Συνεχης ενημερωση
	Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΑ Η SPRIDER STORES ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
	
	Η επενδυτική στρατηγική της SPRIDER STORES εν μέσω κρίσης με εξορθολογισμό του δικτύου, σημαντικές επενδύσεις και αναβάθμιση της προϊοντικής γκάμας, παρουσιάστηκε σήμερα Τρίτη 5 Οκτωβρίου σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο concept store στη Βάρη.
	
	Την συνέντευξη τύπου άνοιξε ο Πρόεδρος της Eταιρίας κ. Αθανάσιος Χατζηιωάννου, επισημαίνοντας ότι η εκδήλωση είχε, μεταξύ άλλων, σκοπό να αποσαφηνίσει τις πρόσφατες κινήσεις που έχουν γίνει από την SPRIDER STORES και να παρουσιάσει το επενδυτικό πλάνο για την ανανέωση των καταστημάτων της αλυσίδας. Ο κ. Χατζηιωάννου τόνισε ότι η SPRIDER STORES είναι η μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση στον κλάδο της με 6% μερίδιο αγοράς και ότι «όλες οι επενδυτικές κινήσεις είναι η καλύτερη απόδειξη και η απάντησή μας ότι η SPRIDER STORES είναι εδώ συνεχίζοντας την αναπτυξιακή της πορεία.?
	
	Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Αθανάσιος Μαλτεζάκης, Υπεύθυνος Επενδυτικών Σχέσεων, ο οποίος μετά από μία συνοπτική παρουσίαση της ισχυρής παρουσίας του Ομίλου στην ελληνική αγορά και της παράδοσης γενναίας επενδυτικής στάσης της Εταιρίας, αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες της στρατηγικής της SPRIDER STORES: α) Διατήρηση επιπέδου των τιμών με ειδικές εκπτώσεις για ευπαθείς ομάδες όπως οι άνεργοι και οι πολύτεκνοι, αλλά και η απορρόφηση του ΦΠΑ τόσο τον Μάρτιο όσο και τον Ιούνιο 2010, β) Αναβάθμιση της αγοραστικής εμπειρίας με διεύρυνση του δικτύου μέσω εξορθολογισμού του, βελτίωση του συστήματος τροφοδοσίας με την επένδυση €3 εκ. για την εγκατάσταση συστήματος SAP και το νέο concept καταστημάτων που αλλάζει τη δομή τους και γ) Διεύρυνση της προϊοντικής γκάμας, που ξεκινά το 2008 με τη σειρά SPRIDER Accessories, συνεχίζεται το 2009 με τα SPRIDER HOME και το 2010 περιλαμβάνει τη συνεργασία κορυφής για την Sakis Rouvas Collection. Πρόκειται για ένα πλάνο δράσης με μακροπρόθεσμο ορίζοντα που έχει ξεκινήσει ήδη να υλοποιείται με επένδυση €1,5 εκ. για την ανακαίνιση των καταστημάτων Sprider Stores στη Βάρη και τη Νέα Ιωνία αλλά και €1 εκ. για τη σταδιακή ανανέωση του δικτύου σε όλη την Ελλάδα.
	
	Ολοκληρώνοντας, ο κ. Δωρόθεος Χατζηιωάννου, Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της Εταιρίας, παρουσίασε το νέο μοντέλο καταστημάτων SPRIDER STORES που σηματοδοτεί την αρχή μίας νέας φιλοσοφίας για την ανάδειξη των επιμέρους brands που βρίσκουν τη δική τους θέση μέσα στο κατάστημα. Με αυτό τον τρόπο ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να οδηγηθεί άμεσα και εύκολα στο τμήμα με τη μόδα που τον ενδιαφέρει. Μέσα από το νέο concept τα καταστήματα SPRIDER STORES θα διαθέτουν ξεχωριστά τμήματα: KIDS για αγόρια και κορίτσια, Aggressive νεανικό casual ντύσιμο (αντρικό και γυναικείο), Soul Rebel casual ντύσιμο (αντρικό και γυναικείο), Emilio Corali επίσημο ντύσιμο και κουστούμια, τμήμα εσωρούχων όπου θα διατίθενται και τα εσώρουχα Belinda, τμήμα αθλητικών που θα περιλαμβάνει και είδη άλλων γνωστών brands, τμήμα υποδημάτων και φυσικά το ιδιαίτερο τμήμα SPRIDER Home.
	
	Πρόκειται για ένα multibrand μοντέλο κάτω από την ομπρέλα των SPRIDER STORES, που δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την υποδοχή μίας σπουδαίας συνεργασίας η οποία ενισχύει το fashion statement των SPRIDER STORES: τη συνεργασία με τον Σάκη Ρουβά για την Sakis Private Collection, μία σειρά μόδας που επιμελήθηκε προσωπικά ο Σάκης Ρουβάς και θα διατίθεται αποκλειστικά στα SPRIDER STORES.
	
	Η τολμηρή στρατηγική υπήρξε ανέκαθεν εγγενές στοιχείο της ταυτότητας και του χαρακτήρα της SPRIDER STORES που έχει καταφέρει να αυξήσει το δίκτυο, τις πωλήσεις και τη διείσδυσή της με εντυπωσιακό ρυθμό φτάνοντας στα 109 καταστήματα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αποτελώντας μία από τις 2 πρώτες αλυσίδες επώνυμης «οικονομικής μόδας? στην Ελλάδα με €163,9 εκατ. πωλήσεις το 2009. Σήμερα, αξιοποιώντας με ρεαλισμό την πολύχρονη εμπειρία στην αγορά της οικονομικής μόδας και τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα η SPRIDER STORES κεφαλαιοποιεί την αναγνωρισιμότητα του brand «Sprider Stores? και την εδραιωμένη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια με τους καταναλωτές για να αντιδράσει δυναμικά στην κρίση και να θέσει τις βάσεις για την μετά-κρίση εποχή.
- 
                                00:05 Είναι μικρά, κίτρινα και στρογγυλά και μας δείχνουν γιατί δεν λειτουργούν οι δασμοί του Τραμπ
- 
                                00:05 Ξεχάστε τον χρυσό, άλλο είναι το πραγματικό μέταλλο της ημέρας
- 
                                00:05 Ρευστότητα, επέκταση, κερδοφορία - Ο τριπλός άξονας του ΟΛΠ
- 
                                00:04 Ελληνικά ηγετικά πρότυπα;
- 
                                00:04 Πόσο μα πόσο λείπουν στη χώρα μας και άλλες Τυχεροπούλου, και άλλα τέτοια διαμάντια!
- 
                                00:04 Γιατί οι κυρώσεις Τραμπ σε Lukoil και Rosneft δεν έχουν αντίκρισμα
- 
                                00:03 Η ΕΚΤ και η τέχνη της ακινησίας
- 
                                00:02 Βλέπει κανείς νέο παραγωγικό μοντέλο στην οικονομία μας;
- 
                                00:01 Η "Οικονομία των Καφενείων" δεν είναι αστείο
- 
                                30/10 Η λέξη της χρονιάς του Dictionary.com δεν είναι καν λέξη
- 
                                Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ
- 
                                Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι
- 
                                Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
- 
                                Οι Έλληνες επιχειρηματίες εγκαταλείπουν τα επισφαλή σχήματα Κύπρου και Βουλγαρίας και στρέφονται σε ελληνικές εταιρείες holding
- 
                                Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα
- 
                                Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις
- 
                                Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται
- 
                                Ρωσία μετά τις δηλώσεις Τραμπ: Αν οποιαδήποτε χώρα δοκιμάσει πυρηνικά όπλα, θα το κάνουμε και εμείς
- 
                                Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ
- 
                                Ο Πούτιν θωρακίζει την αεράμυνα της Μόσχας καθώς αρχίζει η "πολιορκία με drones"
- 
                                Η λύση του Στεγαστικού στο φετινό Νόμπελ Οικονομικών (98)
- 
                                Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα (20)
- 
                                Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ (15)
- 
                                Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις (11)
- 
                                Διάσωση 79 μεταναστών νοτιοδυτικά της Γαύδου (8)
- 
                                Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες (8)
- 
                                Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (7)
- 
                                Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται (6)
- 
                                Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι (6)
- 
                                Ράλι του χρυσού: Σημάδι αποδολαριοποίησης της παγκόσμιας οικονομίας; (6)
 
        ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
     
                    
                 
                 
                
 
                         
     
                         
                         
