Συνεχης ενημερωση
Ολοκληρώθηκε η υλοποίηση λύσης δωρεάν ασύρματης γρήγορης πρόσβασης στο internet (athenswifi) μέσω laptop ή PDA, για τους διερχόμενους πολίτες από την περιοχή της πλατείας Συντάγματος, ανακοίνωσε η εταιρεία Space Hellas.
Για το έργο αυτό, υπήρξε στενή συνεργασία μεταξύ του Εργαστηρίου Υπολογιστικών Συστημάτων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του ΕΠΙΣΕΥ, κύριου φορέα του έργου και της Space Hellas, η οποία ως ανάδοχος του υποέργου προμήθειας και εγκατάστασης του εξοπλισμού, ανέλαβε την εγκατάσταση και την τεχνική υποστήριξη του δικτύου.
Επίσης, αποφασιστικά συνεισέφεραν στην εύρυθμη λειτουργία του δικτύου athenswifi, η εταιρεία Vivodi Telecom μέσω της γραμμής πρόσβασης ADSL υψηλής ταχύτητας (4Μbps) που εγκατέστησε στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος, η εταιρεία Netspot, η οποία ανέλαβε το τελικό στάδιο της εγκατάστασης των συστημάτων κεραιών και της παραμετροποίησης της λύσης στους χώρους της πλατείας, αλλά και η εταιρεία Exponent, που υλοποίησε το λογισμικό και το portal της λύσης αυτής.
Μέσα από το πιλοτικό αυτό έργο, το οποίο υποστηρίχτηκε οικονομικά από την Κοινωνία της Πληροφορίας, γίνεται αξιόλογη προσπάθεια εξοικείωσης των πολιτών με τη χρήση της πληροφορικής και την έννοια της ευρυζωνικότητας, αναδεικνύοντας τις πολλαπλές δυνατότητες που προκύπτουν από τη χρήση των νέων τεχνολογιών.
Η Space Hellas υποστηρίζει τους πελάτες της, λειτουργώντας ως System Integrator και Value Added Service Provider σε θέματα τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής. Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, έχει υλοποιήσει σημαντικά και σύνθετα έργα για πολλές εταιρίες και οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της.
-
00:07 Το καλύτερο ασφαλιστικό story που δεν έχει ακόμα τιμολογηθεί
-
00:06 Νέο "έξυπνο" σύστημα ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας – Η τεχνητή νοημοσύνη αποκαλύπτει παραβάσεις σε πραγματικό χρόνο
-
00:05 Ο εμφύλιος πόλεμος στο Σουδάν προμηνύει ένα νέο παγκόσμιο χάος
-
00:04 Δεν βγαίνω μάνα μου…
-
00:03 Γιατί τα ΕΛΤΑ είναι πολιτικό θέμα εντός και εκτός της ΝΔ
-
00:02 Oι μεταρρυθμίσεις "αλά ΕΛΤΑ" και η συνέχεια
-
00:01 Ανδρέας Μετούσης: Θεραπεύοντας την τοξική επιδερµονεκρόλυση
-
00:01 Ανευθύνονται για τα πάντα!
-
05/11 Qualcomm: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα τριμηνιαία αποτελέσματα
-
05/11 Μικρά κέρδη στη Wall με το βλέμμα στα στοιχεία για την απασχόληση
-
Γιατί έρχεται βουτιά στην κατασκευή νέων κατοικιών το 2026
-
Ποια είναι τα φαβορί για τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών -Τα πρόσωπα και οι αστάθμητοι παράγοντες
-
"Δεν υπάρχει λόγος πανικού... ακόμα", λένε οι αναλυτές μετά την κατάρρευση των μετοχών τεχνητής νοημοσύνης
-
Το escape room των 2.025 μονάδων και το κλειδί του year-end rally
-
Ρωσία και Τουρκία διαπραγματεύονται τη διατήρηση των ροών φυσικού αερίου από την Gazprom
-
Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η είσοδος ιδιωτών για τα χρέη στον ΕΦΚΑ – Οι λόγοι
-
Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ
-
Μαμντάνι σε Τραμπ: Ξέρω ότι παρακολουθείς - Ανέβασε την ένταση
-
ΗΠΑ: Ιστορική εκλογική νίκη Ζόχραν Μαμντάνι στη Ν. Υόρκη
-
ChatGPT: Ήρθε το τέλος των καλών τρόπων;
-
Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ (129)
-
ΗΠΑ: Ιστορική εκλογική νίκη Ζόχραν Μαμντάνι στη Ν. Υόρκη (56)
-
ΕΛΤΑ: 200 εκατ. χαμένα σε δέκα χρόνια (43)
-
Ευρώπη-Τουρκία συμμαχία (32)
-
Επίσκεψη Ζελένσκι στην Αθήνα εντός Νοεμβρίου – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό (28)
-
Γιατί έρχεται βουτιά στην κατασκευή νέων κατοικιών το 2026 (28)
-
Αλ. Τσίπρας: Η νίκη Μαμντάνι δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι υπάρχει εναλλακτική (18)
-
Γαλλία: Οδηγός έπεσε εσκεμμένα σε πεζούς και ποδηλάτες στο νησί Ολερόν και φώναζε "Αλλάχ Ακμπάρ" - Πέντε τραυματίες (17)
-
Τι εξηγεί την νίκη του Μαμντάνι (14)
-
Μερική "αναδίπλωση" της κυβέρνησης για τα ΕΛΤΑ - Οι λύσεις που εξετάζονται (11)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ