Συνεχης ενημερωση
Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η πρόταση της Compucon για υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της περιόδου 2006-2009 στις διατάξεις του νόμου 3299/04, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση έγκρισης, στις διατάξεις του νόμου υπάγεται επένδυση που ανέρχεται σε 3.405.600,00 ευρώ με ποσό επιχορήγησης 1.191.600 ευρώ, ενώ η συνολική προγραμματιζόμενη επένδυση της Compucon θα ανέλθει σε 3.963.929 ευρώ. Η επένδυση της εταιρίας περιλαμβάνει:
α) Την ανέγερση ιδιόκτητων κτιριακών εγκαταστάσεων συνολικής επιφάνειας 1539 τ.μ. με σκοπό τη μετεγκατάσταση και τη λειτουργία της εταιρίας σε ιδιόκτητους χώρους εντός της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης.
β) Την ανάπτυξη νέας πλατφόρμας κεντητικού λογισμικού με ενσωμάτωση λειτουργικών χαρακτηριστικών στο κεντρικό σύστημα ελέγχου των κεντητικών μηχανών.
γ) Την ανάπτυξη ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας με δυνατότητες τηλεματικής και τηλεμετρίας.
Συμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, με την υλοποίηση των προγραμματιζόμενων επενδύσεων για την περίοδο 2006-2009, σε συνέχεια του Επενδυτικού Προγράμματος της περιόδου 2001-2005, η Compucon αναμένεται να εξασφαλίσει, πέρα από τη μεταφορά της σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, τη διαρκή εξέλιξη των προϊοντικών της γράμμων και τον πλέον σύγχρονο παραγωγικό εξοπλισμό, στοιχεία ικανά να διασφαλίσουν τη σταθερή ανάπτυξη των εργασιών της.
Η εταιρεία την τρέχουσα χρήση, παρουσιάζει αναστροφή των οικονομικών της μεγεθών εμφανίζοντας κερδοφορία στο Α΄ τρίμηνο τόσο σε επίπεδο αποτελεσμάτων μητρικής όσο και σε ενοποιημένη βάση.
Προς την κατεύθυνση βελτίωσης των οικονομικών μεγεθών συνέβαλλαν η σταθερή πορεία που διαγράφουν τα παραδοσιακά προϊόντα της στον τομέα του κεντητικού λογισμικού αλλά και οι λύσεις τηλεματικής, η γκάμα προϊόντων της οποίας ενισχύθηκε την τρέχουσα χρήση με την παρουσίαση λύσεων και στον τομέα του retail, με προϊόντα πλοήγησης οχημάτων.
Σε επίπεδο μητρικής ο κύκλος εργασιών το Α΄ τρίμηνο του 2006 ανήλθε σε 941 χιλ. ευρώ, ενώ ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών σε 1.648 χιλ. ευρώ με τα προ φόρων αποτελέσματα να διαμορφώνονται σε κέρδη 137 χιλ. ευρώ για τη μητρική και 4 χιλ. ευρώ για τον όμιλο.
Τα μετά φόρων αποτελέσματα ανήλθαν σε κέρδη 28 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 340 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο για τη μητρική, ενώ σε ενοποιημένη βάση ζημίες 79 χιλ. έναντι ζημιών 531 χιλ. ευρώ.
-
17:50 Στις φλόγες εστιατόριο στο κέντρο του Παρισιού εν μέσω των διαδηλώσεων "Ας μπλοκάρουμε τα πάντα"
-
17:45 Η ανακοίνωση της Helleniq Energy για τον διαγωνισμό της Κρήτης
-
17:43 Χρηματιστήριο: Έπιασε "αθόρυβα" τις 2.030 μονάδες με οδηγό τις τράπεζες
-
17:42 Χέγκσεθ: Η Ουάσινγκτον δεν επιδιώκει σύγκρουση με το Πεκίνο
-
17:35 Νεπάλ: Μεταβατική πρωθυπουργός η πρώην πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Σουσίλα Κάρκι
-
17:34 Μόσχα: "Μύθοι" όσα λέγονται για τα ρωσικά drones στην Πολωνία
-
17:32 Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο: Η ΝΑ Ευρώπη ηγέτης στον ευρωπαϊκό και διατλαντικό ενεργειακό χάρτη
-
17:31 Στ. Παπασταύρου για Chevron - Helleniq Energy: Η Ελλάδα βάζει γερά θεμέλια για την ενεργειακή της αυτάρκεια
-
17:28 Το Ισραήλ χτύπησε τη Σαναά, μεταδίδουν ΜΜΕ στην Υεμένη
-
17:15 Eπίσημη προσφορά για το αέριο της Κρήτης από την κοινοπραξία της αμερικανικής Chevron με την Helleniq Energy
-
Βουλγαρία στο ευρώ και στη Σένγκεν: Τι σημαίνει για τις ελληνικές επιχειρήσεις
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε πολεμική σύγκρουση από το 1945" - Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι δεν σχεδίαζε να πλήξει στόχους στην Πολωνία
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης
-
Πιο γρήγορα η έκδοση συντάξεων στο δημόσιο - Πώς θα αναζητείται ο χρόνος ασφάλισης
-
Τουρισμός: Οι νικητές και οι χαμένοι της φετινής σεζόν
-
Σήμερα λήγει η προθεσμία για το διαγωνισμό υδρογονανθράκων της Κρήτης - Οι μνηστήρες
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε πολεμική σύγκρουση από το 1945" - Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι δεν σχεδίαζε να πλήξει στόχους στην Πολωνία (149)
-
Παρίσι, όπως Αθήνα; (39)
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης (39)
-
Φον ντερ Λάιεν: Επικίνδυνη και πρωτοφανής παραβίαση του πολωνικού και ευρωπαϊκού εναερίου χώρου από τη Ρωσία (23)
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ (19)
-
ΗΠΑ: Πιέσεις σε ΕΕ για συντονισμένη επιβολή δασμών έως και 100% σε Κίνα και Ινδία για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου (17)
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης (13)
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές (10)
-
Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης της χρήσης των social media για παιδιά κάτω των 16 ετών (6)
-
Γαλλία: Διαδηλώσεις και επεισόδια λόγω του κινήματος "Block Everything" - Σχεδόν 200 συλλήψεις (5)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
