποτέλεσμα του αναλογικά μικρότερου εσόδου που αναγνώρισε ο Όμιλος στο πρώτο εξάμηνο του 2011, ύψους 2,3εκατ.ευρώ από τα δικαιώματα που του αποδίδονται από την Johnson&Johnson για την διανομή των προϊόντων του στη Βόρεια και Νότια Αμερική, έναντι του αρχικού εσόδου 3,3εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου του 2010 για το δικαίωμα που είχε παραχωρήσει σε εταιρείες της Johnson & Johnson για το συγκεκριμένο σκοπό. Στα πλαίσια της σχετικής συμφωνίας, ο Όμιλος θα έχει να λαμβάνει δικαιώματα από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα τα επόμενα χρόνια, με θετική επίδραση στα κέρδη του.
Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν στα 1,4εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2011 από 2,0εκατ.ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2010, αποτέλεσμα της προαναφερόμενης διαφοράς των εσόδων καθώς και του αυξημένου κόστους δανεισμού, ως απόρροια της ευρύτερης αύξησης των επιτοκίων βάσης EURIBOR.
Οι λειτουργικές ταμειακές ροές ανήλθαν στα 4,4εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2011 από 1,9εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010, αποτέλεσμα των προσπαθειών της διοίκησης της εταιρείας για αποτελεσματικότερη διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης.
Το πρώτο εξάμηνο του 2011, στην Ελλάδα, ο Όμιλος ΚΟΡΡΕΣ, παρά τις σημαντικές πιέσεις που δέχθηκε η αγορά του φαρμακείου από τις απεργίες που πραγματοποιήθηκαν το πρώτο δίμηνο του 2011, πέτυχε σημαντική ανάπτυξη των πωλήσεων κατά 6%.
Στο εξωτερικό, οι εξελίξεις που χαρακτήρισαν το πρώτο εξάμηνο του 2011 στις χώρες όπου ο Όμιλος επικεντρώνει το ενδιαφέρον του, είναι οι ακόλουθες:
• Στην Αμερική, με την ολοκλήρωση της μεταβατικής περιόδου που εμπεριείχε τις προσπάθειες υποστήριξης της μάρκας στα υφιστάμενα δίκτυα διανομής (Βόρεια Αμερική) και την ομαλή μετάβαση της τεχνογνωσίας (Βόρεια και Νότια Αμερική) ως μέρος της συμφωνίας για την παροχή άδειας χρήσεως των προϊόντων του Ομίλου στην «Johnson & Johnson», από τον Ιούνιου του 2011, ανέλαβε εξ ολοκλήρου την διανομή, η «Johnson & Johnson». Παράλληλα, ξεκίνησε άμεση συνεργασία με την αλυσίδα Shoppers Drugmart στον Καναδά σε 400 σημεία διανομής. Από τον Ιούνιο του 2011, ξεκίνησε τηλεοπτική προβολή διαφημιστικού σποτ διάρκειας 25 λεπτών, που παρουσιάζει την ιστορία της μάρκας από το ξεκίνημά της και δίνει τη δυνατότητα αγοράς προϊόντων μέσω του τηλεοπτικού καναλιού.
• Στην Ισπανία, ο Όμιλος ΚΟΡΡΕΣ προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας με νέο διανομέα, ο οποίος ενίσχυσε περαιτέρω την παρουσία της μάρκας στα υφιστάμενα σημεία ενώ παράλληλα συντέλεσε στη σημαντική διείσδυση της σε νέα σημεία ημι επιλεκτικής διανομής και νέα φαρμακεία.
• Στη Γερμανία, το 2011, ο Όμιλος συνέχισε την τηλεοπτική διαφημιστική προβολή που ξεκίνησε κατά το β’ εξάμηνο του 2010, συμβάλλοντας θετικά στην ανάπτυξη των πωλήσεων.
• Στην Ρωσία, ο Όμιλος ολοκλήρωσε την τοποθέτηση των προϊόντων ΚΟΡΡΕΣ σε 550 καταστήματα της αλυσίδας L’Etoilie στη Ρωσία.
Τέλος, με στόχο την ενδυνάμωση της κεφαλαιακής του δομής, ο Όμιλος με την από 30.6.2011, Τακτική Συνέλευση των μετόχων της Κορρές Α.Ε., αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 741χιλ.ευρώ, με καταβολή μετρητών ύψους 9,5εκατ. ευρώ και την έκδοση 1.900.000 νέων μετοχών, με τιμή διάθεσης 5,00ευρώ ανά μετοχή. Η συγκεκριμένη αύξηση καλύφθηκε εξολοκλήρου από την εταιρεία ειδικού σκοπού Arneta Ltd συμφερόντων της κας Αλεξίας Δαυίδ, αποκτώντας ποσοστό συμμετοχής 14,1% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.
-
23:17 Ανησυχίες για τη χρηματοδότηση "μπλοκάρουν" την πρόταση της Paramount για τη Warner Bros
-
23:11 Ο Τραμπ θα απευθύνει διάγγελμα προς το έθνος τα ξημερώματα της Πέμπτης
-
22:52 Μπόστιτς (Fed): Καμπανάκι για νέες μειώσεις των επιτοκίων, ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός
-
22:39 Μερτς: "Πολύ άσχημο" το κλίμα στη χώρα - Δραματική η οικονομική κατάσταση σε δήμους και κοινότητες
-
22:25 Βουτιά 2,7% για το πετρέλαιο
-
22:18 Ο Νετανιάχου "απαιτεί" από δυτικές κυβερνήσεις να καταπολεμήσουν τον αντισημιτισμό
-
22:10 Οι ΗΠΑ απειλούν με αντίποινα εταιρείες της ΕΕ λόγω του ψηφιακού φόρου
-
21:59 ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι οι πρώτοι 7 συλληφέντες για τις παράνομες επιδοτήσεις στην Κρήτη
-
21:50 Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η θέση των ΗΠΑ για την επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 δεν έχει αλλάξει
-
21:40 Τσίπρας υπέρ αγροτών: Λύσεις και γεμάτα ταμεία υπάρχουν- Επίθεση σε Κυβέρνηση και απαξίωση Αντιπολίτευσης
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Δημοσκοπήσεις: Ο λογαριασμός που πληρώνει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα
-
Για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια, μια πτήση ευρωπαϊκού αερομεταφορέα προσγειώθηκε στη Βαγδάτη
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (93)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (59)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (26)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (21)
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας (18)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (17)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (15)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (14)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (11)
-
Κοινή δήλωση οκτώ ευρωπαϊκών χωρών: Η Ρωσία είναι η κύρια απειλή για την ειρήνη στον Ευρωατλαντικό χώρο (10)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ