Συνεχης ενημερωση
Για τις 28 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση οι μέτοχοι θα εγκρίνουν όπως ο εγκεκριμένο κεφάλαιο της εταιρείας αυξηθεί από £300.000.000 σε £600.000.000 με τη δημιουργία 600.000.000 επιπρόσθετων συνήθων μετοχών ονομαστικής αξίας £0,50 η κάθε μια.
Στην πρόσκληση σημειώνεται πως η ισχύς του παρόντος ψηφίσματος υπόκειται στην έγκριση του πιο κάτω ειδικού ψηφίσματος από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση και στην αποδοχή από τους μετόχους της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. της Δημόσιας Πρότασης της Eταιρίας για απόκτηση τουλάχιστον του 40% των μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε.
Σε περίπτωση που το πιο κάτω ειδικό ψήφισμα δεν εγκριθεί ή η Δημόσια Πρόταση της Εταιρίας δεν καταστεί επιτυχής σύμφωνα με τις πρόνοιες αυτής, το παρόν σύνηθες ψήφισμα καθίσταται άκυρο και χωρίς οποιαδήποτε ισχύ.»
Το ειδικό ψήφισμα (σύμφωνα με το άρθρο 3 του Καταστατικού της Εταιρίας) αφορά «την απόκτησηςμέχρι και 100% των μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. οι μετοχές της Εταιρίας που θα εκδοθούν ως μέρος του προσφερόμενου ανταλλάγματος σύμφωνα με τις πρόνοιες της Δημόσιας Πρότασης όπως αυτή θα ισχύει κατά την 25η Ιουλίου 2006, μη προσφερθούν κατά πρώτον στους υφιστάμενους μετόχους της Εταιρίας, όπως προνοεί το Καταστατικό της Εταιρίας, αλλά προσφερθούν προς τους μετόχους της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. οι οποίοι έγκυρα θα αποδεχθούν τη Δημόσια Πρόταση της Εταιρίας. Οι νέες μετοχές θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τις υφιστάμενες πλήρως πληρωθείσες μετοχές της Εταιρίας.
Όπως το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδοτηθεί και δια του παρόντος εξουσιοδοτείται να προχωρήσει στην έκδοση και παραχώρηση του απαιτούμενου αριθμού μετοχών στα πλαίσια της εξουσιοδότησης του παρόντος ψηφίσματος, νοουμένου ότι η Δημόσια Πρόταση της Εταιρίας καταστεί επιτυχής σύμφωνα με τις πρόνοιες αυτής.
Το παρόν ψήφισμα και η παρούσα εξουσιοδότηση εκπνέουν και καθίστανται άκυρα και χωρίς οποιαδήποτε ισχύ σε περίπτωση που η Δημόσια Πρόταση της Εταιρίας δεν καταστεί επιτυχής σύμφωνα με τις πρόνοιες αυτής.»
Ως ημερομηνία αρχείου για σκοπούς δικαιώματος ψήφου στην πιο πάνω Έκτακτη Γενική Συνέλευση ορίζεται η 25η Ιουλίου 2006. Με βάση την ημερομηνία αυτή συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται μέχρι και τις 20 Ιουλίου 2006 θα λαμβάνονται υπόψη για σκοπούς δικαιώματος ψήφου.
Σημειώνεται πως πρόσωπο που δικαιούται να παραστεί και να ψηφίσει στην πιο πάνω Έκτακτη γενική Συνέλευση δικαιούται να διορίσει πληρεξούσιο αντιπρόσωπό του για να παραστεί και να ψηφίσει στη θέση του. Ο πληρεξούσιος αντιπρόσωπος δεν είναι αναγκαίο να είναι μέτοχος της Εταιρείας.
-
09:04 Μαδούρο: "Διέταξα την ανάπτυξη 25.000 ανδρών και γυναικών" στα σύνορα
-
09:00 Συνάντηση Αμπάς - Στάρμερ στο Λονδίνο
-
08:54 Ταϊλάνδη: Ένα χρόνο στη φυλακή πρέπει να εκτίσει ο μεγιστάνας, πρώην πρωθυπουργός, Τακσίν Σιναουάτρα
-
08:49 Εντολή εκκένωσης της πόλης της Γάζας εξέδωσε ο στρατός του Ισραήλ εν όψει νέας επιχείρησης
-
08:45 Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Τραμπ για την ενδοοικογενειακή βία: "Πράγματα λιγότερο σοβαρά που γίνονται στο σπίτι, τα λένε εγκλήματα"
-
08:41 Μεικτές τάσεις στην Ασία εν αναμονή Fed και διαδόχου Ισίμπα στην Ιαπωνία
-
08:40 Νορβηγία: Προς δεύτερη θητεία οδεύει ο πρωθυπουργός Γκαρ Στέρε - Η συμμαχία των Εργατικών κερδίζει τις εκλογές
-
08:36 Ένας νεκρός στο Σότσι της Ρωσίας σε επιδρομή drones της Ουκρανίας
-
08:33 Κάλεσμα Σι στην ΕΕ για εμβάθυνση της συνεργασίας με την Κίνα - "Ολοένα και πιο περίπλοκη η παγκόσμια κατάσταση"
-
08:28 ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξαπολύει αστυνομική επιχείρηση στο Σικάγο κατά της παράνομης μετανάστευσης
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στα Νέα Στύρα Ευβοίας - Ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Creta Farms: Σώθηκε ο τζίρος αλλά οι ζημιές εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ. - Πού ποντάρει
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Τα Πάντα Όλα ή Βάλτε τώρα που γυρίζει
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (13)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (4)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (2)
-
Ώρα αποτίμησης για την παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Το Μαξίμου μετράει τον αντίκτυπο των μέτρων (1)
-
Creta Farms: Σώθηκε ο τζίρος αλλά οι ζημιές εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ. - Πού ποντάρει (1)
-
Η αγορά ψάχνει το "νέο μοντέλο" (1)
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ (1)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
