Συνεχης ενημερωση
Αποτελέσματα Έτους 2010
Οι ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της Inform Λύκος δημοσιεύονται σήμερα 31 Μαρτίου 2011, με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (Δ.Π.Χ.Α.) και περιλαμβάνουν τις εταιρείες: INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε., ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. (μέχρι 14/1/2010), LYKOS PAPERLESS SOLUTIONS Α.Ε., TERRANE LTD (με ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις) και SAGIME GMBH (με ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις).
Οι πωλήσεις του Ομίλου, το 2010 ανήλθαν σε € 113,8 εκατ. έναντι € 106,5 εκατ. το 2009, παρουσιάζοντας αύξηση 6,9% σε σύγκριση με το 2009. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στην ανάκαμψη από την οικονομική κρίση που παρατηρείται στις αγορές τη Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.
Οι πωλήσεις της μητρικής εταιρίας INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε, για το 2010 παρουσίασαν μείωση κατά 9,2% σε σχέση με το 2009, και ανήλθαν σε € 31,8 εκατ. έναντι € 35,1 εκατ. το 2009. Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στην υστέρηση εσόδων στον Τομέα των Τηλεπικοινωνιών τόσο από την έκδοση και αποστολή λογαριασμών όσο και από τις κάρτες ανανέωσης χρόνου της κινητής τηλεφωνίας, καθώς επίσης και στην σημαντική μείωση των προωθητικών ενεργειών στον Ιδιωτικό Τομέα, στα πλαίσια του δυσμενούς χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος της Ελληνικής αγοράς.
Οι πωλήσεις στην θυγατρική μας στην Ρουμανία παρουσίασαν αύξηση κατά 19,4% σε σχέση με το 2009 στο νόμισμα παρουσίασης ευρώ, και ανήλθαν σε €23,3 εκατ. έναντι €19,5 εκατ. το 2009. Η αύξηση των πωλήσεων στην Ρουμανία οφείλεται κυρίως στην ενίσχυση της δραστηριότητας παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών εκτύπωσης, αποστολής λογαριασμών και διαχείρισης ταχυδρομικών τελών. Οι πωλήσεις στην θυγατρική μας στην Αυστρία για το 2010 παρουσίασαν σημαντική αύξηση κατά 17,3% σε σχέση με το 2009, και ανήλθαν σε € 64,4 εκατ. έναντι €54,9 εκατ. το 2009. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στην έκδοση μαζικών ανανεώσεων τραπεζικών καρτών.
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου μειώθηκαν οριακά κατά 2,5% και διαμορφώθηκαν στα €15,1 εκατ., έναντι €15,5 εκατ. σε σύγκριση με το 2009, μειωμένα κατά € 0,4 εκατ. Η αύξηση των πωλήσεων δεν επηρέασε τα αποτελέσματα, καθώς αντισταθμίστηκε κυρίως από την απομείωση της αξίας ενσώματων παγίων στοιχείων της συγχωνευθείσας θυγατρικής εταιρίας ΕΒΕ καθώς και παγίων κυριότητας της μητρικής εταιρίας, συνολικού ύψους € 2,8 εκατ.,.
Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου ανήλθαν σε € 3,6 εκατ. έναντι € 5,3 εκατ. το 2009, μειωμένα κατά 32,4% σε σχέση με το 2009. Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου του 2010 έχουν επιβαρυνθεί, με ζημιά απομείωσης ποσού € 3,2 εκατ., της υπεραξίας, η οποία είχε αποκτηθεί κατά την συνένωση της θυγατρικής εταιρίας στη Ρουμανία, αντανακλώντας την οικονομική αξία της εταιρίας στην τρέχουσα αρνητική οικονομική συγκυρία της χώρας.
Τέλος, τα καθαρά κέρδη του Ομίλου μετά από φόρους ανήλθαν σε €1,1 εκατ. έναντι €3,5 εκατ., μειωμένα κατά 68,7% σε σύγκριση με το 2009. Ο φόρος εισοδήματος διαμορφώθηκε στα €2,5 εκατ. έναντι €1,8 εκατ. το 2009.
Καθ΄ όλη την διάρκεια του 2010, ο Όμιλος συνέχισε αδιάλειπτα την προσπάθεια για τη μείωση του κόστους, τον περιορισμό των αναγκών για κεφάλαια κίνησης και τη σωστή διαχείριση της ρευστότητας και τη δημιουργία θετικών χρηματικών ροών. Οι λειτουργικές ταμειακές ροές στο 2010 έφθασαν τα € 14,2 εκατ. και τα ταμειακά διαθέσιμα τα € 24,3 εκατ. στο τέλος της χρονιάς, παρέχοντας μεγάλη ταμειακή ρευστότητα στον Όμιλο.
Παράλληλα ο δανεισμός μειώθηκε κατά € 8,2 εκατ. σε σύγκριση με το τέλος του 2009.
Όπως δήλωσε ο Νίκος Λύκος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, « το 2010, παρά το δυσμενές χρηματοοικονομικό περιβάλλον, ο Όμιλος διατήρησε την λειτουργική του κερδοφορία σε υψηλά επίπεδα, δημιουργώντας παράλληλα υψηλές ταμειακές ροές, μέσω των οποίων μείωσε σημαντικά τον τραπεζικό του δανεισμό. Το γεγονός αυτό ισχυροποιεί περαιτέρω την θέση του Ομίλου και του προσδίδει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.
Σχετικά με την Inform Λύκος (www.lykos.gr)
H Inform Λύκος ιδρύθηκε το 1897, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1994 και σήμερα αποτελείται από πέντε εταιρίες με ηγετική παρουσία στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη στο χώρο του Information Management & Business Communication. Δραστηριοποιείται διεθνώς στην ανάπτυξη, κατασκευή και προσωποποίηση Έξυπνων Καρτών για Τράπεζες, Τηλεπικοινωνίες, Δημόσιους Οργανισμούς και Αλυσίδες Λιανικού Εμπορίου κατέχοντας διεθνείς πιστοποιήσεις από Visa, MasterCard & Diners. Πρωταγωνιστεί στον χώρο της διαχείρισης εντύπων, της κατασκευής εντύπων ασφαλείας, της παραγωγής προπληρωμένων καρτών και του Business Process Outsourcing παρέχοντας υπηρεσίες εκτύπωσης και εμφακέλωσης λογαριασμών, ηλεκτρονικής παρουσίασης λογαριασμών και διαχείρισης εκτυπώσεων για Τράπεζες, Τηλεπικοινωνίες, Δημόσιο Τομέα και Βιομηχανικές/Εμπορικές εταιρείες. Ο Όμιλος Inform Λύκος απασχολεί σήμερα περίπου 900 εργαζομένους.
-
10:20 Ιαπωνία: Πέρασε συμπληρωματικός προϋπολογισμός-μαμούθ 118 δισ. δολ. - Ο μεγαλύτερος από την εποχή της πανδημίας
-
10:12 Γάζα: Η Τουρκία του Ερντογάν θέλει να αλλάξει τα δεδομένα με "τις πλάτες" του Τραμπ
-
10:09 Κομισιόν: Παρουσιάζει σχέδιο για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης
-
10:00 Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
09:57 Μεγάλη μείωση των εταιρειών "ζόμπι" καταγράφει μελέτη της PwC
-
09:56 Τράπεζα Πειραιώς: Επέκταση στο εξωτερικό με κοινοπρακτικά, γραφεία στο Abu Dhabi και ανάπτυξη της Snappi
-
09:53 Χαλάνδρι: Συνελήφθη 16χρονος γιος βουλευτή του ΠΑΣΟΚ μετά από καταδίωξη
-
09:47 Μετρό Θεσσαλονίκης: Πιλοτική 24ωρη λειτουργία στις 20 και 27 Δεκεμβρίου
-
09:43 Κ. Χατζηδάκης: Διαρκής διάλογος με λογικές και δίκαιες λύσεις για τους αγρότες
-
09:39 Νέα δρομολόγια των EasyJet και Jet2 από Ην. Βασίλειο προς Ελλάδα για το 2026
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Wall Street: Καλά Χριστούγεννα!
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές;
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
Υπήρχε διάλογος και δεν τον κατάλαβαν;
-
Μεγάλη άνοδος στο μισθολογικό κόστος - Πτώση στις κενές θέσεις εργασίας
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (19)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (12)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (10)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (5)
-
Υπήρχε διάλογος και δεν τον κατάλαβαν; (3)
-
Τραμπ: Κατέθεσε αγωγή τουλάχιστον 5 δισ. δολ. κατά του BBC για συκοφαντική δυσφήμιση (2)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (2)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (1)
-
Ψήφιση Προϋπολογισμού στη σκιά των αγροτών: Νέα πρόσκληση διαλόγου από Κ. Μητσοτάκη- Μέτρα για το στεγαστικό (1)
-
Πιέσεις στην Ασία, με το βλέμμα σε αποτιμήσεις AI, μάκρο ΗΠΑ και Bank of Japan (1)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ