Συνεχης ενημερωση
Στην εντατικοποίηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων του προχωράει ο όμιλος της Kleemann στο πλαίσιο της στρατηγικής του για διείσδυση σε νέες αγορές και ενίσχυση της εξωστρέφειας του.
Μάλιστα, κατά το εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης, θετικά είναι τα μηνύματα από τις θυγατρικές εταιρείες του εξωτερικού και κυρίως από την Τουρκία, με τις πωλήσεις της Kleemann Asansor να είναι αυξημένες στο εννεάμηνο κατά 32% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στη Σερβία παρουσιάζονται σημάδια ανάκαμψης του τζίρου και βελτίωσης των αποτελεσμάτων, ενώ οι πωλήσεις της Ρουμανικής θυγατρικής εμφανίζουν στασιμότητα.
Στην εξεταζόμενη περίοδο, οι διεθνείς πωλήσεις του ομίλου αποτελούν το 54% του κύκλου εργασιών του, γεγονός που σε συνδυασμό με τη συνεχή ανάπτυξη του πελατολογίου του, των δικτύων διανομής του και της γκάμας των προϊόντων του δημιουργεί αισιοδοξία στη διοίκηση αναφορικά με τις μελλοντικές προοπτικές του.
Παράλληλα η κρίση στην εσωτερική αγορά αντιμετωπίζεται με νέες πολιτικές, όπως το πρόγραμμα επιδότησης της ανακαίνισης των παλαιών ανελκυστήρων, την ενίσχυση της επικοινωνίας και προβολής στα ΜΜΕ, την επέκταση του δικτύου των εξειδικευμένων συνεργατών του ολοκληρωμένου ανελκυστήρα και τα επιπρόσθετα κίνητρα για την προώθηση ολοκληρωμένων ανελκυστήρων με την σφραγίδα του Kleemann design.
Στο μεταξύ, αναφορικά με τα οικονομικά μεγέθη του εννεαμήνου, σε επίπεδο ομίλου ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 66,47 εκατ. ευρώ, έναντι 70,51 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του 2009, παρουσιάζοντας μείωση κατά 5,7%, ενώ το μικτό περιθώριο βελτιώθηκε από 33,7% σε 34,6%. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν από 10,81 εκατ. ευρώ σε 7,45 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων του εννεαμήνου διαμορφώθηκαν σε 5,24 εκατ. ευρώ έναντι 8,40 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου, εμφανίζοντας μείωση 37,6%. Τέλος, τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας μειώθηκαν από 5,05 εκατ. ευρώ σε 2,09 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα του ομίλου επιβαρύνθηκαν από τις αυξημένες προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις και τις χρεωστικές συναλλαγματικές διαφορές. Επιπρόσθετα, η καθαρή μετά φόρων κερδοφορία του ομίλου επηρεάστηκε από την έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε στις κερδοφόρες εταιρείες βάσει του ν.3808/2009, ύψους 880.000 ευρώ. Χωρίς τα εν λόγω γεγονότα, η κερδοφορία του θα παρέμενε περίπου στα επίπεδα του 2009.
Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η ρευστότητα του ομίλου διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα και στο τρίτο τρίμηνο του 2010, κυρίως λόγω της βελτίωσης των λειτουργικών ροών. Έτσι, παρά τις αυξημένες επενδύσεις - ύψους 3,4 εκατ. ευρώ - για την ολοκλήρωση κατασκευής του πολυώροφου πύργου δοκιμών υψηλών ταχυτήτων και τη πληρωμή του μερίσματος του 2009 ύψους 2,8 εκατ. ευρώ, ο όμιλος προχώρησε σε μείωση του δανεισμού κατά 500.000 ευρώ.
-
31/10 Ν. Κορέα: Η Β. Κορέα διαμηνύει ότι η αποπυρηνικοποίησή της είναι "όνειρο θερινής νυκτός"
-
31/10 ΗΠΑ: Ομοσπονδιακό δικαστήριο ακύρωσε την απαίτηση απόδειξης υπηκοότητας στις εκλογές
-
31/10 ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν επηρεάζεται η συνδεδεμένη ενίσχυση για το βαμβάκι
-
31/10 Υπ. Ανάπτυξης για τα ηλεκτρικά πατίνια: "Ελπίζουμε ο κ. Δούκας να μάθει τις αρμοδιότητές του"
-
31/10 Η Ουκρανία αποστέλλει ειδικές δυνάμεις στο πολιορκημένο Ποκρόβσκ
-
31/10 Δικαστήριο διέταξε την κυβέρνηση να συνεχίσει το πρόγραμμα SNAP για την αγορά τροφίμων από τα φτωχά νοικοκυριά,
-
31/10 Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει την κατάργηση των κυρώσεων του Ceasar Act κατά της Συρίας
-
31/10 Τραμπ: "Ο χριστιανισμός απειλείται στη Νιγηρία από τους ισλαμιστές"
-
31/10 Ένταση στα Εξάρχεια - Τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί, 5 συλλήψεις
-
31/10 Τραγωδία στο Ηράκλειο Κρήτης: Δύο νεκροί από φωτιά σε διαμέρισμα
-
Ξεχάστε τον χρυσό, άλλο είναι το πραγματικό μέταλλο της ημέρας
-
"Ανταρσία" Πολωνίας, Ουγγαρίας και Σλοβακίας - Δεν άρουν τους περιορισμούς στο εμπόριο με την Ουκρανία
-
Είναι μικρά, κίτρινα και στρογγυλά και μας δείχνουν γιατί δεν λειτουργούν οι δασμοί του Τραμπ
-
Στη φυλακή ο διάσημος τηλεοπτικός σεφ που είχε "ξεχάσει" να αποδώσει ΦΠΑ πολλών χιλιάδων ευρώ
-
Τι βλέπει ο Ε. Μυτιληναίος και αγοράζει Metlen
-
Πρόταση της ΕΕΝ για ελληνικά πολεμικά πλοία στο πρόγραμμα SAFE
-
Κ. Πιερρακάκης: Η κυβέρνηση έχει δώσει στα ΕΛΤΑ πάνω από 250 εκατ. ευρώ - Η λίστα με τα 204 καταστήματα που κλείνουν
-
FT: Ο Τραμπ ακύρωσε τη συνάντηση στη Βουδαπέστη μετά τις ακραίες απαιτήσεις του Πούτιν - Ένταση στο τηλεφώνημα Ρούμπιο-Λαβρόφ
-
Νέα τραπεζική διόρθωση στο Χρηματιστήριο με επιπλέον πίεση από HelleniQ Energy
-
Πλειστηριασμοί: Άλλαξε χέρια ακίνητο της οικογένειας Μαλαματίνα στη Μύκονο
-
Η "Οικονομία των Καφενείων" δεν είναι αστείο (111)
-
ΕΛΤΑ: Το λουκέτο σε 204 καταστήματα και το δύσκολο στοίχημα της εξυγίανσης (68)
-
Πόσο μα πόσο λείπουν στη χώρα μας και άλλες Τυχεροπούλου, και άλλα τέτοια διαμάντια! (31)
-
ΕΥΔΑΠ: Σε εφαρμογή το σχέδιο για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας – Οι αλλαγές και τα επόμενα βήματα (15)
-
Ανακοίνωση ΕΛΤΑ: Κανένας Έλληνας δεν θα μείνει χωρίς ταχυδρόμο και κανένα νησί χωρίς κατάστημα (10)
-
Τι βλέπει ο Ε. Μυτιληναίος και αγοράζει Metlen (10)
-
Eurostat: Στο 1,7% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο στην Ελλάδα - Ο πέμπτος χαμηλότερος στην ευρωζώνη (8)
-
Η μαζική αμφισβήτηση ελέγχων και προστίμων της εφορίας - Πόσοι προσφεύγουν και πόσοι δικαιώνονται (8)
-
Κ. Πιερρακάκης: Η κυβέρνηση έχει δώσει στα ΕΛΤΑ πάνω από 250 εκατ. ευρώ - Η λίστα με τα 204 καταστήματα που κλείνουν (7)
-
Ηράκλειο: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στην κατάληψη του "Ευαγγελισμού" - Έξι συλλήψεις για την επίθεση κατά Βορίδη (7)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ