Συνεχης ενημερωση
Σε απάντηση της από 23 Αυγούστου 2010 επιστολής σας, και σε συνέχεια της από 29.6.2010 επιστολής της εταιρείας μας προς το Χρηματιστήριο Αθηνών Α.Ε., αναφέρουμε τα εξής:
1. Στην ανωτέρω από 29 Ιουνίου 2010 επιστολή της εταιρείας μας απευθυνόμενη προς το Χρηματιστήριο Αθηνών γινόταν περιγραφή του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιείται η εταιρεία ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. Η απροθυμία, αν όχι άρνηση, του Ελληνικού Δημοσίου να προβεί στην ικανοποίηση των οικονομικών απαιτήσεων μας που απορρέουν από τις εργολαβικές συμβάσεις συνεχίζει να επιφέρει έντονες αρνητικές επιπτώσεις στην ομαλή ροή του προγράμματος χρηματοροών της εταιρείας. Κατά το χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει από τη δημοσιοποίηση της τελευταίας επιστολής της εταιρείας μας, ουδεμία θετική εξέλιξη παρατηρήθηκε επί των ανωτέρω αναφερόμενων στρεβλώσεων παρά τη δημοσιοποίηση των θεμάτων και των επιπτώσεων της στάσης του Ελληνικού Δημοσίου.
Η εταιρεία ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορη ενόψει των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί. Λαμβάνοντας υπόψη την απροθυμία του εγχώριου τραπεζικού συστήματος να προβεί στη στήριξη των εταιρειών και στην χρηματοδότησή των ούτως ώστε να αντεπεξέλθουν στις δεδομένες οικονομικές δυσκολίες, παρόλο που θεσμικά οφείλουν να το πράξουν, κάλεσε το σύνολο των εγχώριων τραπεζικών ιδρυμάτων σε συζήτηση για την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού και την παροχή πρόσθετης χρηματοδότησης. Παρόλο που το όλο εγχείρημα είναι δύσκολο, τόσο λόγω της θερινής περιόδου όσο και Του δυσχερούς της συνεννόησης μεταξύ μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων, η εταιρεία είναι σε θέση να ενημερώσει πως οι αρχικές συζητήσεις τείνουν προς την ολοκλήρωσή τους και ότι διαφαίνεται η αναχρηματοδότηση των υφιστάμενων δανείων και η παροχή πρόσθετης χρηματοδότησης. Με την υλοποίηση του ανωτέρω σχήματος, η εταιρεία ευελπιστεί στην ομολαποίηση των χρηματοροών της και στην τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η εταιρεία ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. δεν επαφίεται στην ανταπόκριση των τραπεζών προκειμένου να προχωρήσει στην καταβολή του μερίσματος χρήσης 2009 αλλά κινείται προς την άντληση του απαραίτητου ποσού μέσω εναλλακτικών πηγών ώστε να καταστεί εφικτή η πληρωμή του μερίσματος χρήσης 2009 μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου 2010. Το σύνολο των υφιστάμενων ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ενοποιημένο επίπεδο ως ποσοστό των υπό δημοσίευση ιδίων κεφαλαίων δεν έχει διαφοροποιηθεί ουσιαστικά σε σχέση με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ως ποσοστό των ιδίων κεφαλαίων που δημοσιεύθηκαν με την από 29/6/2010 διευκρινιστικής επιστολής μας. Οι εν λόγω υποχρεώσεις έχουν διαμορφωθεί κυρίως από την έναρξη του τρέχοντος έτους.
2. Κατά την παρούσα χρονική στιγμή, δεν έχει περιέλθει εν γνώσει μας οιοδήποτε γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει δυσμενώς την περιουσιακή, νομική και οικονομική διάρθρωση του Ομίλου.
Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση.
-
15:30 Ενημέρωση Επιτροπής Ανταγωνισμού για την εξαγορά της Ευρωκλινικής από την Generali Hellas
-
15:20 Ο ΙΣΑ ζητάει τα στοιχεία του γιατρού που συνελήφθη για "φακελάκι" στο "Ιπποκράτειο"
-
15:06 Φωτιά σε δασική έκταση κοντά στη Στεμνίτσα Αρκαδίας
-
15:04 Η Γαλλία δανείζεται για πρώτη φορά ακριβότερα από την Ιταλία - Το ΥΠΟΙΚ βλέπει έλλειμμα κοντά στα επίπεδα της κρίσης
-
15:04 Γαλλία: Στο Ελιζέ ο Μπαϊρού για να υποβάλει επίσημα την παραίτησή του στον Μακρόν
-
14:56 Β. Καραστάθης για σεισμό στην Εύβοια: Η ακολουθία βαίνει μέχρι στιγμής φυσιολογικά, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ακόμη ότι ο κίνδυνος παρήλθε
-
14:52 Π. Μαρινάκης: Οι φοροελαφρύνσεις είναι στην πραγματικότητα αυξήσεις μισθών
-
14:40 Reuters: Το "πάρτι" τέλειωσε για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες
-
14:34 ΟΟΣΑ: Ρεκόρ νέων πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με αστερίσκους - Έλλειψη ικανοτήτων και άνισες ευκαιρίες
-
14:29 Προχωρούν οι διαγωνισμοί για τα οδικά έργα Δράμα-Αμφίπολη και Θεσσαλονίκη-Έδεσσα
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Metlen: Εκτίναξη τζίρου κατά 45% το α' εξάμηνο στα €3,6 δισ. - Στα €254 εκατ. τα καθαρά κέρδη
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
Κίνα και Ρωσία επανακαθορίζουν την παγκόσμια τάξη
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (55)
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ (34)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (15)
-
Ισραήλ: Κατεδαφίζει σπίτια στους τόπους καταγωγής των δύο Παλαιστίνιων δραστών της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ (14)
-
Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός" (10)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (8)
-
Τουλάχιστον 21 άμαχοι νεκροί από ρωσική βόμβα σε ουκρανικό χωριό στο Ντονέτσκ - Χτύπησε συνταξιούχους που περίμεναν σε ουρά για τη σύνταξη (7)
-
Berenberg, Deutsche Bank, UBS, UniCredit: Και τώρα τα δύσκολα για τη Γαλλία και για την Ευρώπη – Πώς θα "απαντήσουν" ΕΚΤ, οίκοι αξιολόγησης και αγορές στο γαλλικό χάος (7)
-
Η Γαλλία σε κρίση: Ο Μακρόν ξεμένει από λύσεις και οι αγορές παρακολουθούν (7)
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά (5)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
