Συνεχης ενημερωση
Ο Όμιλος εταιρειών ΕΛΛΑΚΤΩΡ ανακοινώνει τα οικονομικά του αποτελέσματα για την περίοδο 1.1.2010 έως 30.9.2010 με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (I.F.R.S.).
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε για την περίοδο 1.1.2010 έως 30.9.2010 σε 1.302,2 εκατ. ευρώ έναντι 1.665,0 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009, σημειώνοντας μείωση 21,79%.
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) διαμορφώθηκαν για την περίοδο 1.1.2010 έως 30.9.2010 σε 119,1 εκατ. ευρώ έναντι 174,8 εκατ. ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο του 2009 μειωμένα κατά 31,87%. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 203,2 εκατ. ευρώ έναντι 248,8 εκατ. ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο του 2009 μειωμένα κατά 18,36%. Τέλος, τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, διαμορφώθηκαν σε 8,5 εκατ. ευρώ έναντι 72,4 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των 0,05 ευρώ έναντι 0,42 ευρώ για το αντίστοιχο διάστημα του 2009.
Το 2010 είναι ένα έτος δύσκολο για τις ελληνικές επιχειρήσεις που επηρεάζονται άμεσα από τη διεθνή αρνητική συγκυρία καθώς και τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Οι αυξημένοι φορολογικοί συντελεστές καθώς και έκτακτη εισφορά ύψους 15,7 εκατ. ευρώ για τον Όμιλο αποτυπώθηκαν στα μετά από φόρους αποτελέσματα του Ομίλου στο εννεάμηνο.
Ειδικότερα:
O κατασκευαστικός κλάδος του Ομίλου (κατασκευή και λατομεία) για το 9μηνο του 2010, παρουσίασε κύκλο εργασιών 981,0 εκατ. ευρώ έναντι 1.309,4 εκατ. ευρώ για το αντίστοιχο διάστημα του 2009, σημειώνοντας μείωση κατά 25,08%.
Τα λειτουργικά κέρδη (αποτελέσματα εκμετάλλευσης) της κατασκευής διαμορφώθηκαν σε 21,3 εκατ. ευρώ έναντι 47,5 εκατ. ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο του 2009, μειωμένα κατά 55,15%. Τα αποτελέσματα μετά από φόρους και την έκτακτη εισφορά ποσού 5,38 εκατ. ευρώ, διαμορφώθηκαν σε ζημίες 3,6 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 28,5 εκατ. ευρώ.
Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της κατασκευαστικής δραστηριότητας του ομίλου παραμένει υψηλό και ανέρχεται σε 2,6 δις ευρώ, ενώ υπάρχουν συμβάσεις προς υπογραφή ύψους 147 εκατ. ευρώ.
Ο κλάδος των Παραχωρήσεων είχε στο 9μηνο του 2010 ενοποιημένα έσοδα 217,5 εκατ. ευρώ έναντι 243,2 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 10,56%, λειτουργικά κέρδη 80,6 εκατ. ευρώ έναντι 112,0 εκατ. ευρώ , μείωση 28,00% και καθαρά κέρδη μετά από φόρους 29,5 εκατ. ευρώ έναντι 65,4 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 54,89%.
Τα αποτελέσματα είναι επιβαρυμένα λόγω και της έκτακτης εισφοράς ποσού 4,43 εκατ. ευρώ. Στον κλάδο του Περιβάλλοντος, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε για το 9μηνο του 2010 σε 59,4 εκατ. ευρώ έναντι 84,8 εκατ. ευρώ μειωμένος κατά 29,98%, αποτελέσματα εκμετάλλευσης στα 13,6 εκατ. ευρώ έναντι 15,4 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 11,66% και καθαρά κέρδη μετά από φόρους στα 6,2 εκατ. ευρώ έναντι 11,4 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 46,23%. Τα αποτελέσματα είναι επιβαρυμένα λόγω και της έκτακτης εισφοράς ποσού 2,26 εκατ. ευρώ.
Ο κλάδος των Αιολικών Πάρκων παρουσίασε για το 9μηνο του 2010 ενοποιημένα έσοδα 15,4 εκατ. ευρώ έναντι 7,7 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 100,68%, αποτελέσματα εκμετάλλευσης 6,2 εκατ. ευρώ έναντι 3,3 εκατ. ευρώ, αύξηση 85,94% και καθαρά κέρδη μετά από φόρους 3,1 εκατ. ευρώ έναντι 1,4 εκατ. ευρώ, αύξηση 125,58% Ο κλάδος της Ανάπτυξης Ακινήτων παρουσίασε το 9μηνο του 2010 ενοποιημένα έσοδα της τάξης των 2,1 εκατ. ευρώ έναντι 3,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο μειωμένα κατά 34,91%, αποτελέσματα εκμετάλλευσης (ζημίες) 1,8 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 3,5 εκατ. ευρώ και ζημίες μετά από φόρους 2,7 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 2,9 εκατ. ευρώ.
Σε επίπεδο μητρικής εταιρείας οι πωλήσεις για το 9μηνο του 2010 ήταν 30 χιλ. ευρώ έναντι 384 χιλ. για την αντίστοιχη περίοδο του 2009. Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε 75 χιλ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων σε 10,6 εκατ. ευρώ. και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους σε 7,1 εκατ. ευρώ για το 9μηνο του 2010.
-
19:29 Αίγυπτος: Σταθερά αντίθετη στο βίαιο εκτοπισμό Παλαιστινίων από τη Γάζα
-
19:16 Νέα κατάληψη τάνκερ από τις ΗΠΑ ανοιχτά της Βενεζουέλας
-
19:03 Οζ. Οζέλ: Ύμνοι σε Ελλάδα – Βουλγαρία για τιμές, "σκληρά λόγια" για την Τουρκία
-
18:54 Στο "κάδρο" ο αγροτοσυνδικαλιστής Κ. Ανεστίδης – Ελέγχεται για παράνομες επιδοτήσεις 122.000 ευρώ με ψευδείς δηλώσεις αγροτεμαχίων
-
18:32 Ρώσοι απήγαγαν 50 Ουκρανούς από ένα χωριό στο Σούμι
-
18:10 Περιοδεία Ν. Ανδρουλάκη στο Μοσχάτο τη Δευτέρα
-
17:57 Μ. Καρυστιανού: Δόλιο χτύπημα της κυβέρνησης - Έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών
-
17:42 Δήμος Αθηναίων: Ξεκινά 22 Δεκεμβρίου η επιστροφή πινακίδων οχημάτων από τη Δημοτική Αστυνομία
-
17:18 Νέο αεροπλανοφόρο για τη Γαλλία ανακοίνωσε ο Μακρόν
-
17:15 "Θα φέρει τα λεφτά και θα φάει και ξύλο": Σοκαριστικοί διάλογοι της συμμορίας που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολεία
-
Η εφορία σαρώνει τους τραπεζικούς λογαριασμούς
-
Η Βουλγαρία στο ευρώ - Επιτέλους
-
Ισραήλ: Το συμβούλιο ασφαλείας ενέκρινε τη δημιουργία 19 ισραηλινών οικισμών στη Δυτική Όχθη
-
Κρεμλίνο διαψεύδει Ζελένσκι - Δεν προετοιμάζεται απευθείας συνάντηση ΗΠΑ - Ρωσίας - Ουκρανίας
-
Στα αζήτητα τα χειμερινά εξοχικά - Σε άνοδο τα θερινά
-
Το κρέας βάζει φωτιά στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι
-
Ανοίγει δίαυλος απευθείας συνομιλιών Ευρώπης - Ρωσίας - "Ευπρόσδεκτη" η διάθεση του Πούτιν να συνομιλήσει με το Μακρόν, λέει η γαλλική προεδρία
-
Μυτιλήνη: Νέο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο συνδέει τη Λέσβο με το επίνειο της πόλης του Αδραμυτίου
-
Μ. Καρυστιανού: Δόλιο χτύπημα της κυβέρνησης - Έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών
-
Ένα ελληνικό καφέ στην Κωνσταντινούπολη
-
Ανοίγει δίαυλος απευθείας συνομιλιών Ευρώπης - Ρωσίας - "Ευπρόσδεκτη" η διάθεση του Πούτιν να συνομιλήσει με το Μακρόν, λέει η γαλλική προεδρία (39)
-
Η εφορία σαρώνει τους τραπεζικούς λογαριασμούς (16)
-
Μ. Καρυστιανού: Δόλιο χτύπημα της κυβέρνησης - Έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών (14)
-
Το κρέας βάζει φωτιά στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι (9)
-
2025: Η χρονιά που οι τζίροι "βγήκαν στο φως" (8)
-
Μ. Καρυστιανού: Το κίνημα οργανώνεται, δεν έχω σκεφτεί τι μορφή θα έχει - Εργάζεται ήδη επιτροπή "σοφών" (7)
-
ΠΑΣΟΚ: Η διακυβέρνηση Μητσοτάκη διαιρεί την κοινωνία σε δύο Ελλάδες - Tων λίγων που καλοπερνούν και των πολλών που αγκομαχούν (6)
-
Στο "κάδρο" ο αγροτοσυνδικαλιστής Κ. Ανεστίδης – Ελέγχεται για παράνομες επιδοτήσεις 122.000 ευρώ με ψευδείς δηλώσεις αγροτεμαχίων (4)
-
Η Ευρώπη εξακολουθεί να μην θέλει να πληρώσει για να σώσει την Ουκρανία (4)
-
Μητσοτάκης προς αγρότες: Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο - όχι στο παράλογο (4)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ