Συνεχης ενημερωση
* Λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) στα € 15,0 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2011 από € 11,2 εκατ. το αντίστοιχο του 2010
* Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 15,8% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο
* 415.415 LLU συνδρομητές
Αθήνα, 30 Μαΐου, 2011 – Η hellas online (ATHEX: HOΛ) ανακοινώνει τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα συμπεριλαμβάνουν τα μεγέθη της hellas online και της θυγατρικής της Αττικές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε.
Τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου του 2011 καταδεικνύουν τους υψηλούς ρυθμούς υγιούς ανάπτυξης που συνεχίζει να παρουσιάζει η hellas online ισχυροποιώντας περαιτέρω τη θέση της στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιακών παρόχων. Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, η εταιρία και το 2011 προσελκύει με σταθερό ρυθμό νέους LLU πελάτες, διασφαλίζει αποτελεσματική λειτουργική διαχείριση, και συνεχίζει τις επικεντρωμένες επενδύσεις σε υποδομές, υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών και συστήματα διασφάλισης εσόδων.
Η συνολική LLU πελατειακή βάση της εταιρίας στο τέλος του α’ τριμήνου του 2011 ανήλθε σε 415.415 πελάτες, αύξηση 33,2 % σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, και εκτιμώμενο μερίδιο αγοράς 28,5%.
Ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα
Τα ενοποιημένα έσοδα για το α’ τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 15,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και έφτασαν τα € 56,4 εκατ. από € 48,7 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010.
Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε € 15,0 εκατ. με το περιθώριο EBITDA να φτάνει το 26,6 % για το α’ τρίμηνο του 2011, επιβεβαιώνοντας τη συνεχιζόμενη ισχυρή βελτίωση των οικονομικών μεγεθών του Ομίλου, σε σχέση με το 2010 όπου το EBITDA ανήλθε σε € 11,2 εκατ.
Οι αποσβέσεις μειώθηκαν στα € 16,9 εκατ. για το α’ τρίμηνο του 2011 από € 17,8 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι ζημιές προ φόρων περιορίστηκαν σε € -5,4 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2011 από € -9,4 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, γεγονός που οφείλεται στα μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους αλλά και στις μειωμένες αποσβέσεις.
Επενδύσεις
Οι επενδύσεις του ομίλου το α’ τρίμηνο του 2011 ανήλθαν στα € 8,4 εκατ., ενώ έφτασαν συνολικά τα € 346,9 εκατ. από τις αρχές του 2006, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη του μεγαλύτερου ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών στην Ελλάδα, τη συνεχιζόμενη αναβάθμιση της διασύνδεσης με το εξωτερικό και της συνολικής χωρητικότητας καθώς και τη βελτιστοποίηση των τεχνολογικών συστημάτων εξυπηρέτησης πελατών.
Σήμερα, το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών της εταιρίας εκτείνεται σε πάνω από 4.057 χιλιόμετρα πανελλαδικά, παρέχοντας πρόσβαση σε 70% των γραμμών του ΟΤΕ με 311 συνεγκαταστάσεις σε κόμβους του ΟΤΕ.
Πρόσφατες Εξελίξεις
H Vodafone άλλαξε την αρχική της απόφαση και ανακοίνωσε πρόσφατα την μερική συμμετοχή της στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της hellas online. Κατά το α’ τρίμηνο του 2011, αξιόλογη ενίσχυση παρουσίασε η κοινή πελατειακή βάση των δύο εταιριών από τη διάθεση κοινών συνδυαστικών πακέτων κινητής, σταθερής και adsl internet σε οικιακούς συνδρομητές.
Διευρύνοντας το portfolio εταιρικών λύσεων, η hellas online λάνσαρε το hol office double play, τη νέα πρωτοποριακή, ολοκληρωμένη, και αξιόπιστη λύση επικοινωνίας που απευθύνεται στους ελεύθερους επαγγελματίες και στις μικρές επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν χρόνο ομιλίας προς τα κινητά όλων των δικτύων, σε ένα ανταγωνιστικό πάγιο.
Στο ισχυρό εταιρικό πελατολόγιο της εταιρίας προστέθηκαν νέοι πελάτες όπως ΕΟΤ, Καζίνο Ρόδου, ΑΧΑ Ασφαλιστική, ICAP Outsourcing, Hellenic Logistics κα. Επιπρόσθετα, υφιστάμενοι πελάτες επέλεξαν την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους για την κάλυψη των τηλεπικοινωνιακών τους αναγκών.
Τέλος, η hellas online πρότεινε στους oμολογιούχους την τροποποίηση των όρων αποπληρωμής του κεφαλαίου του δανείου και την πρόβλεψη νέων χρηματοοικονομικών δεικτών. Το αίτημα της εταιρίας για την τροποποίηση του δανείου εξετάζεται από τους ομολογιούχους και η οριστικοποίηση των τελικών όρων του ομολογιακού δανείου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Ιουνίου 2011.
“Παρά την ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για την χώρα και την αγορά των τηλεπικοινωνιών ειδικότερα, η hellas online συνεχίζει, αταλάντευτα, την αναπτυξιακή πορεία της, πάντα στοχεύοντας σε μια ισορροπημένη, κερδοφόρα ανάπτυξη. Με την στήριξη των μετόχων μας, που συνεχίζουν να επενδύουν στην επιτυχία της εταιρίας και τη μεγάλη προσπάθεια που όλοι μας καταβάλλουμε, υλοποιούμε τις υποσχέσεις μας για ποιότητα υπηρεσίας και εξυπηρέτησης αλλά και για πραγματική οικονομία.» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της hellas online κ. Αντώνης Κεραστάρης.
* Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση με τα αποτελέσματα της HOL στη δεξιά στήλη "Σχετικά Αρχεία"
-
21:21 Το 2050 το 70% των παιδιών στην Ευρώπη αναμένεται να εμφανίσει μυωπία λόγω χρήσης κινητών, τάμπλετς και οθονών
-
21:17 Νετανιάχου προς Κατάρ: "Απελάστε τους τρομοκράτες ή οδηγήστε τους ενώπιον της δικαιοσύνης"
-
20:54 Ν. Πασχάλη (Eurobank): Η μεγαλύτερη δράση ΕΚΕ στη χώρα, με €400 εκατ. από τις 4 τράπεζες για το πρόγραμμα "Μαριέττα Γιαννάκου"
-
20:50 Ζελένσκι: Ανάγκη κοινής αντιαεροπορικής άμυνας και αποτελεσματικής "ασπίδας" για την Ευρώπη
-
20:30 Οι προβλέψεις για την πορεία των επιτοκίων - Τι δείχνει το euribor
-
20:29 Κ. Μητσοτάκης: Το Final 4 επιστρέφει στην Ελλάδα - Δικαίωση των προσπαθειών της κυβέρνησής μας
-
20:24 Ματαρέλα για ένταση ΝΑΤΟ-Ρωσίας: "Κίνδυνος να εισέλθουμε σε σύρραξη ασύλληπτων διαστάσεων"
-
20:21 Η Γαλλία σε αναβρασμό
-
20:16 Κ. Μητσοτάκης για Chevron - HELLENiQ Energy: "Η Ελλάδα γίνεται σημαντικός ενεργειακός παίκτης στην ανατολική Μεσόγειο""
-
20:11 Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Αναβάλλεται για την Πέμπτη η έκτακτη συνεδρίαση για το Μεσανατολικό
-
Βουλγαρία στο ευρώ και στη Σένγκεν: Τι σημαίνει για τις ελληνικές επιχειρήσεις
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση μετά το 1945" - Μόσχα: Δεν σχεδιάζαμε επίθεση
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης
-
Πιο γρήγορα η έκδοση συντάξεων στο δημόσιο - Πώς θα αναζητείται ο χρόνος ασφάλισης
-
Νέοι διοικητές ΑΣΔΕΝ και ΑΣΔΥΣ με σημερινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ
-
Τουρισμός: Οι νικητές και οι χαμένοι της φετινής σεζόν
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση μετά το 1945" - Μόσχα: Δεν σχεδιάζαμε επίθεση (173)
-
Παρίσι, όπως Αθήνα; (40)
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης (40)
-
Φον ντερ Λάιεν: Επικίνδυνη και πρωτοφανής παραβίαση του πολωνικού και ευρωπαϊκού εναερίου χώρου από τη Ρωσία (24)
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ (21)
-
ΗΠΑ: Πιέσεις σε ΕΕ για συντονισμένη επιβολή δασμών έως και 100% σε Κίνα και Ινδία για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου (17)
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης (13)
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές (10)
-
Eπίσημη προσφορά για το αέριο της Κρήτης από την κοινοπραξία της αμερικανικής Chevron με την Helleniq Energy (9)
-
Αναβλήθηκε για τις 12/9 η δίκη του επικεφαλής της καρδιοχειρουργικής του Ιπποκράτειου που ζήτησε "φακελάκι" (6)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
