Συνεχης ενημερωση
Στο πλαίσιο της ετήσιας ενημέρωσης των αναλυτών της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, παρουσιάστηκαν σήμερα οι δραστηριότητες και τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας όπως επίσης οι στόχοι και οι προοπτικές της.
Στις 30 Ιουνίου 2010 λειτουργούσαν 45 καταστήματα JUMBO από τα οποία τα 19 βρίσκονται στην περιοχή της Αττικής, τα 22 στην Ελληνική περιφέρεια, τα 2 στην Κύπρο και 2 στη Βουλγαρία. Κατά την διάρκεια της χρήσης η εταιρεία άνοιξε το δεύτερο κατάστημα στη Βουλγαρία στην πόλη Plovdiv.
Κατά την τρέχουσα χρήση Ιούνιος 2010-Ιούλιος 2011, η εταιρεία προχωρά στο άνοιγμα έξι νέων υπερκαταστημάτων. Το τρίτο κατάστημα στη Βουλγαρία λειτούργησε τον Αύγουστο του 2010 ενώ μέχρι τον Δεκέμβριο θα ξεκινήσουν να λειτουργούν τρία καταστήματα στην Ελλάδα, ένα στην Κύπρο και ένα ακόμα στη Βουλγαρία
Κατά τη χρήση 2009/2010 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αυξήθηκε κατά 4,17% στα € 487,33εκατ. ως αποτέλεσμα της αύξησης της παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας του δικτύου καταστημάτων Jumbo καθώς και της εισόδου του νέου καταστήματος στη Βουλγαρία.
Παρά τις δύσκολες μακροοικονομικές συνθήκες το μικτό περιθώριο κέρδους διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα στο 54,09%. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αυξήθηκαν κατά 3,66% στα € 144,73 εκατ. ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 5,24% στα €129,73εκατ.
Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 17,23% στα € 79,24εκατ. Η σημαντική μείωση των κερδών μετά φόρων και έκτακτων εισφορών της εταιρείας οφείλεται στο γεγονός ότι λόγω των περιορισμών που τίθενται από τις προβλέψεις των ΔΠΧΑ τα αποτελέσματα της εταιρείας την κλειόμενη χρήση επιβαρύνθηκαν με τα ποσά δύο έκτακτων εισφορών, του νόμου 3808/10-12-2009 και 3845/6-5-2010, το συνολικό ύψος των οποίων ανήλθε στο ποσό των € 20.731χιλ.
Η διοίκηση της Jumbo θα προτείνει στη Γενική Συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος € 0,189 ανά μετοχή.
Επίσης η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε ότι παρά τις συνθήκες που επικρατούν σε μακροοικονομικό επίπεδο καθώς και η καταλυτική επίδραση που είχε στις πωλήσεις του Σεπτέμβριου η απεργία των φορτηγών, οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης Ιούλιος 2010-Ιούνιος 2011 ανήλθαν σχεδόν στα περσυνά επίπεδα.
Η διοίκηση εκτιμά για την χρήση 2010/2011 ότι ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των πωλήσεων θα είναι 2% ενώ η στρατηγική απόφαση να μην προβεί σε αύξηση των τιμών της λόγω της αλλαγής του ΦΠΑ σε 23% σε συνδυασμό με τις πληθωριστικές πιέσεις από την Ασία αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά το μικτό περιθώριο κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες.
Η παρουσίαση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Εταιρείας www.jumbo.gr
-
00:07 Όταν η αξία αρχίζει να γράφεται στο ταμπλό
-
00:06 Η ακροδεξιά AfD της Γερμανίας προετοιμάζει το έδαφος για την εξουσία
-
00:05 Το ντέρμπι Ανδρουλάκη με Τσίπρα
-
00:04 Η "απαλλαγή" των πτωχών οφειλετών επεκτείνεται και στις ποινικές ευθύνες!
-
00:03 Σταθερότητα, κανονικότητα, καθημερινότητα αλλά και... "καρυκεύματα"
-
00:02 Ο συνωστισμός "σωτήρων" στην πολιτική σκηνή
-
00:01 Σκισμένα καλτσόν, καλτσοδέτες και φραπές σκέτος
-
16/12 Ισραήλ: Να διασφαλίσουμε ότι το Ιράν δεν θα επανεκκινήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, λέει ο επικεφαλής της Μοσάντ
-
16/12 ΗΠΑ: Η Αρκτική βίωσε την πιο θερμή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ
-
16/12 Μικτή εικόνα στη Wall με φόντο τα μάκρο
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Δημοσκοπήσεις: Ο λογαριασμός που πληρώνει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα
-
Για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια, μια πτήση ευρωπαϊκού αερομεταφορέα προσγειώθηκε στη Βαγδάτη
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Ζελένσκι: Τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία είναι καίριας σημασίας για την Ουκρανία
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (94)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (64)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (26)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (21)
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας (18)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (17)
-
Κοινή δήλωση οκτώ ευρωπαϊκών χωρών: Η Ρωσία είναι η κύρια απειλή για την ειρήνη στον Ευρωατλαντικό χώρο (16)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (16)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (14)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (11)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ