Συνεχης ενημερωση
Αθήνα, 02.03.2011.
Ο μέχρι την 1η Μαρτίου 2011, Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, κ. Γιάννης Κούρουγλος, έχοντας αφιερώσει πέντε έτη, στη διοίκηση του Ομίλου Μαϊλλη, αποχωρεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, ενόψει της συνταξιοδότησής του, τον Ιούνιο του 2011. Ο κ. Κούρουγλος θα παραμείνει στην εταιρεία, έως την αποχώρησή του, προκειμένου να παράσχει υποστήριξη, για την ομαλή μετάβαση στη νέα διοίκηση και ηγεσία του Ομίλου.
Η εταιρεία τοποθέτησε στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, τον κ. Mark Köllmann, προερχόμενο από την αμερικανική πολυεθνική ITW, σε αντικατάσταση του κ. Γιάννη Κούρουγλου, έχοντας την πεποίθηση ότι ο κ. Mark Köllmann φέρνει στον Όμιλο πλούσια διεθνή εμπειρία, στον κλάδο συσκευασίας και τεχνολογίας συσκευασίας, εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες και ισχυρή επιχειρηματική οξυδέρκεια, που είναι ακριβώς αυτά που χρειάζεται σήμερα ο Όμιλος, για να κινηθεί μπροστά.
Πριν την ανάληψη των καθηκόντων του στον Όμιλο, ο κ. Mark Köllmann, εργάστηκε για πέντε έτη, ως ο Γενικός Διευθυντής της Signode Europe, ευρωπαϊκής θυγατρικής του πολύ μεγάλου Αμερικανικού Ομίλου ITW. Πριν, ο κ. Mark Köllmann είχε εργαστεί, σε σειρά διευθυντικών θέσεων υψηλής ευθύνης, του Amcor Packaging Group Europe.
Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Mark Köllmann, ο κ. Μιχάλης Μαϊλλης, μη εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, σημείωσε ότι, «ο κ. Mark Köllmann φέρνει εξαιρετικό ταλέντο, όραμα και εμπειρία, στη νέα του θέση. Εν μέσω μίας πολύ δύσκολης περιόδου, γεμάτης προκλήσεις, το σύνολο των ικανοτήτων του κ. Mark Köllmann, με την υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου και εμού προσωπικά, θα δώσει νέα ώθηση στον Όμιλο, για να προχωρήσουμε σε ένα νέο επίπεδο επιχειρηματικής λειτουργίας.
Σχολιάζοντας την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Mark Köllmann, δήλωσε «σκοπεύω να χτίσω πάνω στα ισχυρά επιχειρηματικά θεμέλια που έχουν δημιουργηθεί κατά τη μακρόχρονη πορεία του Ομίλου. Γνωρίζω πολύ καλά τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά και έχω την πεποίθηση ότι, εγώ και η υπόλοιπη διοικητική ομάδα του Ομίλου, θα καταφέρουμε να κινήσουμε μπροστά τον Όμιλο, στο επόμενο επίπεδο, εστιάζοντας συνεχώς στην περαιτέρω βελτίωση του δείκτη ικανοποίησης της ισχυρής πελατειακής μας βάσης.
Εταιρική Ταυτότητα του Ομίλου Μ.Ι. Μαΐλλης
Ο Όμιλος Μ.Ι. Μαΐλλης είναι ηγέτης στον κλάδο της δευτερογενούς βιομηχανικής συσκευασίας και παρέχει στους πελάτες του παγκοσμίως ολοκληρωμένες λύσεις συσκευασίας (one-stop-shopping) υψηλής τεχνολογίας και εύλογου κόστους (cost effective) οι οποίες συνδυάζουν εξοπλισμό συσκευασίας, υλικά συσκευασίας, υπηρεσίες και υποστήριξη. Ο Όμιλος απασχολεί 1.540 άτομα και διατηρεί φυσική παρουσία σε 18 χώρες στην Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Ασία, ενώ τα προϊόντα του πωλούνται σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το πελατολόγιο του Ομίλου εκτείνεται σε πολλούς βιομηχανικούς κλάδους, όπως τροφίμων και ποτών, αλουμινίου, χάλυβα, κατασκευών, ξυλείας και παραγωγής φυσικών και συνθετικών ινών. Ο Όμιλος και είναι ο αποκλειστικός ή ο προτιμώμενος παγκόσμιος προμηθευτής ενός αυξανόμενου αριθμού πολυεθνικών εταιριών βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων, όπως οι US Steel, Nestle, Coca Cola, P&G, Henkel, Pepsi, Mars, Lafarge, Alcoa, ArcelorMittal, Corus, Wall-mart, κλπ. Οι μετοχές του Ομίλου Μαΐλλη είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον κωδικό μετοχής "ΜΑΙΚ".
-
21:50 Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η θέση των ΗΠΑ για την επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 δεν έχει αλλάξει
-
21:40 Τσίπρας υπέρ αγροτών: Λύσεις και γεμάτα ταμεία υπάρχουν- Επίθεση σε Κυβέρνηση και απαξίωση Αντιπολίτευσης
-
21:40 Μερτς για Ουκρανία: Με βάση τις εγγυήσεις ασφαλείας, δυτικά στρατεύματα θα μπορούν να απωθούν ρωσικές δυνάμεις
-
21:38 ΥΠΑΑΤ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες με τους δικαιούχους της Εξισωτικής Αποζημίωσης 2025 – Προχωρά άμεσα η πληρωμή τους
-
21:29 ΗΠΑ: Κοινή δήλωση Γαλλίας, Ελλάδας, Δανίας, Σλοβενίας και Ην. Βασιλείου για τη Δυτ. Όχθη και σεβασμό κατάπαυσης πυρός στη Γάζα
-
21:09 Ήπια κέρδη ο χρυσός με φόντο τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ
-
21:04 Υπερψηφίστηκε με 159 "υπέρ" έναντι 136 "κατά" ο Προϋπολογισμός του 2026
-
21:03 Ο Μερτς χαιρέτισε την πρόταση της Κομισιόν για παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης και μετά το 2035
-
21:00 Η αυτοκινητοβιομηχανία "καίγεται" για μέτρα στήριξης
-
21:00 Νομοθετική ρύθμιση για τα δάνεια σε Ελβετικό Φράγκο - Σταθερό επιτόκιο και προνομιακή ισοτιμία
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Δημοσκοπήσεις: Ο λογαριασμός που πληρώνει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
Για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια, μια πτήση ευρωπαϊκού αερομεταφορέα προσγειώθηκε στη Βαγδάτη
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (93)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (59)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (26)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (21)
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας (17)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (17)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (15)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (14)
-
Reuters για δάνεια σε ελβετικό φράγκο: "Θέμα ημερών" οι ανακοινώσεις - Κούρεμα 15-50% βάσει εισοδηματικών κριτηρίων (10)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (10)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ