Συνεχης ενημερωση
Τέσσερα νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 106 εκατ. ευρώ προστίθενται στο χαρτοφυλάκιο έργων του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο Μπαχρέιν, ενώ την ίδια στιγμή ο Όμιλος επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στη Σαουδική Αραβία, σε συνέχεια της παρουσίας που ήδη διαθέτει σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ και Μπαχρέιν.
Συγκεκριμένα, η ΤΕΡΝΑ Α.Ε., 100% θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αναλαμβάνει τα εξής νέα έργα:
1. Κατασκευή πολυτελούς οικιστικού συγκροτήματος προϋπολογισμού 23 εκατ. ευρώ. Η υπογραφή της εν λόγω σύμβασης έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης ολοκλήρωσης για τον ίδιο εργοδότη πολυτελούς οικιστικού συγκροτήματος προϋπολογισμού 104 εκατ. ευρώ, αποτελούμενου από 350 βίλες, επίσης στο Μπαχρέιν. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου η ΤΕΡΝΑ παρείχε και σημαντική χρηματοοικονομική υποστήριξη στον επενδυτή - ιδιοκτήτη του συγκροτήματος, αξιοποιώντας την χρηματοοικονομική ευρωστία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, για την ομαλή χρηματοδότηση και ολοκλήρωση του έργου. Πρόσφατα, το έργο ολοκληρώθηκε και η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. εξοφλήθηκε πλήρως. Η εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και η χρηματοοικονομική ισχύς του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αξιολογήθηκαν θετικά από τον πελάτη, ο οποίος προχώρησε άμεσα στην ανάθεση στην εταιρεία μας του νέου οικιστικού έργου των 23 εκατ. ευρώ.
2. Κατασκευή πολυτελούς οικιστικού συγκροτήματος προϋπολογισμού 23 εκατ. ευρώ. Η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. υπέγραψε σύμβαση για την κατασκευή ενός ακόμα πολυτελούς οικιστικού συγκροτήματος 20 ορόφων στο Μπαχρέιν.
3. Κατασκευή χώρου στάθμευσης προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ. Σύντομα αναμένεται να υπογραφεί σύμβαση ανάθεσης στην ΤΕΡΝΑ χώρου στάθμευσης αξίας 25 εκατ. ευρώ, σε συνέχεια αντίστοιχου έργου προϋπολογισμού 23 εκατ. ευρώ που πρόσφατα ολοκλήρωσε και παρέδωσε η εταιρεία, επίσης στο Μπαχρέιν.
4. Κατασκευή υπόστεγου αξίας 35 εκατ. ευρώ στο αεροδρόμιο του Μπαχρέιν.
Η ΤΕΡΝΑ αναδείχθηκε μειοδότης σε διαγωνισμό για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου και σύντομα αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης.
Όπως προαναφέρθηκε, η ΤΕΡΝΑ επεκτείνει τις δραστηριότητές και στη Σαουδική Αραβία όπου προχώρησε στη σύσταση θυγατρικής εταιρείας, η οποία ήδη έχει συμμετάσχει στους πρώτους διαγωνισμούς με στόχο την ανάληψη έργων και στην μεγαλύτερη αγορά της Μέσης Ανατολής.
Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των έργων που έχει αναλάβει κι εκτελεί στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ υπερβαίνει τα 300 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ανεκτέλεστο του Ομίλου ξεπερνά τα 2 δις. ευρώ. Επιπλέον, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συνεχίζει το επενδυτικό του πρόγραμμα: το 2010 οι συνολικές επενδύσεις του Ομίλου ανήλθαν σε 339 εκατ. ευρώ, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2011 επενδύθηκαν 61 εκατ. ευρώ, κυρίως σε ενεργειακές δραστηριότητες. Η επενδυτική πολιτική του Ομίλου θέτει υγιείς βάσεις για την ανάπτυξη των εργασιών του τα επόμενα χρόνια, με έμφαση στις δραστηριότητες που δημιουργούν ικανοποιητικές λειτουργικές χρηματικές ροές.
Πληροφορίες:
Επενδυτικές Σχέσεις: Αριστοτέλης Σπηλιώτης, τηλ. 210 69 68 431,
tspiliotis@gekterna.com
Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων: Κωνσταντίνος Λάμπρου , τηλ. 210 6968445,
klamprou@gekterna.com
-
21:52 ΗΠΑ: Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές κατηγορούν το Πεντάγωνο ότι δεν ενημερώνει το Κογκρέσο για θέματα εθνικής ασφάλειας
-
21:45 Η THEON λαμβάνει την πρώτη παραγγελία για γυροσκοπικά συστήματα πολλαπλών αισθητήρων - Εξαγορά του 30% της Shock EOS
-
21:40 Ιταλία: Γνωρίζαμε ότι η Τρίπολη είχε εκδώσει ένταλμα κατά του στρατηγού Αλμάσρι - Ήταν ένας από τους λόγους της απέλασής του
-
21:36 Βουλγαρία: Προς κατάσχεση και πώληση του διυλιστηρίου Burgas της ρωσικής Lukoil
-
21:35 Τραμπ: Ένας ασυγκράτητος εργολάβος της εξουσίας
-
21:23 Τραμπ: Η Νότια Αφρική δεν θα έπρεπε να ανήκει στην G20
-
21:20 Σουδάν: Οι ΗΠΑ απειλούν να αποσύρουν την υποστήριξή τους στη δύναμη του ΟΗΕ στην Αμπιέι
-
21:14 Τσεχία: Ο ακροδεξιός Οκαμούρα εξελέγη πρόεδρος της Βουλής - Ο βουλευτής αδελφός του δηλώνει ότι συνιστά "απειλή για την ασφάλεια" της χώρας
-
20:56 Στην Τουρκία αντιπροσωπεία της Χαμάς - Διαβουλεύσεις σχετικά με τις επόμενες φάσεις του σχεδίου εκεχειρίας στη Γάζα
-
20:40 Βρετανία: Δύο κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν κατά λάθος από τη φυλακή του Γουόντσγουορθ
-
Γιατί έρχεται βουτιά στην κατασκευή νέων κατοικιών το 2026
-
Ποια είναι τα φαβορί για τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών -Τα πρόσωπα και οι αστάθμητοι παράγοντες
-
"Δεν υπάρχει λόγος πανικού... ακόμα", λένε οι αναλυτές μετά την κατάρρευση των μετοχών τεχνητής νοημοσύνης
-
Το escape room των 2.025 μονάδων και το κλειδί του year-end rally
-
Ρωσία και Τουρκία διαπραγματεύονται τη διατήρηση των ροών φυσικού αερίου από την Gazprom
-
Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ
-
Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η είσοδος ιδιωτών για τα χρέη στον ΕΦΚΑ – Οι λόγοι
-
Μαμντάνι σε Τραμπ: Ξέρω ότι παρακολουθείς - Ανέβασε την ένταση
-
ΗΠΑ: Ιστορική εκλογική νίκη Ζόχραν Μαμντάνι στη Ν. Υόρκη
-
ChatGPT: Ήρθε το τέλος των καλών τρόπων;
-
Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ (129)
-
ΗΠΑ: Ιστορική εκλογική νίκη Ζόχραν Μαμντάνι στη Ν. Υόρκη (56)
-
ΕΛΤΑ: 200 εκατ. χαμένα σε δέκα χρόνια (43)
-
Ευρώπη-Τουρκία συμμαχία (32)
-
Επίσκεψη Ζελένσκι στην Αθήνα εντός Νοεμβρίου – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό (28)
-
Γιατί έρχεται βουτιά στην κατασκευή νέων κατοικιών το 2026 (27)
-
Αλ. Τσίπρας: Η νίκη Μαμντάνι δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι υπάρχει εναλλακτική (18)
-
Γαλλία: Οδηγός έπεσε εσκεμμένα σε πεζούς και ποδηλάτες στο νησί Ολερόν και φώναζε "Αλλάχ Ακμπάρ" - Πέντε τραυματίες (16)
-
Τι εξηγεί την νίκη του Μαμντάνι (14)
-
Μερική "αναδίπλωση" της κυβέρνησης για τα ΕΛΤΑ - Οι λύσεις που εξετάζονται (11)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ