Συνεχης ενημερωση
Σε συνέχεια της από 19.04.2010 σχετικής ανακοίνωσης περί αποδοχής της Πρότασης Αναδιάρθρωσης Χρέους από το Δ.Σ. της Εταιρείας, η "Μ.Ι.ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε." ανακοινώνει ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο, κατά την συνεδρίαση της 06.10.2010, συζήτησε και καταρχήν ενέκρινε, συμφωνία, η οποία θα ρυθμίζει το σύνολο των θεμάτων της αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου ΜΑΪΛΛΗ, συνολικού ύψους περίπου 239,2 εκατ. Ευρώ, από το σύνολο των υφισταμένων δανειακών υποχρεώσεων, του Ομίλου, (ύψους περίπου 250 εκατ. Ευρώ), παρέχοντας τις απαραίτητες εξουσιοδοτήσεις, για την οριστικοποίηση και υπογραφή της.
Τα βασικά στοιχεία είναι τα εξής:
- Κεφαλαιοποίηση υφισταμένων δανείων: 74,9 εκατ. Ευρώ, με έκδοση νέων μετοχών της εισηγμένης μητρικής Eταιρείας, υπέρ των δανειστών του Ομίλου.
Για την αναχρηματοδότηση του υπόλοιπου υφιστάμενου δανεισμού:
- Κοινοπρακτικό δάνειο 116,8 εκατ. Ευρώ.
- Ομολογιακό δάνειο 50 εκατ. Ευρώ, με κεφαλαιοποιούμενο επιτόκιο (PIK), μετατρέψιμο σε νέες μετοχές της εισηγμένης μητρικής εταιρείας.
- Νέα γραμμή Κεφαλαίου Κίνησης: κοινό Ομολογιακό δάνειο 16 εκατ. Ευρώ, για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης του Ομίλου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3156/2003 και Κ.Ν. 2190/1920.
- και για την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων αναγκών έκδοση κοινού Ομολογιακού δανείου ύψους 8 εκατ. Ευρώ, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3156/2003 και Κ.Ν. 2190/1920, το οποίο θα αποπληρωθεί από την ανωτέρω Νέα γραμμή Κεφαλαίου Κίνησης.
Σημειωτέον ότι, η υπογραφή της συμφωνίας (η υλοποίηση της οποίας θα πρέπει να αποφασισθεί και από τη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας), καθώς και η διαδικασία, οι τυχόν απαραίτητες εγκρίσεις και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της, με βάση το σχέδιο αναδιάρθρωσης, θα γνωστοποιηθούν στο επενδυτικό κοινό με νέα ανακοίνωση της Εταιρείας.
Εταιρική Ταυτότητα του Ομίλου Μ.Ι. Μαΐλλης
Ο Όμιλος Μ.Ι. Μαΐλλης είναι ηγέτης στον κλάδο της δευτερογενούς συσκευασίας και παρέχει στους πελάτες του παγκοσμίως ολοκληρωμένες, υψηλής τεχνολογίας και εύλογου κόστους (cost effective) λύσεις συσκευασίας (one-stop-shopping) οι οποίες συνδυάζουν εξοπλισμό συσκευασίας, υλικά συσκευασίας, υπηρεσίες και υποστήριξη. Ο Όμιλος απασχολεί 1.540 άτομα και διατηρεί φυσική παρουσία σε 18 χώρες στην Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Ασία, ενώ τα προϊόντα του πωλούνται σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το πελατολόγιο του Ομίλου εκτείνεται σε πολλούς βιομηχανικούς κλάδους, όπως τροφίμων και ποτών, αλουμινίου, χάλυβα, κατασκευών, ξυλείας και παραγωγής φυσικών και συνθετικών ινών. Ο Όμιλος και είναι ο αποκλειστικός ή ο προτιμώμενος παγκόσμιος προμηθευτής ενός αυξανόμενου αριθμού πολυεθνικών εταιριών βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων, όπως οι US Steel, Nestle, Coca Cola, P&G, Henkel, Pepsi, Mars, Lafarge, Alcoa, ArcelorMittal, Corus, Wall-mart, κλπ. Οι μετοχές του Ομίλου Μαΐλλη είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον κωδικό μετοχής "ΜΑΙΚ".
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:
Εταιρία:
Τμήμα Επενδυτικών Σχέσεων Ομίλου
Τηλ. +30-210-6285-000 ή E-mail investor.relations@maillis.gr
Σύμβουλοι Επενδυτικών Σχέσεων:
Capital Link
Αθήνα Ευτυχία Γιάγκου Τηλ. +30-210-6109-800
E-mail: maillis@capitallink.com
-
00:07 Όταν η αξία αρχίζει να γράφεται στο ταμπλό
-
00:06 Η ακροδεξιά AfD της Γερμανίας προετοιμάζει το έδαφος για την εξουσία
-
00:05 Το ντέρμπι Ανδρουλάκη με Τσίπρα
-
00:04 Η "απαλλαγή" των πτωχών οφειλετών επεκτείνεται και στις ποινικές ευθύνες!
-
00:03 Σταθερότητα, κανονικότητα, καθημερινότητα αλλά και... "καρυκεύματα"
-
00:02 Ο συνωστισμός "σωτήρων" στην πολιτική σκηνή
-
00:01 Σκισμένα καλτσόν, καλτσοδέτες και φραπές σκέτος
-
16/12 Ισραήλ: Να διασφαλίσουμε ότι το Ιράν δεν θα επανεκκινήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, λέει ο επικεφαλής της Μοσάντ
-
16/12 ΗΠΑ: Η Αρκτική βίωσε την πιο θερμή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ
-
16/12 Μικτή εικόνα στη Wall με φόντο τα μάκρο
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Δημοσκοπήσεις: Ο λογαριασμός που πληρώνει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα
-
Για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια, μια πτήση ευρωπαϊκού αερομεταφορέα προσγειώθηκε στη Βαγδάτη
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Ζελένσκι: Τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία είναι καίριας σημασίας για την Ουκρανία
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (94)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (64)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (26)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (21)
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας (18)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (17)
-
Κοινή δήλωση οκτώ ευρωπαϊκών χωρών: Η Ρωσία είναι η κύρια απειλή για την ειρήνη στον Ευρωατλαντικό χώρο (16)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (16)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (14)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (11)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ