Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 29-Ιουν-2006 16:52

    Σελόντα: Διανομή μερίσματος 0,020 ευρώ ανά μετοχή

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Τη διανομή μερίσματος 0,020 ευρώ ανά μετοχή, για την χρήση του 2005, ενέκρινε η σημερινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Ομίλου Σελόντα. Σημειώνεται ότι για τη χρήση του 2004 η εταιρεία δεν είχε διανείμει μέρισμα. Παράλληλα, στο πλαίσιο των εργασιών της ετησίας Γενικής Συνέλευσης της εταιρίας εξελέγη ως νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Σελόντα ο κ. Alsarraf Suleiman SS, Διευθύνων Σύμβουλος της Σαουδαραβικής εταιρείας Jazan Development Company, η οποία συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Σελόντα με ποσοστό 10%.

     Η κίνηση αυτή αναδεικνύει το στρατηγικό χαρακτήρα της συμμετοχής της Σαουδαραβικής εταιρείας στο μετοχικό κεφάλαιο της Σελόντα και πιστοποιεί τις άριστες σχέσεις των δύο μερών. Σημειώνεται στο σημείο αυτό ότι ο Όμιλος Σελόντα ανέλαβε το σχεδιασμό, την οργάνωση και την εκτέλεση των επενδυτικών σχεδίων ύψους 100 εκατ. ευρώ της Σαουδαραβικής εταιρείας στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας.

    Στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης, η διοίκηση της εταιρείας τόνισε ότι η πορεία του Ομίλου Σελόντα κινείται στο πλαίσιο του σχεδιασμού και των εκτιμήσεων της, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της προς τα πάνω αναθεώρησης μετά και από τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου.

    Η διοίκηση της εταιρείας αναμένει ο κύκλος εργασιών να κινηθεί σε επίπεδα περί τα 70 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα Μειοψηφίας οι εκτιμήσεις αγγίζουν τα 6,3 εκατ. ευρώ.

    Παράλληλα, στο πλαίσιο των εργασιών της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, εγκρίθηκε σχετική απόφαση για την αγορά ιδίων μετοχών έως 10% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας (2.928.159 μετοχές) για διάστημα ενός έτος, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

    Ως κατώτατο όριο αγοράς καθορίσθηκε η ονομαστική τιμή της μετοχής της εταιρίας που είναι 1 ευρώ και ως ανώτατο όριο τα 3 ευρώ. Επίσης, εγκρίθηκαν οι εγγυήσεις που παρείχε το Διοικητικό Συμβούλιο προς τα πιστωτικά ιδρύματα, υπέρ θυγατρικών και συνδεδεμένων εταιριών του Ομίλου Σελόντα.

    Επιπλέον, εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις για την χρήση του 2005, η εκλογή Ορκωτών Ελεγκτών της Εταιρίας για την χρήση του έτους 2006 που είναι η εταιρία ΣΟΛ ΑΕΟΕ, καθώς επίσης και οι αμοιβές που καταβάλλονται στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον Γενικό Διευθυντή της εταιρίας και τα λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την χρήση 2005 και προέγκριση των αμοιβών τους για το 2006.

    Τέλος, δεν συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν την έκδοση Ομολογιακού Δανείου και τη λήψη απόφασης για διάθεση ή διανομή μετοχών στο προσωπικό της εταιρείας δεν συζητήθηκαν ελλείψει της σχετικής απαιτούμενης απαρτίας και ως εκ τούτου θα συζητηθούν σε επαναληπτική γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί εντός 10 ημερολογιακών ημερών.

     Σε ό,τι αφορά το Ομολογιακό Δάνειο θα χρησιμοποιηθεί κατά κύριο λόγο για την εξαγορά της εταιρίας Βίλλα Πρεσιέ Α.Ε. που έγινε με αποκλειστικό κριτήριο την απόκτηση του μοναδικού περιουσιακού της στοιχείου, που είναι αστικό ακίνητο, νεοκλασικό διατηρητέο κτίριο στην περιοχή της Πλάκας, το οποίο μετά τις απαραίτητες οικοδομικές εργασίες που απαιτούνται θα αποτελεί την έδρα και τα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του Ομίλου Σελόντα. 

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ