Συνεχης ενημερωση
Ο όμιλος SATO ανακοινώνει πως στο Α΄ Εξάμηνο 2010 ο κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε σε € 31.951 χιλ. έναντι €37.862 χιλ. σημειώνοντας κάμψη €5.911 χιλ. ή 15,6%.
Οι πωλήσεις της μητρικής ανήλθαν σε €22.703 χιλ. έναντι €28.895 χιλ. σημειώνοντας κάμψη €6.192 χιλ. ή 21,4%.
Εξαιρουμένων των λιγότερο αποδοτικών καταστημάτων των οποίων η λειτουργία διακόπηκε, η κάμψη των πωλήσεων της μητρικής περιορίζεται στο 9,7% ενώ η μείωση των λειτουργικών δαπανών της ανήλθε σε 17%. Οι πωλήσεις των θυγατρικών ανήλθαν σε €9.248 χιλ. έναντι €8.967 χιλ. σημειώνοντας αύξηση €282 χιλ. ή 3%.
Οι θυγατρικές του εξωτερικού (σε Γερμανία και Τουρκία) - πέραν της αύξησης πωλήσεων που σημείωσαν - είναι κερδοφόρες, χάρις, κυρίως, στα προγράμματα μείωσης δαπανών που εφαρμόστηκαν. Η ζήτηση στις αγορές αυτές εμφανίζει σημάδια ομαλοποίησης, ενώ σε φάση ανάκαμψης των αγορών τους, οι θυγατρικές αναμένεται να συνεισφέρουν στα αποτελέσματα του ομίλου με μεγαλύτερη κερδοφορία.
Ο όμιλος σημείωσε Αποτελέσματα Μετά Φόρων €-4.587 έναντι €-7.450 χιλ. εμφανίζοντας μείωση ζημιών κατά €2.863 χιλ. ή 38,4%, η μητρική €-4.864 χιλ. έναντι €-6.993 χιλ. σημειώνοντας βελτίωση κατά €2.129 χιλ. ή 30,4%, ενώ οι θυγατρικές σημείωσαν κέρδη €277 χιλ. έναντι ζημίας €457 χιλ..
Ο όμιλος σημείωσε Αποτελέσματα Προ Φόρων €-5.033 χιλ. έναντι €-6.773 χιλ., η μητρική €-5.339 χιλ. έναντι €-6.392 χιλ. και οι θυγατρικές κέρδη €307 χιλ. έναντι ζημίας €381 χιλ.. Ο όμιλος σημείωσε EBITDA €-1.306 χιλ. έναντι €-2.678 χιλ., εμφανίζοντας βελτίωση κατά €1.372 χιλ. ή 51,2%.
Η μητρική σημείωσε EBITDA €-2.269 χιλ. έναντι €-2.990 χιλ. εμφανίζοντας βελτίωση κατά €721 χιλ. ή 24% και οι θυγατρικές εξωτερικού κέρδη €963 χιλ. έναντι κερδών €312 χιλ. εμφανίζοντας βελτίωση κατά €651 χιλ. ή 209%.
Τα αποτελέσματα προέρχονται από τη δραστηριότητα στην Ελλάδα όπου η αρνητική οικονομική συγκυρία και τα μέτρα για τη βελτίωση των δημοσίων οικονομικών έχουν επηρεάσει τη ζήτηση. Οι συνθήκες που επικρατούν δημιουργούν κλίμα αναστολής της κατανάλωσης και των επενδύσεων. Για το λόγο αυτό, η Διοίκηση συνεχίζει προγράμματα μείωσης δαπανών, εκμετάλλευσης δυνατοτήτων συνεργειών και περιορισμού μη αποδοτικών σημείων πώλησης, με τελικό στόχο την επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων στα χαμηλότερα επίπεδα δραστηριότητας που επιβάλλουν οι συνθήκες. Οι ενέργειες αυτές στηρίζονται από τον εμπλουτισμό του προϊοντικού μίγματος και τη σταθερή εστίαση στην ποιότητα και στην εξυπηρέτηση του πελάτη, στοιχεία χάρις στα οποία ο όμιλος SATO διατηρεί ισχυρή θέση στην αγορά.
Οι οικονομικές καταστάσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Χ.Α. (www.ase.gr) και της εταιρείας (www.satogroup.gr) την 31η Αυγούστου 2010. Την ίδια ημέρα, τα στοιχεία και πληροφορίες θα δημοσιευθούν στην εφημερίδα ΄΄Απογευματινή΄΄.
-
00:38 Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στα Νέα Στύρα Ευβοίας
-
00:07 Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
00:06 Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
00:05 Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
00:04 Τα Πάντα Όλα ή Βάλτε τώρα που γυρίζει
-
00:03 Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
00:02 Η αγορά ψάχνει το "νέο μοντέλο"
-
00:01 Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
08/09 Γαλλία: Δεν θέλουμε τεχνοκράτη πρωθυπουργό, λέει η ακροδεξιά - Είναι οι "πιο ανίκανοι"
-
08/09 Κολομβία: Απελευθερώθηκαν 45 στρατιωτικοί που κρατούνταν αιχμάλωτοι σε περιοχή που ελέγχουν αντάρτες
-
Σούπερ μάρκετ: Η μάχη των Ιωαννίνων, ο Σκλαβενίτης, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Γαλαξίας
-
Πόσο αυξάνονται οι συντάξεις από 1/1/2026 - Πώς καταργείται η προσωπική διαφορά (πίνακας)
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό
-
Ριζική αλλαγή στο τεκμήριο ΙΧ - Μεγάλη μείωση για οχήματα από το 2010 και μετά
-
Και πάλι όλοι μαζί
-
Ο χρυσός στον δρόμο για τα 4.250 δολάρια με περαιτέρω ράλι 20%
-
ΥΠΕΘΟ: Όλα τα μέτρα ελάφρυνσης για μισθωτούς, οικογένειες, συνταξιούχους, ένστολους - Τι αλλάζει στα τεκμήρια κατοικίας - Αναλυτικοί πίνακες
-
Καταργείται το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης από τον Ιανουάριο του 2026
-
Το Πεντάγωνο εγκαταλείπει την φιλοδοξία ανάσχεσης της Κίνας
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό (104)
-
Τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ: Έξι νεκροί και πολλοί τραυματίες - Παλαιστίνιοι οι δράστες (45)
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες (26)
-
Έπεσε η κυβέρνηση Μπαϊρού - Όλα τα βλέμματα στον Μακρόν με φόντο το νέο πολιτικό αδιέξοδο (23)
-
Ριζική αλλαγή στο τεκμήριο ΙΧ - Μεγάλη μείωση για οχήματα από το 2010 και μετά (22)
-
Η απάντηση των δικηγόρων στις οικονομικές εξαγγελίες της ΔΕΘ: "Ημίμετρα για την φορολογική επιδρομή στον δικηγορικό κλάδο" (22)
-
ΔΕΘ 2025: Μπορεί να αναστραφεί η κυβερνητική φθορά; (16)
-
Και πάλι όλοι μαζί (15)
-
Πόσο μειώνεται ο φόρος στα ενοίκια - Η νέα κλίμακα (13)
-
Παραδοχή ΕΕ: Η παγκόσμια τάξη, όπως τη γνωρίζαμε, είναι πλέον "νεκρή" (12)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
