Συνεχης ενημερωση
Δεδομένης της πορείας των οικονομικών μεγεθών του Ομίλου και της προβλεπόμενης τάσης στην καταναλωτική αγορά στην Ελλάδα και στις ξένες αγορές του Ομίλου για το υπόλοιπο της χρονιάς, ο Όμιλος προβαίνει σε αναθεώρηση των προβλέψεών του για την χρήση του 2010.
Η μείωση στις προβλέψεις του Ομίλου οφείλεται κυρίως στην υστέρηση των πωλήσεων που παρατηρείται στην ελληνική αγορά και που αναμένεται να ενταθεί φθάνοντας διψήφιο επίπεδο πτώσης για το 2010. Σε αντίθεση, οι πωλήσεις των ξένων χωρών του Ομίλου αναμένεται να διατηρήσουν τον διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης που μέχρι στιγμής παρουσιάζουν.
Η πτώση πωλήσεων που αναμένεται στην ελληνική αγορά σε συνδυασμό, αφ’ ενός μεν με την ενίσχυση των διαφημιστικών και προωθητικών δαπανών, που αποσκοπούν στο να αυξήσει η εταιρεία τα μερίδια που κατέχει στην ελληνική αγορά, αφ’ ετέρου δε με τα αυξημένα έξοδα που σχετίζονται με την γενικότερη μείωση δαπανών (αποζημιώσεις κλπ.), οδηγούν στην μείωση των περιθωρίων κέρδους στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση σε μείωση της συνολικής κερδοφορίας του Ομίλου.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις αναθεωρημένες προβλέψεις του Ομίλου, τα έσοδα από την Estee Lauder JV για το έτος 2010 ανέρχονται σε 5,4 εκ. ευρώ έναντι 5,9 εκ. ευρώ που είχε αρχικά εκτιμηθεί.
Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τις αναθεωρημένες προβλέψεις, οι πωλήσεις του Ομίλου το 2010 αναμένεται να διαμορφωθούν στα €222,9 εκ., αυξημένες κατα 1% σε σύγκριση με το 2009, έναντι αύξησης κατά 4% που είχε αρχικά εκτιμηθεί.
Σε ότι αφορά τα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA), προβλέπεται μείωση κατά 20,2% το 2010, στα €21,6 εκ. ευρώ από €27,08 εκ. το 2009.
Τα Κέρδη προ Φόρων και Τόκων (EBIT) αναμένεται να διαμορφωθούν στα €17,70 εκ. από €23,44 εκ. που ήταν το 2009, δηλαδή μειωμένα κατά 24,5% έναντι αύξησης 6,8% που είχε αρχικά προβλεφτεί. Τα Κέρδη προ Φόρων προβλέπεται να ανέλθουν στα €16,70 εκ. το 2010 μειωμένα κατά 22,2% από το 2009, ενώ τα Κερδη μετα Φορων, εξαιρουμένης της έκτακτης εισφοράς, αναμένεται να διαμορφωθούν στα €13,60 εκ. μειωμένα κατά 19,5%.
Τέλος, τα Καθαρά Κέρδη του Ομίλου, συμπεριλαμβανομένης της έκτακτης εισφοράς, το 2010 αναμένεται να διαμορφωθούν στα €13,16 εκ. μειωμένα κατά 19,8% έναντι αύξησης κατά 8,6% που είχε αρχικά εκτιμηθεί.
-
11:16 Machas & Partners Law Firm - Αγορά ακινήτων: Οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές κινητοποιούνται
-
11:16 Ten Brinke: "Οδηγός" των νέων κτιρίων ο ανθρωποκεντρικός σχεδιασμός
-
11:11 Colliers Greece: Η πολυτέλεια και οι προσιτές κατοικίες μπορούν να συνυπάρξουν
-
11:08 Χρηματιστήριο: Διερευνητικές κινήσεις με φόντο τη νευρικότητα διεθνώς
-
11:08 Γερμανία: Αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών τον Σεπτέμβριο
-
11:07 9η Οικονομική Διάσκεψη της Ε.ΕΝ.Ε.: Η επόμενη μέρα της ανάπτυξης περνά μέσα από μια νέα φορολογική πραγματικότητα
-
11:05 ΔΑΑ: Αύξηση 6,4% στην επιβατική κίνηση στο 10μηνο του 2025 - Στα 29,33 εκατ. οι επιβάτες
-
11:00 Γαλλία: Συρρίκνωση του τομέα των υπηρεσιών για 14ο συνεχόμενο μήνα τον Οκτώβριο
-
10:55 Οι νεότεροι αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι στην ιστορία είναι τρεις 22χρονοι του χώρου της Τεχνητής Νοημοσύνης
-
10:55 CrediaBank: Συμφωνία για απόκτηση χαρτοφυλακίου στεγαστικών δανείων €90 εκατ. από την UCI
-
Το escape room των 2.025 μονάδων και το κλειδί του year-end rally
-
Γιατί έρχεται βουτιά στην κατασκευή νέων κατοικιών το 2026
-
ChatGPT: Ήρθε το τέλος των καλών τρόπων;
-
Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ
-
ΗΠΑ: Ιστορική εκλογική νίκη Ζόχραν Μαμντάνι στη Ν. Υόρκη
-
Ευρώπη-Τουρκία συμμαχία
-
Μαμντάνι σε Τραμπ: Ξέρω ότι παρακολουθείς - Ανέβασε την ένταση
-
Τι βλέπουν αναλυτές και αγορά για τα αποτελέσματα Alpha και ΕΤΕ
-
ΕΛΤΑ: 200 εκατ. χαμένα σε δέκα χρόνια
-
Αυτή η bull market μπορεί να καταλήξει σε "μακελειό"
-
Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ (49)
-
ΗΠΑ: Ιστορική εκλογική νίκη Ζόχραν Μαμντάνι στη Ν. Υόρκη (30)
-
Ευρώπη-Τουρκία συμμαχία (16)
-
ΕΛΤΑ: 200 εκατ. χαμένα σε δέκα χρόνια (11)
-
Μερική "αναδίπλωση" της κυβέρνησης για τα ΕΛΤΑ - Οι λύσεις που εξετάζονται (7)
-
Η ανυπαρξία αντιπολίτευσης είναι "πρόοδος"; (6)
-
Γιατί έρχεται βουτιά στην κατασκευή νέων κατοικιών το 2026 (5)
-
Κ. Χατζηδάκης για ΕΛΤΑ: Ως εδώ! Δεν θα δεχτώ καμία στοχοποίηση και δεν θα αναλάβω ευθύνες που δεν μου αναλογούν (3)
-
Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η είσοδος ιδιωτών για τα χρέη στον ΕΦΚΑ – Οι λόγοι (3)
-
Κ. Χατζηδάκης: Προτεραιότητες η απλούστευση διαδικασιών για πολίτες και επιχειρήσεις, χωροταξικό και ενεργειακό κόστος για τη βιομηχανία (1)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ