Συνεχης ενημερωση
Στο πρώτο εξάμηνο του 2010, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ υποχώρησε στα 78,4 εκατ. ευρώ έναντι 195,2 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2009, καταγράφοντας μείωση 59,8%. Η διατήρηση της αβεβαιότητας ως προς τα μελλοντικά επίπεδα της ζήτησης για φυσικό αέριο και η συνακόλουθη διστακτικότητα των ανά τον κόσμο ενεργειακών εταιριών να προχωρήσουν σε σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές εξόρυξης και μεταφοράς, συνέβαλαν στον περιορισμό της ζήτησης για υψηλής ποιότητας χαλυβδοσωλήνες. Επιπλέον, οι τιμές των εκτελούμενων έργων κατά την εν λόγω περίοδο ήταν χαμηλότερες έναντι του 2009, απόρροια της διόρθωσης των τιμών χάλυβα και του αυξημένου ανταγωνισμού την περίοδο σύναψης των παραγγελιών.
Αντίστοιχα, τα μικτά κέρδη του Ομίλου, διαμορφώθηκαν σε 20,5 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010 έναντι 47,3 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2009. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) κατέγραψαν ηπιότερη υποχώρηση και διαμορφώθηκαν σε 14,6 εκατ. ευρώ έναντι 19,6 εκατ. ευρώ το 2009, μειωμένα κατά 25,4% περίπου, γεγονός που αποδίδεται στα προγράμματα βελτίωσης των παραγωγικών δεικτών και περιορισμού των γενικών δαπανών,
Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη σημαντική μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων, οδήγησαν σε ενοποιημένα κέρδη προ φόρων 8,6 εκατ. ευρώ, έναντι 13,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, μειωμένα δηλαδή τελικά κατά 34,3%.
Τέλος, τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του Ομίλου, τα οποία σημειωτέον επιβαρύνθηκαν με την έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης ύψους 2,4 εκατ. ευρώ, διαμορφώθηκαν σε 5,3 εκατ. ευρώ (0,043 ευρώ ανά μετοχή) έναντι 12,6 εκατ. ευρώ (0,102 ευρώ ανά μετοχή), το πρώτο εξάμηνο του 2009 (μείωση 58%).
Ο καθαρός δανεισμός (Δάνεια - Ταμειακά Διαθέσιμα) της ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ μειώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών και ανήλθε την 30/6/2010 στα 27,5 εκατ. ευρώ έναντι 39,1 εκατ. ευρώ, την 31/12/2009. Τα Ίδια Κεφάλαια ενισχύθηκαν στα 156,8 εκατ. ευρώ, τα δε κέρδη εις νέον ανέρχονται πλέον σε 20,4 εκατ. ευρώ.
Το επιχειρησιακό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται η ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, εξακολουθεί να παραμένει δυσχερές, όσο η ζήτηση ενέργειας στις ανεπτυγμένες χώρες είναι χαμηλότερη των προ κρίσης επιπέδων.
Ο προστατευτισμός σε κάποιες αγορές και το τρέχον περιβάλλον υποεπένδυσης σε ενεργειακές υποδομές, δημιουργούν συνθήκες αυξημένου ανταγωνισμού και συμπίεσης της κερδοφορίας. Υπό αυτό το πρίσμα, ο Όμιλος έχει έγκαιρα προσαρμόσει τη λειτουργία του στα νέα δεδομένα, δίνοντας έμφαση στη βελτίωση της παραγωγικότητας, την επέκταση της γκάμας προϊόντων με μικρού ύψους επενδύσεις και τη διατήρηση της ισχυρής κεφαλαιακής του διάρθρωσης. Εξάλλου, η διατήρηση της ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου στα τρέχοντα επίπεδα εκτιμάται ότι θα έχει μεσοπρόθεσμα, θετική επίδραση στη διεθνή ανταγωνιστική θέση της εταιρίας.
Τα Στοιχεία & Πληροφορίες της περιόδου από 1.1.2010 - 30.6.2010 δημοσιεύονται στο Φύλλο της 25ης Αυγούστου 2010 της εφημερίδας ΄ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ΄ και μαζί με την Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση της ίδιας περιόδου θα βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα της εταιρίας, στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση www.cpw.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα του ΧΑ www.athex.gr.
-
20:16 Κ. Καραμανλής για λιμάνι Πειραιά: Απόδειξη επιτυχίας η έντονη κινητικότητα για ανταγωνιστικές υποδομές - Αμοιβαία οφέλη από τις ελληνο-κινεζικές σχέσεις
-
20:02 Στη φυλακή μετά τις απολογίες τους οι 4 κατηγορούμενοι στην υπόθεση δολοφονίας του Γιάννη Λάλα
-
19:59 ΕΕ: Κυρώσεις κατά του υπαρχηγού των RSF στο Σουδάν - "Σοβαρά συνεχιζόμενα εγκλήματα"
-
19:56 Κέρδη στις ευρωαγορές με τη βοήθεια της Nvidia
-
19:45 Τι θα συμβεί εάν τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία - Ράλι ή φρένο στον ευρωπαϊκό αμυντικό κλάδο;
-
19:45 Ουκρανοί αξιωματούχοι: Η αμερικανορωσική πρόταση ειρήνευσης είναι "παράλογη και απαράδεκτη" - Ζελένσκι: Τη δέχομαι ως "βάση συζήτησης"
-
19:34 Σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ στις Βρυξέλλες - Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον Γάλλο ομόλογό του
-
19:08 Λίβανος: Ο στρατός συνέλαβε τον μεγαλύτερο βαρόνο ναρκωτικών στη χώρα
-
19:02 Κ. Σκρέκας: Η βάση της ΝΔ είναι ισχυρή - Πάνω από 120.000 μέλη έχουν εγγραφεί ή ανανεώσει την εγγραφή τους εν όψει εσωκομματικών εκλογών
-
19:00 ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σε προσυνεννόηση με τη ΝΔ, ο "Φραπές" το βάζει στα πόδια για να καλύψει το "γαλάζιο σκάνδαλο"
-
Σκλαβενίτης: "Το ελληνικό νοικοκυριό δεν θα ξαναμαγειρέψει"
-
ΗΠΑ: Η Κίνα διεξήγαγε εκστρατεία για να δυσφημίσει το γαλλικό μαχητικό Rafale μετά τη σύγκρουση Ινδίας-Πακιστάν
-
Ρωσία: Τυχόν κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από την ΕΕ θα απαντηθεί με λήψη νομικών μέτρων κατά Βελγίου και Euroclear
-
Dividend rocket η ΔΕΗ - Το παιχνίδι αλλάζει
-
Τι συμβαίνει με τα crypto; Ρωτήστε το MAGA του Τραμπ
-
Ούγγρος ΥΠΕΞ: "Η ΕΕ πρέπει να σταματήσει να στηρίζει οικονομικά το Κίεβο - Υπάρχει μια πολεμική μαφία"
-
Παντελιάδης: Τέσσερις - πέντε αλυσίδες το βιώσιμο μοντέλο – Δεν φταίνε τα σούπερ μάρκετ για την ακρίβεια
-
Η Απόλεμη Κουλτούρα της Ευρώπης και της Ελλάδας
-
Επεισόδιο στο Αγαθονήσι: Προειδοποιητικές βολές σε τουρκικό αλιευτικό - Πήγε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού
-
Προϋπολογισμός 2026: Υπερπλεόνασμα και συνέχιση της μείωσης του χρέους
-
Η Απόλεμη Κουλτούρα της Ευρώπης και της Ελλάδας (158)
-
Σκλαβενίτης: "Το ελληνικό νοικοκυριό δεν θα ξαναμαγειρέψει" (52)
-
Σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία: Παραχωρήσεις εδαφών στη Ρωσία, μείωση του ουκρανικού στρατού, εγγυήσεις ασφαλείας (45)
-
Παντελιάδης: Τέσσερις - πέντε αλυσίδες το βιώσιμο μοντέλο – Δεν φταίνε τα σούπερ μάρκετ για την ακρίβεια (22)
-
Αλήθειες και ψέματα για το 13ωρο - Τι αλλάζει στην πράξη για εργαζόμενους και εργοδότες (20)
-
"Εμφύλιος" δικηγόρων-δικαστών και εισαγγελέων για τα πειθαρχικά σχετικά με τις επιθέσεις στη Δικαιοσύνη (10)
-
Πάνω από 1 στα 4 σπίτια του κέντρου της Αθήνας είναι κλειστό - Καλύτερη η εικόνα σε βόρεια και νότια προάστια (10)
-
Reuters: Έτοιμοι οι Ευρωπαίοι να αποκρούσουν αμερικανικό σχέδιο που θα εξανάγκαζε την Ουκρανία σε παραχωρήσεις (7)
-
Στον εισαγγελέα στέλνει η ΝΔ τον "Φραπέ" μετά την άρνησή του να προσέλθει στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ (7)
-
Ούγγρος ΥΠΕΞ: "Η ΕΕ πρέπει να σταματήσει να στηρίζει οικονομικά το Κίεβο - Υπάρχει μια πολεμική μαφία" (6)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ