Συνεχης ενημερωση
Την απόσχιση του εμπορικού κλάδου σιδηρούχων και μη σιδηρούχων μετάλλων της εταιρείας και την εισφορά του στην κατά 100% θυγατρική της εταιρεία Γενική Σιδηρεμπορική αποφάσισε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της Μυτιληναίος.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως ο αποσχιζόμενος κλάδος αντιπροσωπεύει ποσοστό άνω του 30% του κύκλου εργασιών της Μυτιληναίος – Όμιλος Επιχειρήσεων κατά την τελευταία οικονομική χρήση.
H διαμόρφωση του νέου εταιρικού σχήματος γίνεται στα πλαίσια αποφάσεων προηγούμενων Γενικών Συνελεύσεων και της Στρατηγικής που έχει ο Όμιλος για τη μετατροπή του αποκλειστικά σε εταιρεία συμμετοχών. Η εμπορική δραστηριότητα, η οποία τώρα θα ασκείται από τη Γενική Σιδηρεμπορική ήταν η τελευταία δραστηριότητα που ασκείτο από την μητρική εταιρεία.
Η διαμόρφωση του νέου εταιρικού σχήματος θα διευκολύνει την αποτελεσματικότερη επίτευξη των επιχειρηματικών επιδιώξεων της Eταιρείας, θα επιτρέψει την επίτευξη οικονομιών κλίμακος και την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας της απορροφώσας εταιρείας καθώς και την εξατομίκευση των δραστηριοτήτων του Ομίλου μέσω των θυγατρικών της. Η εισφορά του κλάδου θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1-5 του Ν. 2166/1993 και του 2190/1920 και εν γένει της εμπορικής νομοθεσίας, με ημερομηνία Ισολογισμού μετασχηματισμού την 30.6.2006.
Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ - ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ μετά και την έγκριση για την απόσχιση του εμπορικού κλάδου από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της, η οποία θα συγκληθεί για το σκοπό αυτό, θα διανείμει στο επενδυτικό κοινό πληροφοριακό σημείωμα.
-
18:05 Δικαστήριο Χάγης: το Ισραήλ πρέπει να διασφαλίζει ότι ικανοποιούνται οι βασικές ανάγκες στη Γάζα
-
18:01 Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν γνωρίζει κάτι για το σκάνδαλο ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, δεν δεσμεύεται για τις πληρωμές"
-
17:59 Ρωσικά βομβαρδιστικά περιπολούν στη Βαλτική Θάλασσα σε προγραμματισμένη πτήση
-
17:55 Στο Ισραήλ την Πέμπτη ο Μάρκο Ρούμπιο
-
17:54 Υπερψηφίστηκε με 159 "Ναι" η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη
-
17:51 Στα 8,85 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών για τις δασικές πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2025
-
17:50 Κ. Μητσοτάκης για ευρωπαϊκή άμυνα: Χρειαζόμαστε κοινές προμήθειες. Να επενδύσουμε στην τεχνολογία
-
17:43 Παρίσι: Τα 134 από τα 174 διαμερίσματα του κεντρικού κτιρίου στο Ολυμπιακό χωριό έχουν πωληθεί
-
17:38 Χρηματιστήριο: Τρίτη ημέρα ανοδικής αντίδρασης με "αιχμές" Metlen, Cenergy και ΕΥΔΑΠ
-
17:37 Συστήνεται εθνική επιστημονική επιτροπή για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
-
Πύραυλοι, φρεγάτες, αεροπλάνα και κατοχικά δάνεια
-
Το μέταλλο που κανείς δεν του έδινε σημασία... μέχρι το ράλι
-
Πώς θα πέσουν στην αγορά 10 χιλιάδες ακίνητα από τους servicers και τις τράπεζες
-
Νέος γύρος πτώσης για τον χρυσό μετά το μαζικό sell-off
-
Η Metlen υπέγραψε 10ετή Συμφωνία Πώλησης Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPA) 235 MW με την Engie
-
Euronext–ATHEX Group: Η συμφωνία που χωρίζει την ωριμότητα από τη μετριότητα
-
Ζελένσκι: "Καλός συμβιβασμός" η πρόταση Τραμπ για τερματισμό των εχθροπραξιών στις τρέχουσες γραμμές του μετώπου
-
Η ειρηνευτική προσπάθεια του Τραμπ είναι καταστροφική για την Ουκρανία
-
Moody’s Analytics: Δεν "αγοράζουμε" την αισιοδοξία των αγορών, οι επενδυτές θα "προσγειωθούν" απότομα - Γιατί Η ΕΚΤ δεν είναι σε καθόλου "καλή θέση"
-
Η προκλητική δήλωση του προκλητικού Τούρκου ΥΠΕΞ
-
Πύραυλοι, φρεγάτες, αεροπλάνα και κατοχικά δάνεια (93)
-
Euronext–ATHEX Group: Η συμφωνία που χωρίζει την ωριμότητα από τη μετριότητα (46)
-
Τραμπ για αναβολή συνάντησης με Πούτιν στη Βουδαπέστη: "Δεν θέλω μια σύνοδο που θα πάει χαμένη" (31)
-
Ζελένσκι: "Καλός συμβιβασμός" η πρόταση Τραμπ για τερματισμό των εχθροπραξιών στις τρέχουσες γραμμές του μετώπου (21)
-
Η προκλητική δήλωση του προκλητικού Τούρκου ΥΠΕΞ (17)
-
Πώς θα πέσουν στην αγορά 10 χιλιάδες ακίνητα από τους servicers και τις τράπεζες (13)
-
Κρατικά σπίτια και κρατικοί νοικάρηδες... (12)
-
Αρχηγός Φρουρών της Επανάστασης: Θα "ανοίξουν οι πύλες της κόλασης" αν το Ισραήλ επιτεθεί ξανά στο Ιράν (7)
-
Ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων - Τι είπε στην κατάθεση του ο Ν. Ανδρουλάκης (4)
-
Μύθοι και αλήθειες για την Παραγωγικότητα (4)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
