Συνεχης ενημερωση
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ το 2010 ανήλθε σε 48 εκατ. ευρώ, ενώ ο αντίστοιχος του 2009 ήταν 62 εκατ.ευρώ, σημειώνοντας μείωση 22,7%. Οι πωλήσεις στην Ελλάδα ανήλθαν σε 46.2 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις στο εξωτερικό (Ρουμανία και Βουλγαρία) περιορίστηκαν περαιτέρω στα 1.8 εκατ. ευρώ.
Τα μικτά κέρδη του Ομίλου περιορίστηκαν σε 9.6 εκατ. ευρώ έναντι 13.2 εκατ.ευρώ ενώ σημειώθηκε λειτουργική ζημία ύψους 1.3 εκατ. ευρώ, έναντι λειτουργικών κερδών 138 χιλ.ευρώ το 2009.
Η ζημία αυτή οφειλεται σε μια σειρά εκτάκτων προβλέψεων (αποζημίωσης προσωπικού, επισφαλών απαιτήσεων και απομείωσης αποθεμάτων) συνολικού ύψους 1.5 εκατ. ευρώ.
Συνεπακόλουθα σε επίπεδο Ομίλου, τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημία ύψους 1.6 εκατ. ευρώ.
Αναλύοντας τη δραστηριότητα του Ομίλου, στον κλάδο δικύκλων οι πωλήσεις ανήλθαν σε 24.3 εκατ.ευρώ έναντι 34.4 εκατ.ευρώ πέρυσι, εκπροσωπώντας το 51% του συνολικού κύκλου εργασιών. Το μικτό περιθώριο κέρδους διατηρήθηκε, στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, σε 17,2%.
Στον κλάδο προϊόντων θάλασσας, οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε 10.6 εκατ.ευρώ έναντι 13.8 εκατ.ευρώ πέρυσι, εκπροσωπώντας το 22% των συνολικών πωλήσεων. Το μικτό περιθώριο κέρδους μειώθηκε σε 19,4% έναντι του περυσινού 23,3%.
Στον κλάδο συμπληρωματικών προϊόντων (ελαστικά, αξεσουάρ, ανταλλακτικά, λιπαντικά και υπηρεσίες) οι πωλήσεις του Ομίλου έμειναν περίπου σταθερές σε 13.1 εκατ.ευρώ έναντι 13.8 εκατ.ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, που αντιστοιχεί στο 27% του συνολικού κύκλου εργασιών, ενώ το μικτό περιθώριο κέρδους μειώθηκε σε 25,6% έναντι 29,3% πέρυσι.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κος. Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε :
Σε μια χρονιά όπως αυτή του 2010 όπου οι κύριες αγορές μας εμφάνισαν μια πρωτοφανή καθίζηση, ήταν βέβαιο ότι τα μεγέθη μας θα παρουσίαζαν μια βίαιη υποχώρηση. Η αντίδρασή μας ήταν άμεση. Υλοποιήσαμε μια δραστική αλλά απαραίτητη αναδιοργάνωση, θωρακίσαμε τον ισολογισμό μας με τις απαραίτητες προβλέψεις και ενισχύσαμε την κεφαλαιακή μας δομή με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Προσδοκούμε ότι τα αποτελέσματα αυτών των ενεργειών θα γίνουν ακόμη πιο σαφή το 2011. Παράλληλα όμως διατηρήσαμε τις απαραίτητες υποδομές, αλλά και την στρατηγική εστίαση σε νέες προοπτικές ανάπτυξης. Απόδειξη αυτού είναι η πρόσφατη υπογραφή δεσμευτικού μνημονίου συνεργασίας με την Porsche, για την αντιπροσώπευση και διανομή των αυτοκινήτων της καταξιωμένης αυτής μάρκας στην Ελλάδα.
-
13:41 Η Ρωσία παρατείνει την απαγόρευση εξαγωγών βενζίνης μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου
-
13:39 Aρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων Ελβετίας: Η χώρα μας δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι σε μια γενικευμένη επίθεση
-
13:34 Ανοιχτά σήμερα και αύριο τα εμπορικά καταστήματα – Το εορταστικό ωράριο.
-
13:17 Ανάλυση Alpha Bank: Τα τέσσερα δυνατά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας εν όψει του 2026 και οι κίνδυνοι
-
13:15 Αλ. Σδούκου: Κυβέρνηση και αγρότες δεν είναι αντίπαλοι
-
12:52 Ρέθυμνο: Σύλληψη και δικογραφία για προσφορά αλκοολούχων ποτών σε ανήλικους
-
12:46 Χρονιά ρεκόρ $1 τρισ. εκροών από τα αμερικανικά μετοχικά αμοιβαία - Στην έλξη των Magnificent Seven υποκύπτουν οι επενδυτές
-
12:42 Ιταλία: Εννέα συλλήψεις για οικονομική στήριξη της Χαμάς μέσω εκστρατειών ανθρωπιστικής βοήθειας
-
12:19 Η έλλειψη καυσίμων στη Γάζα απειλεί τα νοσοκομεία με αναστολή λειτουργίας
-
12:03 Το σχέδιο του ΥΠΕΘΟ για ταχύτερη μείωση του χρέους το 2026
-
Oι ελαφρύνσεις στη φορολογία ακινήτων από 1η Ιανουαρίου 2026
-
Τραμπ: Γιατί δε θα νικήσει οικονομικά την Κίνα
-
Η Ελλάδα τελειώνει νωρίτερα με τα ακριβά δάνεια του πρώτου μνημονίου
-
Μεγάλη ρωσική επίθεση με πυραύλους και drones - Χωρίς ρεύμα 320.000 νοικοκυριά, χωρίς θέρμανση το ένα τρίτο του Κιέβου
-
Τηλεπικοινωνίες: Το νέο στοίχημα των παρόχων δεν είναι το δίκτυο αλλά το "πακέτο"
-
Ο Τραμπ δεν αναγνωρίζει τη Σομαλιλάνδη - "Γνωρίζει κανείς τι είναι αυτή η χώρα;"
-
Ο Μητσοτάκης απέναντι στους "πρώην"
-
Περιζήτητα τα πολυτελή ακίνητα
-
Το αβέβαιο νέο έτος
-
Η AfD ετοιμάζεται να αλλάξει τη Γερμανία
-
Ο Μητσοτάκης απέναντι στους "πρώην" (18)
-
Ο Τραμπ δεν αναγνωρίζει τη Σομαλιλάνδη - "Γνωρίζει κανείς τι είναι αυτή η χώρα;" (7)
-
Η Ελλάδα τελειώνει νωρίτερα με τα ακριβά δάνεια του πρώτου μνημονίου (6)
-
Oι ελαφρύνσεις στη φορολογία ακινήτων από 1η Ιανουαρίου 2026 (6)
-
Το αβέβαιο νέο έτος (6)
-
Χιονιάς, πλημμύρες και κατολισθήσεις παραλύουν τις ΗΠΑ – Τεράστιες καταστροφές και τρεις νεκροί στην Καλιφόρνια (3)
-
Διασώθηκαν 131 αλλοδαποί από αλιευτικό σκάφος νότια της Γαύδου (3)
-
Ευρωπαϊκοί κίνδυνοι (2)
-
Ιταλία: Εννέα συλλήψεις για οικονομική στήριξη της Χαμάς μέσω εκστρατειών ανθρωπιστικής βοήθειας (1)
-
WindEurope: Οι ΑΠΕ εξοικονομούν ποσό ίσο με τη δαπάνη για υγειονομική περίθαλψη (1)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ