Συνεχης ενημερωση
Αύξηση πωλήσεων και κερδοφορία σε Εταιρεία και Όμιλο.
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ΕΛΤΟΝ ΑΕΒΕ στη χρήση του 2010 ανήλθε σε 77,47 εκ. ευρώ έναντι 69,03 εκ. ευρώ το 2009 σημειώνοντας αύξηση 12,21 %. Ο κύκλος εργασιών της μητρικής διαμορφώθηκε στα 57,30 ευρώ από 52,93 εκ. ευρώ το 2009, σημειώνοντας αύξηση κατά 8,26 %.
Παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία εντός του 2010, το μικτό περιθώριο κέρδους διατηρήθηκε σε καλό επίπεδο τόσο στην Εταιρεία με 18,21% όσο και στον Όμιλο ΕΛΤΟΝ με 17,81% (τα αντίστοιχα ποσοστά το 2009 ήταν 18,64% στην εταιρεία και 18,71% στον Όμιλο).
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στη χρήση του 2010 σε 5,43 εκ. ευρώ από 5,32 εκ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, σημειώνοντας αύξηση 2,16%. Τα κέρδη της μητρικής προ φόρων χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στη χρήση του 2010 σε 4,30 εκ. ευρώ από 4,25 εκ. ευρώ το 2009,σημειώνοντας αύξηση 1,17%.
Τα καθαρά κέρδη προ φόρων της μητρικής στη χρήση του 2010 ανήλθαν σε 3,23 εκ. ευρώ από 3,01 εκ. ευρώ το 2009, σημειώνοντας αύξηση 7,06%. Τα καθαρά κέρδη προ φόρων του Ομίλου στη χρήση του 2010 ανήλθαν σε 4,11 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 5,83% έναντι των 3,88 εκ. ευρώ που ήταν το 2009.
Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους της μητρικής στη χρήση του 2010 ανήλθαν σε 1,99 εκ. ευρώ από 2,15 εκ. ευρώ το 2009, σημειώνοντας μείωση 7,74%. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους του Ομίλου στη χρήση του 2010 ανήλθαν σε 2,75 εκ. ευρώ από 2,85 εκ. ευρώ τη προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας μείωση 3,29%. Η μείωση των καθαρών αποτελεσμάτων μετά από φόρους στην Εταιρεία και τον Όμιλο οφείλεται στην επιπρόσθετη επιβολή της έκτακτης εισφοράς ύψους 0,23 εκ. ευρώ χωρίς την οποία τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους θα ήταν αυξημένα κατά 2,82% στην Εταιρεία και 4,71% στον Όμιλο.
Η ανάπτυξη των πωλήσεων σε συνδυασμό με τη κερδοφορία της Εταιρείας και του Ομίλου εν μέσω της τρέχουσας ιδιαίτερα δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, ισχυροποιεί και αναδεικνύει ακόμα πιο πολύ την ηγετική θέση του ονόματος ΕΛΤΟΝ στις αγορές που δραστηριοποιείται.
Η Εταιρεία έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην ανάπτυξη εκτός Ελλάδας ανοίγοντας νέες αγορές και αναπτύσσει τη δραστηριότητα των θυγατρικών της στο εξωτερικό.
-
09:15 Bank of Cyprus: Στα 118 εκατ. ευρώ τα κέρδη μετά φόρων στο γ' τρίμηνο
-
09:14 Τι περιλαμβάνει η ξενοδοχειακή επένδυση ύψους 85 εκατ. της οικογένειας Τσάκου στην Ιθάκη
-
09:13 Δεν βάζει μόνο το Βέλγιο "μπλόκο" στην κατάσχεση των ρωσικών assets - Τα υπόλοιπα εμπόδια εντός ΕΕ
-
09:05 Ιράκ: Οι Ιρακινοί στις κάλπες για να εκλέξουν νέο κοινοβούλιο
-
08:59 Φονική έκρηξη στο Νέο Δελχί: Στο μικροσκόπιο των αρχών οι τελευταίες κινήσεις του οχήματος πριν εκραγεί
-
08:56 "Σφήνα" Ανδρουλάκη στο κυοφορούμενο δίπολο Μητσοτάκη- Τσίπρα, με αιχμή την ακρίβεια
-
08:55 Μυτιλήνη: Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία σε Καλλονή και Σκάλα
-
08:51 Β. Κικίλιας: Προωθούμε αναπτυξιακές συμφωνίες με στόχο τη σταθερότητα και την ευημερία των χωρών της Μεσογείου
-
08:51 Η Ρουμανία εντόπισε πιθανά θραύσματα drone μετά τη ρωσική επίθεση σε ουκρανικά λιμάνια
-
08:48 Ασία: Τάσεις "αναδίπλωσης" καθώς η λήξη του shutdown ξαναφέρνει στο επίκεντρο την τεχνολογία
-
Το υπόβαθρο του ιστορικού ανταγωνισμού της Γερμανίας προς την Ελλάδα
-
Τα γαλάζια σου γράμματα…
-
Τι προμερίσματα δίνουν οι τράπεζες και πότε
-
Αν η οπλοκατοχή του απλού πολίτη καταργηθεί, τότε όπλα θα έχουν μόνο οι εγκληματίες
-
Ρεύμα από πυρηνικά στην Ελλάδα: Τζίρος 2,4 δισ ευρώ και 8.000 νέες θέσεις εργασίας από σταθμό 1GW
-
Επενδυτές σε κρίση: Η Απληστία κερδίζει, ο Φόβος ψιθυρίζει
-
Η γυναίκα δικηγόρος - μητέρα στην Ελλάδα / Aπό την αντοχή στην αναγνώριση
-
COVID: Σαφέστερη εικόνα των μακροχρόνιων επιπτώσεων
-
Wall Street: Τεχνητή νοημοσύνη και ξερό ψωμί
-
Μονόδρομος το φορολογικό. Το αντιλαμβάνονται στην κυβέρνηση;
-
Αν η οπλοκατοχή του απλού πολίτη καταργηθεί, τότε όπλα θα έχουν μόνο οι εγκληματίες (36)
-
Τα γαλάζια σου γράμματα… (12)
-
Πόσο έχουν φτάσει οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες - Τα πιο πρόσφατα στοιχεία (3)
-
Το υπόβαθρο του ιστορικού ανταγωνισμού της Γερμανίας προς την Ελλάδα (3)
-
Μελέτη ΚΕΦΙΜ και European Liberal Forum: Αναγκαία η μετάβαση από διανεμητικά σε κεφαλαιοποιητικά συνταξιοδοτικά συστήματα (2)
-
COVID: Σαφέστερη εικόνα των μακροχρόνιων επιπτώσεων (2)
-
Δεν βάζει μόνο το Βέλγιο "μπλόκο" στην κατάσχεση των ρωσικών assets - Τα υπόλοιπα εμπόδια εντός ΕΕ (1)
-
Θεσσαλία: Κόστος ζημιών €3 δισ. και σήμα συνέχειας από κυβέρνηση και εφοπλισμό (1)
-
Με περιοδείες και καθημερινότητα οι απαντήσεις Μητσοτάκη στον Σαμαρά (1)
-
Η αχαρτογράφητη ακίνητη περιουσία του Δημοσίου "ναρκοθετεί" την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης (1)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ