Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Οκτ-2021 15:43

  Πλαίσιο: Ρεκόρ δεκαετίας για τις πωλήσεις το πρώτο εξάμηνο

  Πλαίσιο: Ρεκόρ δεκαετίας για τις πωλήσεις το πρώτο εξάμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στα υψηλότερα επίπεδα της δεκαετίας εκτινάχθηκαν οι πωλήσεις της Πλαίσιο στο πρώτο εξάμηνο του 2021, σε μια περίοδο που τα φυσικά καταστήματα λειτουργούσαν μετ΄ εμποδίων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. 

  Ειδικότερα οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 34,1% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020, καθώς διαμορφώθηκαν στα 199,2 εκατ. ευρώ από 148,6 εκατ. ευρώ. Αν συνυπολογιστούν οι επιπτώσεις των επιδοτούμενων πωλήσεων του προγράμματος "Ψηφιακή Μέριμνα", η ποσοστιαία μεταβολή είναι +25,2%. 

  Η ανοδική πορεία της Πλαίσιο αποτυπώνεται και στην άνοδο κατά 24,2% του EBITDA που διαμορφώθηκε σε στα 6,6 εκατ. ευρώ από 5,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Υψηλά παραμένουν τα επίπεδα ταμειακής και καθαρής ρευστότητα στα 39,2 εκατ. ευρώ και 21,8 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια 96 εκατ. ευρώ που υπερβαίνουν τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας.

  Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Πρόεδρος του Πλαισίου, κ. Γεώργιος Γεράρδος, ανέφερε τα εξής: "Οι ενοποιημένες πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2021 (αύξηση 34,1%) αντικατοπτρίζουν εκτός από το συνεχές κτίσιμο εμπιστοσύνης στο brand Πλαίσιο και της αξιοπιστίας μας, την επέκταση της πελατειακής μας βάσης, ιδίως πέρα από τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, και τη συνεπακόλουθη σημαντική αύξηση των μεριδίων αγοράς. Συνεχίζοντας τη στρατηγική του συνεχούς diversification, επεκτείναμε τις εργασίες μας στην κατηγορία των Οικιακών Συσκευών το 2019, πετυχαίνοντας στο τρέχον εξάμηνο σημαντική άνοδο των σχετικών πωλήσεων κατά σχεδόν 150% σε σχέση με το εξάμηνο 2020. Το επίπεδο των πωλήσεων που προσεγγίζει αυτό του εξαμήνου του 2008, της χρονιάς που καταγράψαμε τον υψηλότερο κύκλο εργασιών, οδήγησε στη βελτιωμένη κερδοφορία του Ομίλου που, σε επίπεδο προ φόρων, ήταν περίπου τετραπλάσια σε σχέση με πέρυσι, αλλά και η υψηλότερη κατά τα τελευταία έξι χρόνια".

  Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Κωνσταντίνο Γεράρδο, τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου είναι μια απόδειξη της δυναμικής που έχει αποκτήσει το Πλαίσιο στην post-Covid οικονομία. Ο καταναλωτής θέλει να μπορεί να δουλεύει από παντού, να παραγγέλνει από κάθε κανάλι και να παραλαμβάνει γρήγορα και στο σημείο και στο χρόνο που τον βολεύει. Αυτές οι συγκυρίες καθιστούν τις υποδομές σε logistics, e-commerce και omnichannel περισσότερο κρίσιμες ακόμα και από το μέγεθος του δικτύου. Η επένδυση σε logistics νέας γενιάς, σε e-commerce τεχνολογίες και σε omnichannel εμπειρίες προηγήθηκαν της πανδημίας. Σε αυτό προστίθεται το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και η δυναμική του ανθρώπινου δυναμικού που μπορεί να αξιοποιήσει με ταχύτητα τις ευκαιρίες της νέας οικονομίας, ακόμα και δουλεύοντας εκτός γραφείου.

  Οικονομική ανάπτυξη με κοινωνικό αποτύπωμα

  Στις πρόσφατες μεγάλης εμβέλειας πυρκαγιές, εν μέσω της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης, η ομάδα εθελοντών "Πλάι σου” της εταιρείας  παρέδωσε περισσότερα  από 35.000 σχολικά είδη στους 3.089 μαθητές που φοιτούν στα σχολεία των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας. 

  Εδώ και πολλά χρόνια, ο πυλώνας της εκπαίδευσης αποτελεί πεδίο ευαισθητοποίησης για την Πλαίσιο, με πιο πρόσφατες ενέργειες τις εξής:

  -    Ομάδα αγωνιστικής Ρομποτικής Plaisiobots, βραβευμένη με χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής
  -    Στήριξη τηλεκπαίδευσης μέσω χορηγιών τεχνολογικού εξοπλισμού σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα
  -    Υποστήριξη φορέων με σημαντική κοινωφελή δραστηριότητα, όπως η ένωση "Μαζί για το παιδί", το Ινστιτούτο Prolepsis, και το Ίδρυμα "Κάνε μια Ευχή" 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  15:27 22/10

  Αthens Stay - Χριστόφορος Πέτσης: "Το γρήγορο και χωρίς διακοπές Internet μας βοηθά να κάνουμε τη διαφορά στους πελάτες μας"

  Το διάστημα της πανδημίας ανέδειξε την κουλτούρα της εξ αποστάσεως εργασίας. Τη νέα αυτή τάση σκέφτηκε να αξιοποιήσει η εταιρεία Αthens Stay, η οποία αποτελεί ένα νέου τύπου ξενοδοχείο, με ενοίκους...

  19:54 21/10

  Veritas NetBackup SaaS Protection: Απόλυτη προστασία Microsoft 365 για μεγάλες επιχειρήσεις

  Η Veritas, με το νέο ΝetBackup SaaS Protection προσφέρει μια αξιόπιστη λύση SaaS σχεδιασμένη για να καλύψει τις αυξημένες απαιτήσεις ασφάλειας, απόδοσης και ευελιξίας που αναζητούν οι μεγάλες...

  11:32 15/10

  Ξεκινά σήμερα η εμπορική διάθεση των νέων iPhone 13 Pro, iPhone 13 και του Apple Watch Series 7

  Οι νέες σειρές προϊόντων iPhone 13 Pro, iPhone 13 και Apple Watch Series 7 είναι τώρα διαθέσιμα σε Ελλάδα και Κύπρο στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Μεταπωλητών Apple της iSquare.

  15:30 12/10

  H Cosmote φέρνει την digital επανάσταση στην κινητή τηλεφωνία

  Όλα γίνονται μόνο ψηφιακά, από την εγγραφή και τη διαχείριση των πακέτων μέχρι την εξυπηρέτηση.

  13:49 05/10

  Η τηλεργασία και η απομακρυσμένη συνεργασία είναι η νέα πραγματικότητα για τις επιχειρήσεις

  #GrowYourBusiness - The Digital Sessions: "Ανέβηκε" η νέα σειρά δωρεάν online σεμιναρίων για την"απομακρυσμένη συνεργασία για επιχειρήσεις"

  09:32 05/10

  Πρεμιέρα για το Windows 11

  Πρεμιέρα σήμερα για το λογισμικό Windows 11 της Microsoft. Διατίθεται δωρεάν, αλλά ...όχι για όλους, ενώ δεν λείπουν οι ενστάσεις για τις προδιαγραφές.

  10:42 01/10

  Γίνε πρωταθλητής στο χώρο εργασίας με το νέο HUAWEI MatePad 11

  Διαθέσιμο από 2 Σεπτεμβρίου έως και 16 Οκτωβρίου με δώρο το M-Pencil και το Magnetic Keyboard.

  15:04 30/09

  Με τη "σφραγίδα" του Ομίλου ΟΤΕ και της COSMOTE τα μεγαλύτερα έργα ICT της δεκαετίας

  O όμιλος βραβεύτηκε ως "ΙCT Company of the Decade" στα φετινά Impact Business IT Excellence (ΒΙΤΕ) Αwards.

  13:15 30/09

  Δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο "Modern Workplace"

  Η ζωή μας έχει αλλάξει δραστικά τα τελευταία δύο περίπου χρόνια, με τις εξελίξεις να έχουν συμπαρασύρει -μεταξύ άλλων-και τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε.

  11:29 30/09

  Πώς θα γίνει η απαλλαγή από τα τέλη κινητής και η πίστωση των δωρεάν GB στους νέους

  Στα 68 εκατ. ευρώ το ετήσιο όφελος για τους πολίτες από τη μείωση των τελών κινητής τηλεφωνίας.