Συνεχης ενημερωση
Η εταιρεία ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η εξ΄ αναβολής Β΄ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων που κατέχουν κοινές μετοχές και η εξ΄ αναβολής Β΄ Επαναληπτική Ιδιαίτερη Συνέλευση των μετόχων που κατέχουν προνομιούχες μετοχές έκδοσης 1990 & 1996 που έλαβαν χώρα στις 19-12-2010, αποφάσισαν μεταξύ άλλων θεμάτων, την αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής από 1,00 Ευρώ σε 1,20 Ευρώ με ταυτόχρονη μείωση του συνολικού αριθμού των υφισταμένων κοινών και προνομιούχων ονομαστικών μετοχών από 161.299.191 σε 134.415.993 (reverse split), σε αναλογία 1 νέα μετοχή με αντικατάσταση 1,2 παλαιάς μετοχής και ταυτόχρονη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για λόγους στρογγυλοποίησης κατά 0,60 Ευρώ με αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση του από έκτακτο αποθεματικό.
Επιπροσθέτως η εξ΄αναβολής Β΄ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση και η εξ΄αναβολής Β΄ Επαναληπτική Ιδιαίτερη Συνέλευση των μετόχων, που έλαβαν χώρα στις 19-12-2010, αποφάσισαν μεταξύ άλλων θεμάτων την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, κατά το ποσό των 120.974.393,70 Ευρώ με σχηματισμό ισόποσου ειδικού αποθεματικού, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.4α του άρθρου 4 του Κ.Ν.2192/20. Η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 1,20 Ευρώ σε 0,30 Ευρώ.
Μετά την ολοκλήρωση των ως άνω εταιρικών πράξεων, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας ανέρχεται στο ποσό των 40.324.797,90 Ευρώ, διαιρούμενο σε 134.415.993 κοινές και προνομιούχες μετοχές, τελικής ονομαστικής αξίας μετοχής 0,30 Ευρώ.
Την 31/12/2010 καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών η αριθμ. Κ2-11921 απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης με την οποία εγκρίθηκε η τροποποίηση του σχετικού άρθρου του Καταστατικού της Εταιρείας. Το Χ.Α. στη Συνεδρίασή του της 14/01/2011 , ενημερώθηκε και ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο των ανωτέρω 134.415.993 νέων κοινών και προνομιούχων ονομαστικών μετοχών , τελικής ονομαστικής αξίας 0,30 Ευρώ, σε αντικατάσταση των υφισταμένων 161.299.191 κοινών και προνομιούχων ονομαστικών μετοχών.
Με απόφαση της Εταιρείας, η 19/01/2011 ορίζεται ως η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των 161.299.191 υφισταμένων κοινών και προνομιούχων ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Από την επομένη εργάσιμη 20/01/2011 παύει προσωρινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της Εταιρείας προκειμένου να ολοκληρωθεί η αντικατάστασή τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα ανωτέρω.
Δικαιούχοι στην παραπάνω εταιρική πράξη είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 24/01/2011 για την εν λόγω εισηγμένη Εταιρεία.
Η έναρξη διαπραγμάτευσης των 134.415.993 νέων μετοχών στο Χ.Α με την τελική ονομαστική αξία, 0,30 Ευρώ ανά μετοχή, ορίζεται για τις 27/01/2011.
Από την ίδια ημερομηνία, το νέο σύνολο μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 134.415.993 κοινές και προνομιούχες μετοχές ονομαστικής αξίας 0,30 Ευρώ ανά μετοχή, ήτοι: Α) 131.134.117 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, Β) 312.163 προνομιούχες ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές εκδόσεως 1990 και Γ) 2.969.713 προνομιούχες ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές εκδόσεως 1996, η τιμή εκκίνησής τους στο Χ.Α. θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών και την υπ?αριθ.26 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α. όπως ισχύει, και οι νέες μετοχές θα είναι πιστωμένες στις μερίδες και τους λογαριασμούς αξίων των Μετόχων στο Σύστημα Αϋλων Τίτλων (Σ.Α.Τ).
Για περισσότερες πληροφορίες οι κ.κ. μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της Εταιρείας (τηλ. 2821024189 κα Κατερίνα Μποτωνάκη)
-
17:00 Ο Όμιλος AVAX υποστηρικτής της 9ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης που ξεκινά στη Θεσσαλονίκη
-
17:00 Πώς προετοιμάζονται οι πλοιοκτήτες για αυξανόμενες κυβερνοαπειλές στον τομέα της ναυτιλίας
-
16:57 Τ. Θεοδωρικάκος: Επενδύουμε στην παραγωγική Ελλάδα και στην αναγέννηση της ελληνικής περιφέρειας
-
16:53 Σπ. Καραμπλιάνης: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ υπεύθυνος για ελέγχους και πληρωμές
-
16:52 ΕΑΤ: Έναρξη λειτουργίας Ταμείου Μικροδανείων Ανάκαμψης από φυσικές καταστροφές για τη Θεσσαλία
-
16:48 Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: "Γαλάζιο" πάρτι απευθείας αναθέσεων και τον λογαριασμό πληρώνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι
-
16:46 Γαλλία: Για πρώτη φορά στην ιστορία, η Εθνοσυνέλευση στηρίζει ψήφισμα της Λεπέν
-
16:45 Εγκύκλιος για την ανάκληση ασύλου σε δικαιούχους που ταξιδεύουν πίσω στη χώρα τους
-
16:43 Πηγές ΝΔ: Τα ΚΥΔ, "μήτρα" του προβλήματος - Το ΠΑΣΟΚ φοβάται την αλήθεια
-
16:39 Μ. Ρήγας (Energean): Απαραίτητη η εγχώρια παραγωγή αερίου και πετρελαίου για την ενεργειακή ασφάλεια και εθνική κυριαρχία
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε. Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι
-
Απίστευτο: Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
-
Οι Έλληνες επιχειρηματίες εγκαταλείπουν τα επισφαλή σχήματα Κύπρου και Βουλγαρίας και στρέφονται σε ελληνικές εταιρείες holding
-
Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ
-
Ο Πούτιν θωρακίζει την αεράμυνα της Μόσχας καθώς αρχίζει η "πολιορκία με drones"
-
Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ
-
Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται
-
Η λύση του Στεγαστικού στο φετινό Νόμπελ Οικονομικών
-
Η Ουκρανία έχει σχέδιο για τη νίκη - Οι σύμμαχοί της πάλι όχι
-
Η λύση του Στεγαστικού στο φετινό Νόμπελ Οικονομικών (77)
-
Διάσωση 79 μεταναστών νοτιοδυτικά της Γαύδου (8)
-
Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες (8)
-
Απίστευτο: Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (7)
-
Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις (6)
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε. Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι (6)
-
Ράλι του χρυσού: Σημάδι αποδολαριοποίησης της παγκόσμιας οικονομίας; (6)
-
Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Όλα τα ονόματα (5)
-
Ρωσία μετά τις δηλώσεις Τραμπ: Αν οποιαδήποτε χώρα δοκιμάσει πυρηνικά όπλα, θα το κάνουμε και εμείς (5)
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ (4)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ