Συνεχης ενημερωση
Στη συνεχιζόμενο καθυστέρηση στην ολοκληρωση των διαδικασιών έκδοσης του νέου ομολογιακού δανείου αναφέρεται η διοίκηση της Πετζετάκις σε σχετική της απαντητική επιστολή προς το Χ.Α.
Ειδικότερα, στην επιστολή επισημαίνεται ότι πρωταρχικός στόχος της διοίκησης της εταιρείας αποτελεί η αναχρηματοδότηση. "Ο λόγος της συνεχιζόμενης καθυστέρησης στην ολοκλήρωση των διαδικασιών έκδοσης του νέου κοινού ενυπόθηκου Ομολογιακού Δανείου οφείλεται αποκλειστικά στην προϋπόθεση της σύμπραξης του συνόλου των 17 πιστωτριών τραπεζών της ΑΓΠ, πράγμα που δεν έχει μέχρι σήμερα καταστεί εφικτό" αναφέρεται στην επιστολή. Σημειώνεται επίσης πως οι διαπραγματεύσεις με τον μικρό αριθμό τραπεζών, που δεν έχει μέχρι σήμερα συμφωνήσει, είναι σε εξέλιξη και η στόχευση της Διοίκησης της ΑΓΠ είναι η ολοκλήρωση της εν λόγω αναχρηματοδότησης να μην παραταθεί πέραν του γ΄ τριμήνου 2006, σύμφωνα και με την από 5/7/2006 επιστολή μας.
Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρείας εξηγεί πως η αύξηση του υπολοίπου των ληξιπρόθεσμων δόσεων των δανείων της Πετζετάκις από 49,6 εκ. ευρώ σε 56,1 εκ. ευρώ αφορά δόσεις των υπό αναχρηματοδότηση δανείων, που κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα.
Επιπλέον, αναφέρεται πως η τοποθέτηση και η εκταμίευση του υβριδικού δανείου ύψους έως 35 εκ. ευρώ 7ετούς διάρκειας δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς προϋποθέτει την ταυτόχρονη ολοκλήρωση του ως άνω Ομολογιακού Δανείου.
Σε ό,τι αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της Πετζετάκις σημειώνεται ότι αντιπροσωπεύουν το 231,9% και 99,7% των ιδίων κεφαλαίων και 93,2% και 27,7% του κύκλου εργασιών της ΑΓΠ και του Ομίλου αντίστοιχα. Οι Δείκτες Κέρδη προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων προς Χρεωστικούς Τόκους και Κέρδη προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων προς Καθαρό Τραπεζικό Δανεισμό με βάση τα αποτελέσματα των τελευταίων 12 μηνών έως και τις 31/03/2006 διαμορφώνονται στα 1,7 και 8,3 αντίστοιχα.
Τέλος και σχετικά με τα οικονομικά μεγέθη του πρπώτου εξαμήνου αναφέρεται ότι θα δημοσιευθούν εντός των νομίμων προθεσμιών, ενώ τα υπό διαμόρφωση βασικά οικονομικά μεγέθη της Πετζετάκις και του Ομίλου δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν από τα αποτελέσματα του 1ου τριμήνου 2006.
-
17:24 ΝΔ: Fake news της αντιπολίτευσης τα περί επιβολής μείωσης ΦΠΑ από ΕΕ
-
17:24 Κομισιόν: "Πράσινο φως" για το πρόγραμμα SAFE ύψους €150 δισ. - Η Ελλάδα εξασφάλισε πάνω από €700 εκατ.
-
17:18 ΗΠΑ: Καθοδική αναθεώρηση στα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας - "Εξαφανίστηκαν" συνολικά 911.000 θέσεις
-
17:13 Κ. Πιερρακάκης: Η περιφέρεια είναι στον πυρήνα της κυβερνητικής στρατηγικής
-
17:11 Υπ. Τουρισμού για την απεργία των ταξί: Η πρόσφατη ΚΥΑ αποσαφηνίζει και ενισχύει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο
-
17:09 Γαλλία: Το Κομμουνιστικό Κόμμα χάνει μέρος της κρατικής επιχορήγησης επειδή οι γυναίκες υποψήφιες στις βουλευτικές εκλογές ήταν περισσότερες από τους άνδρες
-
16:58 Νεπάλ: Ο πρόεδρος καλεί σε "αυτοσυγκράτηση" έπειτα από βίαιες διαδηλώσεις
-
16:53 Κ. Πιερρακάκης: Μηδενικός φόρος για εισόδημα έως 20.000 ευρώ σε πολύτεκνους μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες
-
16:51 Κρητική μαφία: Απολογούνται οι φερόμενοι ως εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης
-
16:44 Ουγγαρία: 10ετής συμφωνία με τη Shell για το φυσικό αέριο ενώ η ΕΕ ετοιμάζεται να σταματήσει τις προμήθειες από τη Ρωσία
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Metlen: Εκτίναξη τζίρου κατά 45% το α' εξάμηνο στα €3,6 δισ. - Στα €254 εκατ. τα καθαρά κέρδη
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Κίνα και Ρωσία επανακαθορίζουν την παγκόσμια τάξη
-
Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (62)
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ (37)
-
Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός" (17)
-
Ισραήλ: Κατεδαφίζει σπίτια στους τόπους καταγωγής των δύο Παλαιστίνιων δραστών της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ (16)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (15)
-
Τουλάχιστον 23 άμαχοι νεκροί από ρωσική βόμβα σε ουκρανικό χωριό στο Ντονέτσκ - Χτύπησε συνταξιούχους που περίμεναν σε ουρά για τη σύνταξη (11)
-
Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Ντόχα - Στόχος ανώτερα στελέχη της Χαμάς, λένε οι IDF (10)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (10)
-
Berenberg, Deutsche Bank, UBS, UniCredit: Και τώρα τα δύσκολα για τη Γαλλία και για την Ευρώπη – Πώς θα "απαντήσουν" ΕΚΤ, οίκοι αξιολόγησης και αγορές στο γαλλικό χάος (7)
-
Η Γαλλία σε κρίση: Ο Μακρόν ξεμένει από λύσεις και οι αγορές παρακολουθούν (7)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
