Συνεχης ενημερωση
Η Καθαρή Αξία του Ενεργητικού ανά μετοχή (NAV / μετοχή) προ αναβαλλόμενης φορολογίας ανήλθε σε €11,16 το 1ο εξάμηνο του 2010, μειωμένη κατά 5,3% συγκριτικά με την 31 Δεκεμβρίου 2009. Η Καθαρή Αξία του Ενεργητικού ανά μετοχή μετά από αναβαλλόμενη φορολογία ανήλθε σε €8,95 σημειώνοντας μείωση 8,6% συγκριτικά με το 2009. Ο βασικός παράγοντας της μείωσης της καθαρής αξίας ενεργητικού εντός του πρώτου εξαμήνου του 2010 είναι το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της τρέχουσας περιόδου προέκυψαν ζημίες από πώληση επενδυτικών ακινήτων καθώς και λόγω αυξημένων προβλέψεων για φόρους περιουσίας, φόρους εισοδήματος και επισφάλειες.
Τα επενδυτικά ακίνητα του Ομίλου για το πρώτο εξάμηνο του 2010 ανήλθαν σε €1,10 δισεκατομμύρια, παρουσιάζοντας μείωση 2,1% συγκριτικά με την 31 Δεκεμβρίου του 2009. Αυτή η μείωση οφείλεται στην πώληση επενδυτικών ακινήτων με αξία σχεδόν €24 εκατ.
Τα έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε €25,6 εκατ., καταγράφοντας μείωση 3,5% σε σχέση με το 1ο εξάμηνο του 2009. Η μείωση των εσόδων από ενοίκια 2,63% περίπου, οφείλεται κυρίως στην απόφαση για μη ανανέωση συμβάσεων υπομίσθωσης, από τις οποίες ο Όμιλος είχε ασήμαντο όφελος. Αντίθετα οι μισθωτικές συμβάσεις που αφορούν τα επενδυτικά ακίνητα του Ομίλου, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 73% των μισθωτικών εσόδων, εμφάνισαν αύξηση κατά 1,4% σε ετήσια βάση λόγω της ετήσιας αναπροσαρμογής βάσει του Ελληνικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, πλέον 100 μονάδων βάσης. Κατά την τρέχουσα περίοδο δεν σημειώθηκαν έσοδα από πωλήσεις ακινήτων, ενώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2009, οι πωλήσεις οικιστικών ακινήτων ανήλθαν σε € 0,5 εκατ.
Όσον αφορά στις ζημιές προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου, ανήλθαν σε €4,3 εκατ. από κέρδη ύψους €6,8 εκατ. το 1ο εξάμηνο του 2009. Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου δεν αποπερατώθηκαν επενδυτικά ακίνητα, ενώ αντίθετα προέκυψαν ζημίες ύψους € 9,7 εκατ. από την πώληση επενδυτικών ακινήτων σε αξία χαμηλότερη της αποτίμησης. Κατά τη διάρκεια της αντίστοιχης περιόδου της προηγούμενης χρήσης οι ζημίες από πώληση επενδυτικών ακινήτων ανήλθαν σε € 0,1 εκατ. Επίσης, τα έξοδα διοίκησης αυξήθηκαν κατά 53% συγκριτικά με το 1ο εξάμηνο του 2009 λόγω αυξημένων προβλέψεων για φόρους περιουσίας και επισφάλειες.
Τα καθαρά χρηματοοικονομικά έξοδα του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε €14,1 εκατ. έναντι των €12,9 εκατ. του 1ου εξαμήνου του 2009, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 9,5%. Τα καθαρά χρηματοοικονομικά έξοδα της περιόδου έχουν επιβαρυνθεί σε σημαντικό βαθμό από το περιβάλλον αύξησης των περιθωρίων στην τραπεζική αγορά κατά την διάρκεια του πρώτου εξαμήνου της χρήσης.
Ο φόρος εισοδήματος του Ομίλου ανήλθε σε €10,0 εκατ. το 1ο εξάμηνο του 2010 συγκριτικά με έσοδα από φόρο εισοδήματος €26 χιλ. το 1ο εξάμηνο του 2009. Η διαφορά αυτή οφείλεται σε προβλέψεις για υποχρεώσεις από αναβαλλόμενη φορολογία, ύψους σχεδόν €5 εκατ., αντικατοπτρίζοντας αλλαγές στο Ελληνικό φορολογικό σύστημα, καθώς και την έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε από την Κυβέρνηση το 2010.
Οι ζημιές μετά από φόρους του Ομίλου κατά το 1ο εξάμηνο του 2010 ανήλθαν σε €28,6 εκατ. σε σύγκριση με ζημιές €6,2 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2009.
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ
Αναμένοντας τη νομοθετική ρύθμιση για τη διπλή ανάπλαση Βοτανικού - Λεωφόρου Αλεξάνδρας, η διοίκηση της εταιρίας έχει ήδη ξεκινήσει την απαραίτητη προετοιμασία (όπως είναι η επιβεβλημένη σύνταξη της απαιτούμενης οικονομοτεχνικής μελέτης, προσαρμοσμένης στα νέα πολεοδομικά και οικονομικά δεδομένα), προκειμένου να είναι εφικτή η ταχύτερη δυνατή επανέναρξη των εργασιών του εμπορικού κέντρου της εταιρίας στο Βοτανικό μετά την έκδοση της οικοδομικής αδείας, η οποία αναμένεται προς το τέλος του 4ου τριμήνου του 2010.
ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΟΝ ΓΑΛΑΤΑ - ΠΟΡΟ
Η ολοκλήρωση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στον Πόρο - Γαλατά μαζί με την ανακαίνισηκαι αναβάθμιση της υφισταμένης ξενοδοχειακής μονάδας σε πέντε αστέρων βρίσκονται σε τελικό στάδιο. Η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο της μετατροπής της εν λόγω μονάδας σε θέρετρο ιατρικού τουρισμού (medical resort), ένα θεσμό που προσελκύει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον στην Ευρώπη.
ΚΤΙΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 338
Έχει γίνει άρση της απαλλοτρίωσης για το οικόπεδο επί της Λεωφόρου Κηφισίας 338, ιδιοκτησίας κατά 52,5% των εταιρειών του Ομίλου και έχει ήδη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου και οι νέες χρήσεις γης. Η εταιρεία έχει έλθει σε αρχική συμφωνία με τους λοιπούς οικοπεδούχους και σχεδιάζει την αξιοποίηση του οικοπέδου επιφανείας 1.970,00 τ.μ. με την ανέγερση κτιρίου γραφείων επιφανείας ανωδομής 2.364,00 τ.μ. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του πρώτου τριμήνου του επομένου έτους.
ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Εντός του Ιουνίου του 2010 ο Όμιλος υπέγραψε σύμβαση υπεκμίσθωσης για το σύνολο των υπολειπομένων χώρων του κτιρίου επί της Λεωφόρου Συγγρού 340, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν 6,300 τ.μ. ενοικιάσιμου χώρου, με ετήσιο μίσθωμα που ανέρχεται σε 1,14 εκατ. ευρώ. Έτσι, το Κτίριο έχει μισθωθεί εξ ολοκλήρου, με ετήσιο μίσθωμα που ανέρχεται σε €3,57 εκατ.
-
16:32 Νέα παρέμβαση Τραμπ για τα επιτόκια της Fed - "Απόλυτη καταστροφή ο Πάουελ"
-
16:29 Jefferies: Πρωταθλήτριες οι ελληνικές τράπεζες στην πιστωτική επέκταση στην Ευρώπη – Γιατί θα διατηρήσουν το "χρυσό μετάλλιο" για πολλά χρόνια
-
16:25 Λίστα Forbes 400: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι Αμερικανοί το 2025
-
16:22 Βρετανία: Θα εξετάσει την ενίσχυση της αεράμυνας του ΝΑΤΟ πάνω από την Πολωνία
-
16:21 ΗΠΑ: Απροσδόκητη πτώση στις τιμές παραγωγού τον Αύγουστο
-
15:59 Υπ. Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας: 11 + 1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νόμο Κοινωνικής Αντιπαροχής
-
15:56 Ουγγαρία και Σλοβακία καταδίκασαν την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Πολωνίας
-
15:47 Ρούτε: "Επικίνδυνη η συμπεριφορά" της Ρωσίας - Η Συμμαχία ανταποκρίθηκε "πολύ αποτελεσματικά"
-
15:37 Guardian: Η Ρωσία μετατρέπει απαχθέντα ουκρανόπουλα σε γενίτσαρους
-
15:33 Στο εργοτάξιο του εμπορικού προορισμού Riviera Galleria στο Ελληνικό ο Kengo Kuma
-
Βουλγαρία στο ευρώ και στη Σένγκεν: Τι σημαίνει για τις ελληνικές επιχειρήσεις
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε πολεμική σύγκρουση από το 1945" - Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι δεν σχεδίαζε να πλήξει στόχους στην Πολωνία
-
Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης
-
Πιο γρήγορα η έκδοση συντάξεων στο δημόσιο - Πώς θα αναζητείται ο χρόνος ασφάλισης
-
Τουρισμός: Οι νικητές και οι χαμένοι της φετινής σεζόν
-
Σήμερα λήγει η προθεσμία για το διαγωνισμό υδρογονανθράκων της Κρήτης - Οι μνηστήρες
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε πολεμική σύγκρουση από το 1945" - Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι δεν σχεδίαζε να πλήξει στόχους στην Πολωνία (132)
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης (37)
-
Παρίσι, όπως Αθήνα; (34)
-
Φον ντερ Λάιεν: Επικίνδυνη και πρωτοφανής παραβίαση του πολωνικού και ευρωπαϊκού εναερίου χώρου από τη Ρωσία (21)
-
ΗΠΑ: Πιέσεις σε ΕΕ για συντονισμένη επιβολή δασμών έως και 100% σε Κίνα και Ινδία για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου (16)
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ (15)
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης (12)
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές (10)
-
Γαλλία: Διαδηλώσεις και επεισόδια λόγω του κινήματος "Block Everything" - Σχεδόν 200 συλλήψεις (5)
-
Λιθουανία: Δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι η εισβολή ρωσικών drones στην Πολωνία ήταν σκόπιμη (4)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
