Συνεχης ενημερωση
Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της ΕΧΑΕ μετά από φόρους το πρώτο εξάμηνο του 2010 ανήλθαν σε 10,0 εκ. ευρώ έναντι 16,9 εκ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, μειωμένα κατά 41%. Σημειώνεται ότι τα φετινά αποτελέσματα έχουν επιβαρυνθεί από την "έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης" ύψους 7,9 εκ. ευρώ, που επιβλήθηκε στις επιχειρήσεις, για τα κέρδη της χρήσης 2009, σύμφωνα με το ν.3845/2010.
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου διαμορφώθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2010 στα 35,5 εκ. ευρώ έναντι 32,0 εκ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2009, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 11%.
Τα λειτουργικά έξοδα του Ομίλου μειώθηκαν κατά 6% το πρώτο εξάμηνο του 2010 και ανήλθαν στα 10,9 εκ. ευρώ, έναντι 11,6 εκ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Έτσι, τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή το α εξάμηνο του 2010, συμπεριλαμβανομένης και της έκτακτης εισφοράς, διαμορφώθηκαν σε 0,15 λεπτά έναντι 0,26 λεπτά το α εξάμηνο του 2009.
Ειδικότερα, για το δεύτερο τρίμηνο ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 16,4 εκ. ευρώ, μειωμένος κατά 15% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2009. Τα έσοδα από την εκκαθάριση στην αγορά μετοχών ανήλθαν το δεύτερο τρίμηνο στα 4,8 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 25% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2009 (6,4 εκ. ευρώ).
Τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση στην αγορά μετοχών εμφάνισαν κάμψη της τάξεως του 24% κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου και διαμορφώθηκαν στα 3,1 εκ. ευρώ, έναντι €4,1εκ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα έσοδα από τις εισηγμένες εταιρίες διαμορφώθηκαν το δεύτερο τρίμηνο στα 1,3 εκ. ευρώ, μειωμένα κατά 37% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2009 (2,1 εκ. ευρώ).
Τέλος, τα έσοδα από την αγορά παραγώγων (διαπραγμάτευση και εκκαθάριση) ανήλθαν το δεύτερο τρίμηνο του 2009 στα 2,6εκ. ευρώ, έναντι 2,2 εκ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 18%.
Τα λειτουργικά έξοδα του Ομίλου το δεύτερο τρίμηνο του 2010 ανήλθαν στα 5,6εκ. ευρώ, έναντι 5,9 εκ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, μειωμένα κατά 4%.
Συνολικά, το δεύτερο τρίμηνο του 2010, η καθαρή κερδοφορία του Ομίλου (μη συμπεριλαμβανομένης της έκτακτης εισφοράς) ανήλθε στα 8,1 εκ. ευρώ, έναντι 11,0 εκ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2009, παρουσιάζοντας μείωση κατά 26%.
Οι αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις της ΕΧΑΕ, είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Εταιρείας (www.helex.gr) και θα δημοσιευθούν στην εφημερίδα "Ημερησία" της 30ης Ιουλίου 2010.
-
00:08 Wall Street: Τεχνητή νοημοσύνη και ξερό ψωμί
-
00:07 Επενδυτές σε κρίση: Η Απληστία κερδίζει, ο Φόβος ψιθυρίζει
-
00:06 Τα γαλάζια σου γράμματα…
-
00:05 Πικρή επέτειος για τον Τραμπ η εκλογή Μαμντάνι
-
00:05 Η γυναίκα δικηγόρος - μητέρα στην Ελλάδα / Aπό την αντοχή στην αναγνώριση
-
00:04 "Το Σπίτι μου, 3". Πώς θα μπορούσε να πετύχει, όταν τα πρώτα 2 απέτυχαν;
-
00:03 Το υπόβαθρο του ιστορικού ανταγωνισμού της Γερμανίας προς την Ελλάδα
-
00:02 Μονόδρομος το φορολογικό. Το αντιλαμβάνονται στην κυβέρνηση;
-
00:01 Butler: Ολοκληρωμένες ψηφιακές λύσεις για τον κλάδο της εστίασης
-
00:01 Αν η οπλοκατοχή του απλού πολίτη καταργηθεί, τότε όπλα θα έχουν μόνο οι εγκληματίες
-
Η μάστιγα της λαθρεπιβίβασης στα ΜΜΜ: Από τα λεωφορεία μέχρι τους "ηλεκτρονικούς τζαμπατζήδες"
-
ΕΑΒ: Κλείνει τον κύκλο των Phantom και εισέρχεται σε νέα προγράμματα και συνεργασίες
-
Ποιοι συνταξιούχοι μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά από την προσαύξηση στις επικουρικές συντάξεις λόγω υψηλών εισφορών
-
Μουντρούχα τέχνη
-
Gregy: Ένα βήμα πιο κοντά η ηλεκτρική "γέφυρα" Ελλάδας - Αιγύπτου
-
Οι servicers με τις περισσότερες ρυθμίσεις τον Οκτώβριο - Πόσοι γλίτωσαν τελευταία στιγμή τον πλειστηριασμό
-
Ιστορικό εννεάμηνο για τις τραπεζικές κυρίες
-
Το μανιφέστο Σαμαρά με την ολομέτωπη επίθεση σε Μητσοτάκη και οι αντιδράσεις
-
"Buy" για τη Metlen η BofA με τιμή-στόχο τα €63 – Στο 1,036 δισ. ευρώ τα EBITDA του 2025
-
Άλμα κοντά στο 2% για τον χρυσό με φόντο οικονομικές ανησυχίες και επιτόκια
-
Αλλαγή πίστας για την Ελλάδα το νέο δόγμα "Peace & Prosperity" (90)
-
Το μανιφέστο Σαμαρά με την ολομέτωπη επίθεση σε Μητσοτάκη και οι αντιδράσεις (51)
-
Η οπλοκατοχή δεν είναι λύση (34)
-
Η μάστιγα της λαθρεπιβίβασης στα ΜΜΜ: Από τα λεωφορεία μέχρι τους "ηλεκτρονικούς τζαμπατζήδες" (25)
-
Gregy: Ένα βήμα πιο κοντά η ηλεκτρική "γέφυρα" Ελλάδας - Αιγύπτου (23)
-
Μουντρούχα τέχνη (9)
-
Παλιοί και επόμενοι στο ελληνικό κράτος - και οι χρεοκοπίες του(ς) (7)
-
Τραμπ: Η ερχόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ ανακηρύσσεται "Εβδομάδα Αντικομμουνισμού" (6)
-
Ποιοι συνταξιούχοι μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά από την προσαύξηση στις επικουρικές συντάξεις λόγω υψηλών εισφορών (5)
-
Αν η οπλοκατοχή του απλού πολίτη καταργηθεί, τότε όπλα θα έχουν μόνο οι εγκληματίες (4)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ