Συνεχης ενημερωση
Η Space Hellas ανέλαβε μετά από Δημόσιο Aνοιχτό Διαγωνισμό του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, το έργο για την ανάπτυξη του Εθνικού Πληροφοριακού Συστήματος Θεωρήσεων N-VIS. Το συμβατικό τίμημα του έργου ανέρχεται στα 7,958 εκ.€.
Το Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα Θεωρήσεων N-VIS (National Visa Information System), αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού συστήματος VIS και στοχεύει στην αποτελεσματική διαχείριση των διαδικασιών έκδοσης θεώρησης εισόδου (Visa) σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το σύστημα VIS, θα επιτρέπει στα κράτη - μέλη της Ε.Ε. να ανταλλάσσουν δεδομένα για τις θεωρήσεις και θα περιλαμβάνει ένα κεντρικό πληροφοριακό σύστημα θεωρήσεων (C-VIS), καθώς και ένα Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα Θεωρήσεων (N-VIS) για κάθε κράτος-μέλος, το οποίο θα συνδέεται με το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα.
Μέσα στα πλαίσια του έργου, η Space Hellas θα προμηθεύσει, θα εγκαταστήσει και θα θέσει σε λειτουργία την απαραίτητη πληροφοριακή υποδομή στον εθνικό κόμβο Αθηνών και τον εφεδρικό κόμβο Θεσσαλονίκης, καθώς και τον πληροφοριακό και βιομετρικό εξοπλισμό στις 130 προξενικές αρχές της χώρας που βρίσκονται στο εξωτερικό.
Επίσης, η Space Hellas θα παράσχει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες εγκατάστασης, ελέγχου και εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου, καθώς και υποστήριξης και συντήρησης κατά τη διάρκεια λειτουργίας του συστήματος.
Μέσω του συστήματος N-VIS και της εναρμόνισής του με το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό σύστημα, το Υπουργείο Εξωτερικών στοχεύει στην επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης visa από τις Ελληνικές προξενικές αρχές ανά την υφήλιο. Επίσης, προσβλέπει στη διευκόλυνση της εξακρίβωσης της καλής πίστης του αιτούντος θεώρησης εισόδου στη χώρα, στη διενέργεια ελέγχων ταυτοποίησης, στη διευκόλυνση της διαδικασίας εξέτασης αίτησης ασύλου και στην ταυτοποίηση και εξακρίβωση της αυθεντικότητας των εκδιδομένων θεωρήσεων.
Η Space Hellas συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους System Integrators και Value-Added Solution Providers στην Ελλάδα, με εκτεταμένη εμπειρία στον τομέα των λύσεων υψηλής τεχνολογίας. Τα τελευταία 25 χρόνια έχει υλοποιήσει σημαντικά και σύνθετα έργα πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών και ασφάλειας για την συντριπτική πλειοψηφία των τραπεζών στην Ελλάδα, σε πληθώρα υπουργείων και φορέων του Δημοσίου τομέα και σε μεγάλο μέρος του ιδιωτικού τομέα.
-
14:41 Συνάντηση Ν. Δένδια με τον Βρετανό πρέσβη με επίκεντρο την ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Ηνωμένου Βασίλειου
-
14:38 ΚΕΠΕ: Βελτίωση δύο δεικτών για τις προσδοκίες στην οικονομία
-
14:37 Στην Αθήνα το F-4 της Euroleague το 2026
-
14:37 Τραγωδία στα Τέμπη: Οι οικογένειες Πλακιά ζητούν κακουργηματικές διώξεις σε όλους όσοι θεωρούνται υπεύθυνοι
-
14:31 Κ. Τσιάρας: Νέο πλαίσιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Διασταυρωτικοί έλεγχοι σε όλες τις πληρωμές
-
14:30 Morgan Stanley: Long στα ελληνικά ομόλογα, αλώβητο το success story της Ελλάδας, τα βήματα για περαιτέρω σύγκλιση με την Ευρωζώνη
-
14:26 Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο Ιπποκράτειο - Ερευνάται εάν προκλήθηκε από ηλεκτρονικό πατίνι
-
14:24 Λεκορνί: Η κυβέρνηση πρέπει να είναι δημιουργική - Συνομιλίες με τα κόμματα της αντιπολίτευσης
-
14:20 "Ουδέν σχόλιο" από το Κρεμλίνο για την κατάρριψη των drones στην Πολωνία
-
14:19 Η Ναυτιλία έπαιξε Γκολφ και έγραψε ιστορία στο Glyfada Greek Maritime Golf Event!
-
Βουλγαρία στο ευρώ και στη Σένγκεν: Τι σημαίνει για τις ελληνικές επιχειρήσεις
-
Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
Συναγερμός στην Πολωνία - Κατέρριψε ρωσικά drones που εισέβαλαν στον εναέριο χώρο της - Η πολωνική κυβέρνηση ζήτησε την ενεργοποίηση του άρθρου 4 του ΝΑΤΟ
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης
-
Πιο γρήγορα η έκδοση συντάξεων στο δημόσιο - Πώς θα αναζητείται ο χρόνος ασφάλισης
-
Τουρισμός: Οι νικητές και οι χαμένοι της φετινής σεζόν
-
Σήμερα λήγει η προθεσμία για το διαγωνισμό υδρογονανθράκων της Κρήτης - Οι μνηστήρες
-
Συναγερμός στην Πολωνία - Κατέρριψε ρωσικά drones που εισέβαλαν στον εναέριο χώρο της - Η πολωνική κυβέρνηση ζήτησε την ενεργοποίηση του άρθρου 4 του ΝΑΤΟ (90)
-
Παρίσι, όπως Αθήνα; (34)
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης (34)
-
ΗΠΑ: Πιέσεις σε ΕΕ για συντονισμένη επιβολή δασμών έως και 100% σε Κίνα και Ινδία για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου (15)
-
Φον ντερ Λάιεν: Επικίνδυνη και πρωτοφανής παραβίαση του πολωνικού και ευρωπαϊκού εναερίου χώρου από τη Ρωσία (12)
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης (12)
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ (11)
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές (9)
-
Γαλλία: Διαδηλώσεις και επεισόδια λόγω του κινήματος "Block Everything" - Σχεδόν 200 συλλήψεις (5)
-
Λιθουανία: Δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι η εισβολή ρωσικών drones στην Πολωνία ήταν σκόπιμη (4)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
