Συνεχης ενημερωση
Σημαντική αύξηση των ΚΠΦ και του EBITDA της μητρικής ΚΑΕ κατά 9,7% και 5,2% αντίστοιχα
Ενοποιημένες Πωλήσεις στα € 264,2 εκατ. και EBITDA στα € 39,2 εκατ.
Ενοποιημένα αποτελέσματα
Στα € 264,2 εκατ. διαμορφώθηκαν οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΙΔΩΝ Α.Ε. κατά το εξάμηνο του 2010, έναντι € 268,1 εκατ. το 2009, μειωμένες κατά 1,5%.
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε € 39,2 εκατ. από € 43,0 εκατ., με το αντίστοιχο περιθώριο στο 14,8%.
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε € 22,8 εκατ. από € 25,8 εκατ., ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του Ομίλου ανήλθαν σε € 11,5 εκατ. από € 17,5 εκατ., επηρεασμένα αρνητικά από την εισφορά έκτακτου φόρου ύψους € 4,8 εκατ.
Τέλος, τα ενοποιημένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα € 0,223 από € 0,338.
Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του εξαμήνου, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ, κος Γιώργος Βελέντζας επεσήμανε, "Τα αποτελέσματα του εξαμήνου κρίνονται θετικά λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην λιανική εγχώρια αγορά. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει η πορεία της μητρικής εταρείας του Ομίλου ΚΑΕ η οποία αύξησε σημαντικά την κερδοφορία της παρά τη μείωση των πωλήσεων, παραμένοντας η πιό κερδοφόρα εταιρεία στον κλάδο του Ταξιδιωτικού Λιανικού Εμπορίου."
Αποτελέσματα μητρικής
Σε επίπεδο μητρικής Εταιρείας ΚΑΕ οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε € 93,0 εκατ. από € 102,1 εκατ. μειωμένες κατά 8,9% σαφώς επηρεασμένες από την μείωση της επιβατικής κίνησης κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2010.
Παρά τη μείωση των πωλήσεων τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 9,7% καθώς ανήλθαν σε € 21,6 εκατ. από € 19,7 εκατ. Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε € 12,3 εκατ. από € 14,7 εκατ. μειωμένα κατά 16,3% επηρεασμένα όμως από την εισφορά έκτακτου φόρου ύψους € 4,0 εκατ. Αν αφαιρεθεί το ποσό αυτό, για λόγους συγκρισιμότητας, τότε τα καθαρά κέρδη μετά φόρων παρουσιάζουν αύξηση κατά 11,2%, στα € 16,3 εκατ.
Τέλος, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε € 27,3 εκατ. από € 26,0 εκατ., αυξημένα κατά 5,2%.
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΝΟΜΕΣ - LINKS
Οι ενοποιημένες πωλήσεις της θυγατρικής εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΝΟΜΕΣ διαμορφώθηκαν σε € 47,8 εκατ. το εξάμηνο του 2010 από € 46,4 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 3,2% και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σε € 5,7 εκατ. από € 5,6 εκατ., αυξημένα κατά 3,5%, με το αντίστοιχο περιθώριο να παραμένει σταθερό στο 12,0%.
Τα κέρδη προ φόρων του εξαμήνου ανήλθαν σε € 2,4 εκατ. από € 2,3 εκατ. το 2009, αυξημένα κατά 6,8%.
Τα αντίστοιχα μεγέθη της LINKS για το εξάμηνο του 2010 είναι πωλήσεις στα € 37,4 εκατ. από € 36,0 εκατ., αυξημένες κατά 4,1% και EBITDA στα € 3,6 εκατ. από € 3,5 εκατ., αυξημένο κατά 4,3%.
Τέλος, τα καθαρά κέρδη του τριμήνου των Ελληνικών Διανομών ανήλθαν σε € 1,7 εκατ. από € 1,8 εκατ. το 2009.
ELMEC
Οι ενοποιημένες πωλήσεις της ELMEC για το εξάμηνο του 2010 ανήλθαν σε € 125,7 εκατ. από € 121,5 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 3,4% και το EBITDA σε € 6,2 εκατ. από € 10,7 εκατ.
Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε € 3,2 εκατ. από € 8,1 εκατ., ενώ τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε € 1,9 εκατ. από € 5,3 εκατ.
-
12:54 Ινδία: Επτά ελέφαντες σκοτώθηκαν κατά τη σύγκρουση επιβατικού τρένου με κοπάδι
-
12:45 Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 24 Δεκεμβρίου
-
12:36 Στροφή επενδυτικών κεφαλαίων στην αμυντική βιομηχανία: το στοίχημα της επόμενης ημέρας και οι παγίδες
-
12:11 Εννέα παγκόσμιες φαρμακοβιομηχανίες υπέγραψαν συμφωνίες μείωσης των τιμών με τον Τραμπ για να αποφύγουν τους δασμούς
-
12:10 Τσεχία: Ακροδεξιά στροφή με άγνωστες παραμέτρους
-
12:00 Το στοίχημα για δημόσιες επενδύσεις 4,1 δισ. ευρώ έως το τέλος Ιανουαρίου
-
11:50 Σ. Ζαχαράκη: Νέες καταθέσεις για ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στο πρώτο δίμηνο του 2026
-
11:36 Γ. Μυλωνάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Καλώ την Θ. Τζάκρη να ανασκευάσει το αδιανόητο ψέμα της
-
11:34 K. Τσιάρας για αγρότες: Ικανοποιείται το αφορολόγητο στη μάνικα, στο τραπέζι το μειωμένο ρεύμα – 16 αιτήματα έχουν εγκριθεί, υπό συζήτηση άλλα 4
-
11:20 Ν. Χαρδαλιάς από το Καματερό: Νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός- Στηρίζουμε την προαγωγή της προσχολικής εκπαίδευσης
-
L.F.C.: Πώς το πρώτο ελληνικό εργοστάσιο ιατρικών μασκών "καίει" χρήμα
-
Εφορία: Σε ποιες περιπτώσεις προχωρά σε απενεργοποίηση ΑΦΜ σε φυσικά και νομικά πρόσωπα - Απόφαση Πιτσιλή
-
Πώς το mRNA κατάφερε να ανανεώσει το γερασμένο ανοσοποιητικό σύστημα και να γυρίσει πίσω το "ρολόι" των ανοσοκυττάρων
-
Ουκρανική επίθεση με drones κατά ρωσικής πετρελαϊκής εξέδρας και πολεμικού πλοίου στην Κασπία
-
Πολιτική ιδιορρυθμία ή κάτι άλλο;
-
Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον γρίφο των αγροτικών μπλόκων
-
Αμερικανική επιχείρηση "βαριών αντίποινων" στη Συρία - Επλήγησαν πάνω από 70 στόχοι - Νεκρά πέντε μέλη του ISIS
-
Χρ. Δήμας: Στα 2,5 εκατ. ευρώ την ημέρα το κόστος από το άνοιγμα των διοδίων από τους αγρότες - Θα αξιώσουν αποζημίωση οι εταιρείες από το Δημόσιο
-
ΕΥΔΑΠ: Πόση θα είναι πραγματικά η επιβάρυνση στα τιμολόγια νερού - Παραμένουν τα φθηνότερα στην Ευρώπη
-
Εισπράξεις 800 εκατ. ευρώ έχει "κλειδώσει" η Lamda Development στο Ελληνικό μέχρι το 2028
-
ΕΥΔΑΠ: Πόση θα είναι πραγματικά η επιβάρυνση στα τιμολόγια νερού - Παραμένουν τα φθηνότερα στην Ευρώπη (12)
-
Πολιτική ιδιορρυθμία ή κάτι άλλο; (8)
-
Χρ. Δήμας: Στα 2,5 εκατ. ευρώ την ημέρα το κόστος από το άνοιγμα των διοδίων από τους αγρότες - Θα αξιώσουν αποζημίωση οι εταιρείες από το Δημόσιο (5)
-
Αμερικανική επιχείρηση "βαριών αντίποινων" στη Συρία - Επλήγησαν πάνω από 70 στόχοι - Νεκρά πέντε μέλη του ISIS (5)
-
L.F.C.: Πώς το πρώτο ελληνικό εργοστάσιο ιατρικών μασκών "καίει" χρήμα (5)
-
Ουκρανική επίθεση με drones κατά ρωσικής πετρελαϊκής εξέδρας και πολεμικού πλοίου στην Κασπία (3)
-
Πώς το mRNA κατάφερε να ανανεώσει το γερασμένο ανοσοποιητικό σύστημα και να γυρίσει πίσω το "ρολόι" των ανοσοκυττάρων (2)
-
K. Τσιάρας για αγρότες: Ικανοποιείται το αφορολόγητο στη μάνικα, στο τραπέζι το μειωμένο ρεύμα – 16 αιτήματα έχουν εγκριθεί, υπό συζήτηση άλλα 4 (1)
-
Εισπράξεις 800 εκατ. ευρώ έχει "κλειδώσει" η Lamda Development στο Ελληνικό μέχρι το 2028 (1)
-
Εφορία: Σε ποιες περιπτώσεις προχωρά σε απενεργοποίηση ΑΦΜ σε φυσικά και νομικά πρόσωπα - Απόφαση Πιτσιλή (1)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ