Συνεχης ενημερωση
Ο Όμιλος ΕΛΓΕΚΑ, κατά το α΄ εξάμηνο του 2011, κατόρθωσε παρά το εξαιρετικά δυσχερές εγχώριο οικονομικό περιβάλλον να διατηρηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα λειτουργικής κερδοφορίας και ταμειακών ροών, ενισχύοντας τον κύκλο εργασιών του ως αποτέλεσμα κυρίως των επιχειρηματικών κινήσεων που πραγματοποίησε το β’ εξάμηνο του 2010.
Αναλυτικότερα, οι εταιρίες του Ομίλου που δραστηριοποιούνται στην εμπορία καταναλωτικών αγαθών και τροφίμων, καθώς και στην αποθήκευση και διακίνηση αυτών, επηρεάστηκαν αρνητικά από τη μειωμένη εγχώρια κατανάλωση, τόσο σε επίπεδο κύκλου εργασιών όσο και σε επίπεδο λειτουργικών κερδών. Στον αντίποδα, η ενσωμάτωση στον Όμιλο των εταιριών "ΒΗΤΑ ΠΙ Α.Ε.Β.Ε." και "DIAKINISIS PORT ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.", οι οποίες δεν ενοποιούνταν τη συγκρίσιμη περίοδο, υπερκάλυψε τις ως άνω απώλειες σε επίπεδο κύκλου εργασιών και αντιστάθμισε σε μεγάλο βαθμό την απώλεια της λειτουργικής κερδοφορίας. Παράλληλα, θα πρέπει να επισημανθεί η σημαντική αρνητική επίπτωση στα καθαρά αποτελέσματα του Ομίλου της αύξησης των χρηματοοικονομικών εξόδων, γεγονός το οποίο οφείλεται κυρίως στη σημαντική αυξητική μεταβολή των επιτοκίων δανεισμού, ως απόρροια της γενικής έλλειψης ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 176,7 εκατ. ευρώ, έναντι 142,8 εκατ. ευρώ τη συγκρίσιμη περίοδο του 2010, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 23,7%. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 5,4 εκατ. ευρώ έναντι 5,7 εκατ. ευρώ τη συγκρίσιμη περίοδο του 2010 εμφανίζοντας πτώση κατά 5,7%, ενώ οι ζημίες προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 1,3 εκατ. έναντι κερδών 0,4 εκατ. ευρώ στη συγκρίσιμη περίοδο. Οι ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 1,6 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2011 από κέρδη 0,1 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2010.
Στόχοι του Ομίλου ΕΛΓΕΚΑ για το 2011 αποτελούν η πλήρης ενσωμάτωση των νέων δραστηριοτήτων και η μεγιστοποίηση των προκυπτουσών συνεργιών, η βελτίωση της λειτουργικής του κερδοφορίας μέσω της συγκράτησης του λειτουργικού του κόστους και η εν γένει περαιτέρω ισχυροποίησή του έναντι των δυσμενών και ευμετάβλητων οικονομικών συνθηκών.
Τα Στοιχεία και Πληροφορίες της περιόδου 01.01.2011-30.06.2011 δημοσιεύονται στον τύπο σήμερα Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011, στην εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ" και είναι διαθέσιμα, μαζί με τις Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις της ίδιας περιόδου στην ιστοσελίδα της εταιρίας (www.elgeka.gr), καθώς και στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών (www.athex.gr).
-
22:48 ΕΕ – MERCOSUR: Μετατίθεται για τον Ιανουάριο η υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας, αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής
-
22:42 ΠΑΣΟΚ: Η σιωπή της κυβέρνησης σε όλες αυτές τις αποκαλύψεις εδώ και εβδομάδες στη δίκη του predator είναι αποκαλυπτική της ενοχής της
-
22:26 Οριακές απώλειες για το χρυσό με τον πληθωρισμό στο επίκεντρο
-
22:21 Ο Τραμπ ζητεί από την Ουκρανία να "κινηθεί γρήγορα" πριν η Ρωσία "αλλάξει γνώμη" για τη συμφωνία ειρήνευσης
-
21:36 Ο Νετανιάχου πανηγυρίζει για τις κυρώσεις Τραμπ κατά δικαστών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
-
21:29 ΗΠΑ: Το Κέντρο Κένεντι μετονομάστηκε σε "Τραμπ-Κένεντι"
-
21:14 Πώς δρούσε το κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη - Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι συλληφθέντες
-
21:11 Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 27% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου - Απώλειες λόγω "μπλόκων"
-
21:08 Ν/σ για μεταφορά ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ – Κ. Τσιάρας: "Η αντιπολίτευση καταγγέλλει τις παθογένειες, αλλά αρνείται τη λύση"
-
21:00 ΑΑΔΕ: Yπογραφή συμφωνίας Ελλάδας – Αλβανίας για τους "Πράσινους Διαδρόμους"
-
Διάγγελμα Τραμπ: Έρχεται οικονομικό "μπουμ" που δεν ξαναείδε ποτέ ο κόσμος- Κληρονόμησα ένα χάος, τώρα το διορθώνω
-
Milliyet: Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ ετοιμάζουν 2.500 στρατιώτες εναντίον της Τουρκίας
-
EBITDA €60+ εκατ., κεφαλαιοποίηση €155 εκατ. — Η εξίσωση δεν βγαίνει
-
Κ. Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ: Στο σχέδιο δεν προβλέπεται κλείσιμο, προβλέπεται μετασχηματισμός καταστημάτων
-
Mere: Η αθόρυβη επέκταση των ρωσικών σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα
-
Έρχονται μειώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις – Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι
-
Φον ντερ Λάιεν: Δεν αποχωρώ από τη Σύνοδο Κορυφής χωρίς συμφωνία για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας - Υποστηρίζω πλήρως το Βέλγιο
-
Τουσκ: Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να εργαστούν για τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για δάνειο προς την Ουκρανία
-
Ν. Ανδρουλάκης: Απαράδεκτη η πρόταση της Κομισιόν για μείωση των κονδυλίων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής
-
Σε ποιον ανήκει ο Μάνος Χατζηδάκις
-
Προϋπολογισμός 2026, ευκαιρία ή παγίδα; (85)
-
"Ώρα μηδέν" για το δάνειο της ΕΕ στο Κίεβο - Μπορεί η Ουκρανία να "επιβιώσει" χωρίς τα ρωσικά assets; (30)
-
Διάγγελμα Τραμπ: Έρχεται οικονομικό "μπουμ" που δεν ξαναείδε ποτέ ο κόσμος- Κληρονόμησα ένα χάος, τώρα το διορθώνω (20)
-
Τουσκ: Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να εργαστούν για τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για δάνειο προς την Ουκρανία (16)
-
Κλιμάκωση κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες - Κλείνουν και τις παρακαμπτήριες την Παρασκευή, ανοίγουν τα διόδια το ΣΚ - Τι θα γίνει τα Χριστούγεννα (14)
-
Η τρικυμία για το ενδεχόμενο κόμμα "Καρυστιανού" και ο πολιτικός "έρωτας" Καραχάλιου που έγινε μίσος (14)
-
ΕΛΣΤΑΤ: Σχεδόν διπλάσιοι οι θάνατοι σε σχέση με τις γεννήσεις το 2024 (13)
-
Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Μόνο θέμα πλέον η χρήση των ρωσικών assets - Δύο λύσεις στο τραπέζι για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας (11)
-
Φον ντερ Λάιεν: Δεν αποχωρώ από τη Σύνοδο Κορυφής χωρίς συμφωνία για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας - Υποστηρίζω πλήρως το Βέλγιο (11)
-
"Ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ": Μειωτικοί χαρακτηρισμοί κάτω απ’ το πορτρέτο του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο (11)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ