Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 22-Ιουν-2011 15:06

    T Bank: Ανακοίνωση

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία (περαιτέρω ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ) και της TBANK Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία (περαιτέρω TBANK), σε συνεδριάσεις τους της 22ας Ιουνίου 2011, αποφάσισαν την έναρξη της διαδικασίας συγχωνεύσεως των δυο εταιρειών.

    Η συγχώνευση θα γίνει με απορρόφηση της TBANK από το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, με ενοποίηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των δύο εταιρειών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16, του ν.2515/1997, των άρθρων 1-5, του ν. 2166/1993 και των άρθρων 69-77α, του κ.ν. 2190/1920. Κοινή ημερομηνία ισολογισμών μετασχηματισμού θα είναι η 31η Μαρτίου 2011.

    Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής των μετοχών της TBANK προς τις νέες μετοχές της ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ είναι η ακόλουθη:

    - πενήντα (50) υφιστάμενες μετοχές της TBANK προς μια (1) νέα μετοχή της ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ

    Δεν θα επέλθει μεταβολή στον αριθμό των μετοχών της ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ που κατέχουν σήμερα ο κάθε ένας από τους υφιστάμενους μετόχους αυτού.

    Η πραγματοποίηση της ανωτέρω συγχώνευσης τελεί υπό την αίρεση των κατά νόμο απαιτούμενων εγκρίσεων των Διοικητικών Συμβουλίων, καθώς και των Γενικών Συνελεύσεων των δυο εταιρειών, που θα κληθούν να αποφασίσουν μετά από την εκτίμηση ανεξάρτητων ελεγκτικών οίκων για το δίκαιο και εύλογο της σχέσης ανταλλαγής, καθώς και της λήψης όλων των αναγκαίων αδειών και εγκρίσεων των αρμοδίων αρχών.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ