Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 30-Νοε-2010 15:58

    Σελόντα: Αποτελέσματα εννεαμήνου 2010

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Οικονομικά Αποτελέσματα Εννιαμήνου 2010 

    Ο κλάδος ιχθυοκαλλιέργειας ξεκινάει να ανακάμπτει, με τις πωλήσεις των ιχθύων από τις μονάδες παραγωγής στην Ελλάδα, να είναι αυξημένες σε συγκριτικά στοιχεία τόσο σε ποσότητες με ποσοστό 3,1% όσο και σε τιμή πώλησης με ποσοστό αύξησης 6,6%. 

    Ο ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών για το εννιάμηνο του 2010 ανήλθε στα € 91,4 εκ. έναντι € 112,2 εκ. σημειώνοντας μείωση κατά 19% σε σχέση προηγούμενη περίοδο. Η μείωση οφείλεται στην μη ενοποίηση της τουρκικής Fjord Marin Turkey αξία 16,6 εκ.ευρώ και στην μείωση των πωλήσεων της θυγατρικής Περσεύς αξία 7,7 εκ. ευρώ, στα πλαίσια της τακτικής του Ομίλου για «ασφαλείς? πώλησεις. Συγκριτικά στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας, εκτός Τουρκίας, ο κύκλος εργασιών ήταν αυξημένος κατά 3,1% σε σχέση με το 2009. Σημειώνεται ότι το 87% των συνολικών πωλήσεων ψαριού αφορά την εξαγωγική δραστηριότητα του Ομίλου Σελόντα. 

    Ο συντελεστής κερδών EBITDA επί των πωλήσεων, στα ίδια επίπεδα του 15% για το 2010 και το 2009, με τα ενοποιημένα Kέρδη προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) για το εννιάμηνο του 2010 να είναι στα 13,7 εκ. € , έναντι 17,9 εκ. € την αντίστοιχη περίοδο του 2009. 

    Τα καθαρά Κέρδη Μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας, διαμορφώθηκαν στο εννιάμηνο του 2010 στα € 0,112 εκ. ποσοστό 0,12% επί του κύκλου εργασιών, έναντι € 1,9 εκ. ποσοστό 1,66% την αντίστοιχη περίοδο του 2009. Η μείωση των κερδών προέρχεται από την συναλλαγματικές διαφορές δανείων σε ξένο νόμισμα της εταιρείας (JPY & CHF) κατά ποσό 0,880 εκ. ευρώ και από την μη ενοποίηση της θυγατρικής της τουρκίας. 

    ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
    Ο κλάδος ξεκινάει την ανοδική πορεία , με την μείωση της παραγωγής και την συγκέντρωση των εταιρειών-παραγωγών, ενώ ταυτόχρονα η ζήτηση των προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας κινείται με μικρή αλλά σταθερά ανοδική τάση όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στις αγορές της Αμερικής, Ρωσίας, Καναδά κλπ. 

    Ήδη από το 2010 έχουμε αύξηση των τιμών πώλησης των προιόντων σε ποσοστό 6,7% και των ποσοτήτων σε ποσοστό 3,0%, κύρια λόγω του καθαρά εξαγωγικού προφίλ στην δράση μας και της συνεχιζόμενης αύξησης της ζήτησης για ένα προιόν αναγνωρισμένο διεθνώς για την μεγάλη διατροφική του αξία. 

    Οι αναλυτικές ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της Σελόντα, είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Εταιρείας (www.selonda.gr). 

    Επικοινωνία: 

    Βαγγέλης Πίπας Οικονομικός Διευθυντής & Σχέσεων με Επενδυτές
    +30 210 37 24 900
    Μαργαρίτα Αλεξοπούλου Οικονομικές Υπηρεσίες
    +30 210 37 24 950
    Ή μέσω email: alexopoulou.m@gr.selonda.com

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ