Συνεχης ενημερωση
Αποτελέσματα 2010: Οριακή μείωση πωλήσεων για τον Όμιλο 3,5%, στα € 202,6 εκατ., βελτίωση λειτουργικών κερδών EBITDA κατά 25,9%.
Συγκεκριμένα, ο Όμιλος παρουσίασε μείωση των πωλήσεων κατά 3,5%, στα € 202,6 εκ. έναντι € 209,9 εκατ. του 2009. Τα μικτά κέρδη ανήλθαν στα € 45,9 εκατ., έναντι € 47,4 εκατ. του 2009, σημειώνοντας μείωση 3,3%. Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), ανήλθαν σε € 21,3 εκ., έναντι € 16,9 εκατ., του 2009, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 25,9% και οι ζημίες προ φόρων διαμορφώθηκαν στις € 168 χιλ. από ζημιές € 5,8 εκατ. του 2009.
Ταυτόχρονα, οι λειτουργικές ταμειακές ροές παρουσίασαν πλεόνασμα € 18,1 εκατ. Ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου διαμορφώθηκε στα € 155,6 εκατ. μειωμένος σε σχέση με το 2009 (€ 163,5 εκ.).
Όσον αφορά τα αποτελέσματα της μητρικής, οι πωλήσεις το 2009 μειώθηκαν κατά 3,4%, στα € 140,1 εκατ. περίπου, έναντι € 145 εκατ. του 2009. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA), διαμορφώθηκαν στα € 10,6 εκ. περίπου, σε σχέση με το 2009 (€ -1 εκ. περίπου). Οι ζημίες προ φόρων διαμορφώθηκαν στα € 2,1 εκατ. περίπου, σε σχέση με το 2009 (ζημίες € 10,2 εκατ. για το 2009).
Η οριακή πτώση των πωλήσεων είναι το αποτέλεσμα της ιδιαιτέρως αυξημένης εξαγωγικής δραστηριότητας του Ομίλου, παρά την συνεχιζόμενη σημαντική μείωση στην οικοδομική δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθ΄ όλη την διάρκεια του 2010. Η σταθεροποίηση του μικτού κέρδους σε επίπεδο Ομίλου και η σημαντική βελτίωση σε επίπεδο Μητρικής Εταιρίας οφείλεται κυρίως στο αυξημένο κόστος παραγωγής του 2009 λόγω της ακριβής Α΄ ύλης που χρησιμοποιήθηκε από την εκτέλεση συμβολαίων αγοράς του 2008 που πλέον δεν επιβαρύνουν τα αποτελέσματα του Ομίλου.
Λόγω ζημιών στη χρήση 2010, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας δεν πρότεινε τη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2010 και αναμένεται η έγκριση από την Γενική Συνέλευση των Μετόχων.
Τονίζεται πως τα Στοιχεία και οι Πληροφορίες των Οικονομικών Καταστάσεων δημοσιεύονται την Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011 στην οικονομική εφημερίδα "ΚΕΡΔΟΣ", στην πρωινή εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ" και στην τοπική εφημερίδα του Κιλκίς "ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΙΛΚΙΣ". Ταυτόχρονα, τα παραπάνω στοιχεία θα είναι διαθέσιμα στον ηλεκτρονικό κόμβο της ΑΛΟΥΜΥΛ, www.alumil.com, μαζί με τις Οικονομικές Καταστάσεις και τα σχετικά δελτία τύπου.
Η ΑΛΟΥΜΥΛ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά βιομηχανικά συγκροτήματα - βάσει παραγωγικής δυναμικότητας - στην Ευρώπη για ολοκληρωμένα συστήματα αλουμινίου για όλες τις κλασικές αρχιτεκτονικές εφαρμογές καθώς και βιομηχανικών προφίλ ειδικών προδιαγραφών για την αυτοκινητοβιομηχανία, τη ναυπηγική, τις μεταφορές, κλπ. Με τα ανεπτυγμένα δίκτυα πωλήσεων σε 45 χώρες, σε 4 ηπείρους, έχει εδραιωθεί ως μία από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες βιομηχανίες διέλασης αλουμινίου και συμπληρωματικών προϊόντων (σύνθετα φύλλα αλουμινίου J-Bond, πολυκαρβονικά, αυτοματισμοί, συστήματα σκίασης, κ.α.). Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις απλώνονται στο Κιλκίς, Σέρρες, Κομοτηνή, Ξάνθη, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Βοσνία και Αλβανία. Διαθέτει 29 θυγατρικές εταιρίες, εκ των οποίων οι 21 βρίσκονται στο εξωτερικό (Ευρώπη, Βαλκάνια, Μ. Ανατολή). Η μητρική εταιρία ιδρύθηκε το 1988 και είναι εισηγμένη στο Χ.Α. από το 1998. Οι πωλήσεις του Ομίλου ξεπέρασαν τα € 202,5 εκ. για το 2010 και τα λειτουργικά κέρδη προσέγγισαν τα € 21,3 εκ. αντίστοιχα. Περιλήφθηκε οκτώ φορές στις 500 ταχύτερα αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και βραβεύθηκε εξίσου για τη συνεισφορά της στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας. Έχει αναδειχθεί σε συνδεδεμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλουμινίου σαν αναγνώριση της σημαντικής της προσφοράς στον κλάδο σχεδιασμού, παραγωγής και διάθεσης αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου, καθώς επίσης και διατομών βιομηχανικής χρήσης.
-
10:20 Ζελένσκι για ρωσικά drones στην Πολωνία: Εξαιρετικά επικίνδυνο προηγούμενο για την Ευρώπη
-
10:18 FT: Η Exxon περιμένει από την ΕΕ να υπογράψει μακροπρόθεσμες συμφωνίες για αγορά αερίου από τις ΗΠΑ
-
10:18 Οι γενναίες φορολογικές ρυθμίσεις θέλουν τόλμη
-
10:16 Ανακλήθηκε μετά τις αντιδράσεις οικοδομική άδεια για ανέγερση ξενοδοχείου στo Σαρακήνικο της Μήλου
-
10:15 Ν. Κορέα: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση - Επτά τραυματίες
-
10:06 Ουκρανία: Η Ρωσία εκτόξευσε 458 drones και πυραύλους στη διάρκεια της νύχτας
-
10:01 Η Πολωνία είναι έτοιμη να αντιδράσει σε επιθέσεις και προκλήσεις, λέει ο Τουσκ
-
09:53 Θ. Κοντογεώργης για μέτρα ΔΕΘ: Μέχρι και 4 μισθοί το όφελος για τις οικογένειες
-
09:48 Autohellas: Αύξηση 7,9% στα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους, στα €31,5 εκατ.
-
09:34 Το νέο σχολείο που μπαίνουν αύριο οι μαθητές - Τι αλλάζει με το πρώτο κουδούνι
-
Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
Συναγερμός στην Πολωνία - Κατέρριψε ρωσικά drones που εισέβαλαν στον εναέριο χώρο της - "Δεχόμαστε επίθεση" - Επί ποδός το NATO
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές
-
Βουλγαρία στο ευρώ και στη Σένγκεν: Τι σημαίνει για τις ελληνικές επιχειρήσεις
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης
-
Η επίθεση του Ισραήλ στο Κατάρ προμηνύει μια νέα κανονικότητα, όχι ένα τέλος
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ
-
Το "χρυσό" καλοκαίρι των σούπερ μάρκετ: 757 εκατ. ευρώ επιπλέον στα ταμεία
-
Παρίσι, όπως Αθήνα;
-
Συναγερμός στην Πολωνία - Κατέρριψε ρωσικά drones που εισέβαλαν στον εναέριο χώρο της - "Δεχόμαστε επίθεση" - Επί ποδός το NATO (24)
-
Παρίσι, όπως Αθήνα; (22)
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης (17)
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης (6)
-
ΗΠΑ: Πιέσεις σε ΕΕ για συντονισμένη επιβολή δασμών έως και 100% σε Κίνα και Ινδία για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου (5)
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ (5)
-
Το νέο σχολείο που μπαίνουν αύριο οι μαθητές - Τι αλλάζει με το πρώτο κουδούνι (3)
-
Γαλλία: Από πυλώνας της Ευρωζώνης, βαρίδι; (3)
-
Γερμανία: Συνθήματα κατά του Μερτς οδηγούν σε "συνταγματικώς αμφισβητήσιμη" έρευνα σε βάρος στελέχους του SPD (2)
-
Νέα έρευνα για εμπλοκή αστυνομικών και δικαστικών στη "μαφία των Χανίων" - Θα μιλήσουν τα κινητά των δύο αδερφών (2)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
