Συνεχης ενημερωση
Βελτίωση αποτελεσμάτων και χρηματοοικονομικής θέσης, παρουσιάζει ο όμιλος PROFILE στο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους, παρά την ένταση της κρίσης στην ελληνική οικονομία.
Ειδικότερα, ο όμιλος έχει επιστρέψει στην κερδοφορία, παρουσιάζει σταθερά θετικό EBITDA και λειτουργικά κέρδη, ενώ έχει αυξήσει την διαθέσιμη ρευστότητα, μειώνοντας ταυτόχρονα έτι περισσότερο, τα ήδη χαμηλά επίπεδα του δανεισμού του.
Τα αποτελέσματα αυτά καταγράφονται παρά την δυσμενή επίπτωση της συγκυρίας στα μεγέθη των πωλήσεων και οφείλονται στην επιτυχή αναδιοργάνωση και την αύξηση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας, σε συνδυασμό με την επιτυχή στρατηγική υποκατάστασης πωλήσεων, από την εταιρία.
Αναλυτικά, το εννεάμηνο του 2010, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών έκλεισε στα €7 εκατ. από €9,1 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2009 ενώ τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε €18,6 χιλ. από ζημιές της τάξεως των €120 χιλ. Το EBIDTA διαμορφώθηκε σε €696 χιλ. από €1,06 εκατ. και η καθαρή κερδοφορία προ φόρων προσδιορίστηκε σε €52 χιλ. από €29 χιλ.
Ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρείας διαμορφώθηκε στα €6,1 εκατ. από €7,7 εκατ. το εννεάμηνο του 2009, ενώ τα κέρδη προ φόρων έφτασαν στις €72,7 χιλ. από ζημιές €169 χιλ. εμφανίζοντας αύξηση 142%. Το καθαρό κέρδος για την εταιρεία διαμορφώθηκε στις €43,6 χιλ. από ζημιές ύψους €206 χιλ, το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Το λειτουργικό κέρδος αυξήθηκε στα €214,2 χιλ. από ζημιές €506,8 χιλ., λόγω της συγκράτησης των εξόδων και της αύξησης του περιθωρίου μεικτού κέρδους κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες, ως αποτέλεσμα της έμφασης που δίνει η εταιρεία στην προώθηση ιδίων προϊόντων σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς του ιδιωτικού τομέα, σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Ο όμιλος εμφανίζει ιδιαίτερα χαμηλό δανεισμό, ο οποίος μειώθηκε από €4,567 εκατ. (το αντίστοιχο διάστημα του 2009) σε €4,128 εκατ. το εννεάμηνο του τρέχοντος έτους. Παράλληλα, τα ρευστά διαθέσιμα αυξήθηκαν σε €3,250 εκατ. το εννεάμηνο του 2010 από €2,470 εκατ. το 2009, συνέπεια της αποτελεσματικής διαχείρισης που εφαρμόζεται.
Στη βελτιωτική τάση των αποτελεσμάτων συνετέλεσαν αποφασιστικά οι σημαντικές υλοποιήσεις έργων σε μεγάλους τραπεζικούς ομίλους, και η παράλληλη ενδυνάμωση των δραστηριοτήτων στο εξωτερικό, που αναπλήρωσαν σε μεγάλο βαθμό τη μείωση της δραστηριότητας σε έργα του Δημοσίου τομέα, λόγω της γενικότερης κατάστασης, καθώς και λόγω των καθυστερήσεων στην υπογραφή συμβάσεων αλλά και στην εκπλήρωση συμβατικών υποχρεώσεων εκ μέρους του Δημοσίου.
Η διοίκηση της PROFILE, συνεχίζει την προσπάθεια εκμετάλλευσης νέων ευκαιριών για περαιτέρω διείσδυση στις αγορές που δραστηριοποιείται, εντός και εκτός συνόρων, με ενδυνάμωση της παρουσίας στο εξωτερικό, τόνωση της ανταγωνιστικότητας των λύσεων της, αλλά και της ποιότητας των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.
-
00:05 Ο Πούτιν υπενθυμίζει ότι αποτελεί απειλή για το ΝΑΤΟ
-
00:05 Ηρεμία πριν από τη γεωπολιτική καταιγίδα;
-
00:05 Ξεχάστε αυτά που ξέρατε για τις προβλέψεις
-
00:04 Ώρα να ελέγξουμε προσεκτικά τις πωλήσεις ακινήτων σε ξένους σε Θράκη και "ευαίσθητες" περιοχές
-
00:04 Ελληνική Οικονομία: Με Σχέδιο, Αξιοπιστία και Εξωστρέφεια
-
00:04 Γιατί ο Ζελένσκι έκανε έναν αρχικατάσκοπο επικεφαλής του γραφείου του
-
00:03 Πώς το ρωσικό χτύπημα με τον "Oreshnik" επηρεάζει την Ελλάδα
-
00:02 Δικό μας μοντέλο βιομηχανίας θέλουμε;
-
00:01 Μπορούμε καλύτερα
-
12/01 Κ. Κυρανάκης: O κλάδος των ΚΤΕΛ ανοίγει για κάθε ενδιαφερόμενο που πληροί τις προϋποθέσεις
-
Γιατί η McDonald's κλείνει καταστήματα στην Αττική - Τι αλλάζει
-
Επίτροπος Άμυνας ΕΕ: Αν οι ΗΠΑ καταλάβουν τη Γροιλανδία με τη βία, θα σημάνει το τέλος του ΝΑΤΟ
-
Ο Τραμπ απειλεί να αποκλείσει την Exxon Mobil από το πετρέλαιο της Βενεζουέλας
-
Υπό ποινική έρευνα θέτει η κυβέρνηση Τραμπ τον πρόεδρο της Fed - "Θέλουν να καθορίζουμε τα επιτόκια υπό πολιτική απειλή", απαντά ο Πάουελ
-
Πώς επηρεάζει την Τουρκία η αποσταθεροποίηση του Ιράν
-
Eurobank: Νέο πρόγραμμα μισθοδοσίας για εκπαιδευτικούς του Δημοσίου
-
Διπλό θρίλερ στην Κύπρο: Ο νεκρός στη ρωσική πρεσβεία και η εξαφάνιση Ρώσου μεγιστάνα
-
Airbnb: Τι πρέπει να κάνουν ιδιοκτήτες-διαχειριστές ακινήτων για να αποφύγουν έξτρα φόρους και πρόστιμα
-
Καποδίστριας: Πόσο κόστισε και ποια τα έσοδα της ταινίας που σαρώνει στις αίθουσες
-
Τραμπ για Γροιλανδία: Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα την πάρουμε - Αν επηρεάσει το ΝΑΤΟ, ας το επηρεάσει
-
Το Ιράν ξεσηκώνεται (100)
-
Επίτροπος Άμυνας ΕΕ: Αν οι ΗΠΑ καταλάβουν τη Γροιλανδία με τη βία, θα σημάνει το τέλος του ΝΑΤΟ (34)
-
Τσουνάμι Καρυστιανού σαρώνει την Αντιπολίτευση (31)
-
Γιατί η McDonald's κλείνει καταστήματα στην Αττική - Τι αλλάζει (17)
-
Τραμπ για Γροιλανδία: Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα την πάρουμε - Αν επηρεάσει το ΝΑΤΟ, ας το επηρεάσει (15)
-
Η Meta καλεί την Αυστραλία να επανεξετάσει την απαγόρευση των social media για ανηλίκους (15)
-
Το ραβδί στο σακίδιο (15)
-
Κυβ. πηγές: Μικρή μειοψηφία τινάζει στον αέρα τον διάλογο - Χρησιμοποιεί τον αγροτικό αγώνα ως άλλοθι για προσωπικές ή εξωθεσμικές επιδιώξεις (14)
-
Αποχαιρέτα το Διεθνές Δίκαιο που χάνεις (14)
-
M. Καρυστιανού: "Στις επόμενες εκλογές θα συμμετέχουμε και εμείς - Ο Καραχάλιος πρέπει να εξεταστεί από ψυχίατρο" (13)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ