Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 04-Ιουν-2024 19:01

    Η Microsoft "εισβάλει" στα τηλεφωνικά κέντρα εξυπηρέτησης πελατών με εργαλεία AI

    Microsoft
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Την εισαγωγή νέων εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης στο χώρο των τηλεφωνικών κέντρων εξυπηρέτησης πελατών προετοιμάζει η Microsoft, σύμφωνα με το Reuters. 

    Η Microsoft, η οποία έχει στηρίξει τη δημιουργό του ChatGPT OpenAI, έχει προχωρήσει στην εισαγωγή της χρήσης τεχνολογίας AI σε διάφορους τομείς του επιχειρηματικού κόσμου μέσω του Copilot, δίνοντας μεταξύ άλλων τη δυνατότητα αυτόματης δημιουργίας παρουσιάσεων PowerPoint ή επιπλέον δυνατότητες στην επεξεργασία email ως μέρος του πακέτου λογισμικού Office της εταιρείας.

    Μεταφέροντας όμως το Copilot στα τηλεφωνικά κέντρα, η Microsoft θα "εισβάλει” σε έναν τομέα όπου δεν είναι ο κυρίαρχος παίκτης, ελπίζοντας να κερδίσει έδαφος έναντι των ανταγωνιστών της.

    Αναφορικά με την υποστήριξη πελατών, το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης θα μπορεί να σαρώνει τα εγχειρίδια βοήθειας και το υλικό μιας εταιρείας για να εκπαιδεύει τα chatbots με καλύτερες απαντήσεις σε ερωτήσεις που μπορεί να θέσουν οι πελάτες σε ένα παράθυρο συνομιλίας. Πολλές από αυτές τις εργασίες είναι ήδη αυτοματοποιημένες και η Microsoft ευελπιστεί σε περαιτέρω βελτιστοποίηση, όπως δήλωσε ο Jeff Comstock, εταιρικός αντιπρόεδρος του Dynamics 365 Customer Service της εταιρείας.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, το μεγαλύτερο όφελος θα το έχουν οι υπάλληλοι που εργάζονται στον τομέα της τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Αντί να χρειάζεται να ανατρέχουν σε διάφορες εφαρμογές ταυτόχρονα, όπως συμβαίνει μέχρι στιγμής, προκειμένου να βρουν τις κατάλληλες πληροφορίες, θα μπορούν πλέον να βρίσκουν τις απαντήσεις στα ερωτήματα πολύ πιο άμεσα και ευκολότερα. 

    "Ο χώρος της εξυπηρέτησης πελατών είναι δυστυχώς γεμάτος μόχθο και αγγαρεία. Υπάρχουν πάρα πολλά εργαλεία και απαιτούνται πολλές διαδικασίες μόνο και μόνο για να γίνουν οι βασικές εργασίες. Είναι μια βίαιη εμπειρία", δήλωσε ο Comstock. "Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους εργαζόμενος στη ροή της εργασίας τους για να μειώσουμε αυτόν τον μόχθο και την αγγαρεία".

    Η Microsoft δήλωσε ότι το νέο λογισμικό για τα κέντρα εξυπηρέτησης πελατών θα είναι διαθέσιμο την 1η Ιουλίου.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    17:07 11/08

    Telekom: Συμμετοχή στο διαστημικό πρόγραμμα IRIS2 της ΕΕ - Τι προσφέρει το εργο

    Το IRIS2 θα αποτελείται από ένα σύστημα 290 δορυφόρων, οι οποίοι θα λειτουργούν τόσο σε μεσαία, όσο και σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη.