Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 09-Ιαν-2024 14:53

    Η Κομισιόν θα ερευνήσει την επένδυση της Microsoft στην OpenAI

    Microsoft
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τοποτηρητής των συνθηκών του ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ερευνήσει την επένδυση της Microsoft στην OpenAI, την εταιρεία που έχει την πρωτοπορία στην γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

    Η Επιτροπή "εξετάζει αν η επένδυση της Microsoft στην OpenAI μπορεί να γίνει αντικείμενο ελέγχου βάσει του κανονισμού της ΕΕ περί συγκεντρώσεων", αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν.

    Η ανακοίνωση εκδίδεται την ώρα που η Ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για τον Ανταγωνισμό Μαργκρέτε Βεστάγκερ, θα βρεθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Καλιφόρνια, όπου θα συμμετάσχει σε διάσκεψη για την αντιμετώπιση της δημιουργίας μονοπωλίων στο Πάλο Αλτο και θα συναντήσει τους επικεφαλής των αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών.

    Συγκεκριμένα, θα έχει συνομιλίες με τους επικεφαλής της Apple Τιμ Κουκ και της Google Σουντάρ Πισάι, καθώς και με δύο υψηλόβαθμα στελέχη της OpenAI, την διευθύντρια Τεχνολογίας Μίρα Μουράτι και τον διευθυντή Στρατηγικής Τζέισον Κουόν.

    "Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει ορισμένες συμφωνίες που έχουν κλεισθεί ανάμεσα στους σημαντικούς παράγοντες της ψηφιακής αγοράς και τους κατασκευαστές και προμηθευτές της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης" και ιδιαίτερα "μελετά τις συνέπειες αυτών των συμπράξεων επί της δυναμικής της αγοράς", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν.

    Οι αρχές ανταγωνισμού ανησυχούν για τον κίνδυνο οι καινοτομίες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης να μονοπωληθούν από έναν περιορισμένο αριθμό ψηφιακών κολοσσών που βρίσκονται ήδη σε κυρίαρχη θέση.

    Στις αρχές του Δεκεμβρίου, η βρετανική αρχή ανταγωνισμού, η CMA, ανακοίνωσε ότι εξετάζει την σύμπραξη ανάμεσα στην Microsoft και την OpenAI για να διαπιστωθεί αν ισοδυναμεί με συγχώνευση.

    Στο πλαίσιο αυτό, η CMA ξεκίνησε πρόσκληση για σχολιασμό "από ενδιαφερόμενα μέρη και τρίτα μέρη".

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε ανάλογη διαδικασία, ανακοινώνοντας ότι απευθύνει "δύο προσκλήσεις για συνεισφορές επί του ανταγωνισμού", η μία αφορά "τους ψηφιακούς κόσμους" και η άλλη "την γενετική τεχνητή νοημοσύνη".

    Η Επιτροπή ανακοίνωσε επίσης ότι έστειλε "αιτήματα ενημέρωσης σε πολλούς σημαντικούς παράγοντες του ψηφιακού κόσμου", εξηγώντας ότι θέλει να συγκεντρώσει απόψεις για τον τρόπο με τον οποίο το δικαίωμα στον ανταγωνισμό μπορεί να συμβάλει στην διατήρηση του ανταγωνισμού στις νέες αυτές αγορές".

    Μετά τον έλεγχο αυτόν, η Κομισιόν αναφέρει ότι μπορεί να οργανώσει ένα "ατελιέ" κατά την διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2024 "ώστε να συγκεντρωθούν οι διαφορετικές απόψεις που πηγάζουν από τις συνεισφορές αυτές και να συνεχισθεί αυτός ο προβληματισμός".

     
    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    10:35 03/11

    Generation Next: Η νέα γενιά δημιουργεί έναν κόσμο ψηφιακής ευημερίας

    Ο 9ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Generation Next του Ιδρύματος Vodafone καλεί τους νέους και τις νέες της χώρας μας να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του ψηφιακού κόσμου δίνοντας λύσεις σε υπαρκτά...

    10:00 26/10

    Black Friday 2025: Οι καλύτερες επιλογές σε έξυπνες οικιακές συσκευές

    Η Black Friday είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για αναβάθμιση! Με έξυπνες συσκευές σε τρομερές τιμές θα κάνεις το σπίτι σου "έξυπνο" εύκολα!

    11:32 23/10

    Planetek Hellas: Ελληνική τεχνογνωσία για τη νέα γενιά ολοκληρωμένων διαστημικών υποδομών

    Κυβερνητικός Κόμβος, PDGS και Κέντρο Ελέγχου και Καθοδήγησης Δορυφόρων (C2) - υποδομές για εθνική αυτονομία

    14:55 21/10

    COSMOTE GROW YOUR BUSINESS – Go Abroad: Δωρεάν ημερίδες για ΜμΕ που θέλουν να επεκταθούν σε διεθνείς αγορές

    Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν στις 7 Νοεμβρίου 2025 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στις 12 Νοεμβρίου 2025 στο Porto Palace Hotel στη Θεσσαλονίκη.

    13:51 17/10

    Το δίκτυο της Vodafone βελτιώνει την καθημερινότητα εκατομμυρίων συνδρομητών

    Οι συνδρομητές δηλώνουν ότι η εμπειρία τους με το δίκτυο έχει βελτιωθεί αισθητά τον τελευταίο χρόνο

    15:59 08/10

    Η Cloudt λανσάρει το TaxIQ: Το πρώτο AI εργαλείο για φορολογικά και νομικά θέματα στην Ελλάδα

    Το TaxIQ έχει σχεδιαστεί για να παρέχει άμεσες, ακριβείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις βασισμένες στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία και την επίσημη νομολογία.

    09:21 08/10

    Xiaomi 15T: Η τέχνη της τεχνολογίας στα χέρια σου

    Η Xiaomi τράβηξε την… κουρτίνα της νέας σειράς Xiaomi 15T, που υπόσχεται να φέρει την premium εμπειρία smartphone πιο κοντά σε κάθε στιγμή της καθημερινότητάς σας.

    13:27 07/10

    Η Comsys παρουσιάζει το Jaggle.eu στο Disrupt Lead AI Forum

    Η Comsys συμμετέχει ως Gold Sponsor στο Disrupt Lead AI Forum 2025, την διοργάνωση την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Καινοτομία.

    12:47 06/10

    Start Your Business: Η πρωτοβουλία της COSMOTE TELEKOM που δίνει ώθηση στις νέες ελληνικές ΜμΕ

    Στον σημερινό, ιδιαίτερα ανταγωνιστικό επιχειρηματικό κόσμο, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) καλούνται να κάνουν δυναμικά βήματα από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας τους.