Παρασκευή, 11-Ιουν-2021 23:31
Νέο θύμα βρήκαν οι χάκερς που είχαν "χτυπήσει" προμηθευτή της Apple

Η ομάδα χάκερ REvil βρήκε νέο θύμα: μια εταιρεία που συμβουλεύει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ σε project που σχετίζονται με τον τομέα της ασφάλειας.
Η Sol Oriens, η οποία παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στην Εθνική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας (NNSA) του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε στο CNBC ότι ενημερώθηκε για "περιστατικό κυβερνοασφάλειας" τον Μάιο, η διερέυνηση του οποίου συνεχίζεται ακόμα.
Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ανέφερε ότι "πρόσφατα διαπιστώσαμε πως μη εξουσιοδοτημένο άτομο απέκτησε πρόσβαση σε έγγραφα από τα συστήματά μας. Τα έγγραφα αυτά βρίσκονται υπό εξέταση και συνεργαζόμαστε με μια τρίτη εταιρεία τεχνολογικής εγκληματολογίας για να καθορίσουμε το εύρος των δεδομένων που πιθανόν να έχουν εμπλακεί στο περιστατικό".
Η Sol Oriens δεν κατονόμασε τον επιτιθέμενο ούτε επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για ransomware, αλλά σύμφωνα με πηγές του CNBC η γνωστή ομάδα χάκερ REvil βρίσκεται πίσω από αυτή την επίθεση.
Τα έγγραφα που φέρονται να έχουν αναρτηθεί στο dark web περιλαμβάνουν τιμολόγια για συμβάσεις της NNSA, περιγραφές έργων έρευνας και ανάπτυξης που διαχειρίζονται εργολάβοι του τομέα της άμυνας και της ενέργειας και μισθολόγια που περιέχουν τα πλήρη ονόματα και τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης των εργαζομένων της Sol Oriens.
Η Sol Oriens δήλωσε ότι δεν έχει "καμία ένδειξη ότι το περιστατικό αυτό αφορά διαβαθμισμένες ή κρίσιμες πληροφορίες που σχετίζονται με την ασφάλεια του πελάτη". Η εταιρεία αρνήθηκε να πει αν κατέβαλε λύτρα στους επιτιθέμενους.
Η NNSA, μια υπηρεσία του Υπουργείου Ενέργειας, είναι υπεύθυνη για τη διατήρηση της ασφάλειας, της προστασίας και της αποτελεσματικότητας του αποθέματος πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ. Συνεργάζεται επίσης με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ σε θέματα πυρηνικής πρόωσης.
Πρόσφατα, η REvil πραγματοποίησε μια επίθεση ransomware στην JBS, τη μεγαλύτερη εταιρεία συσκευασίας κρέατος στον κόσμο, η οποία απέφερε λύτρα ύψους 11 εκατομμυρίων δολαρίων. Τον Απρίλιο, η REvil έκλεψε και δημοσίευσε σχέδια από τον προμηθευτή της Apple, την Quanta Computer. Για αυτή την επίθεση οι χάκερ φέρονται να απαίτησαν λύτρα ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το TaxIQ έχει σχεδιαστεί για να παρέχει άμεσες, ακριβείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις βασισμένες στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία και την επίσημη νομολογία.
Η Xiaomi τράβηξε την… κουρτίνα της νέας σειράς Xiaomi 15T, που υπόσχεται να φέρει την premium εμπειρία smartphone πιο κοντά σε κάθε στιγμή της καθημερινότητάς σας.
Η Comsys συμμετέχει ως Gold Sponsor στο Disrupt Lead AI Forum 2025, την διοργάνωση την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Καινοτομία.
Στον σημερινό, ιδιαίτερα ανταγωνιστικό επιχειρηματικό κόσμο, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) καλούνται να κάνουν δυναμικά βήματα από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας τους.
Η αναμονή έφτασε στο τέλος της!
Μετρά ήδη 7 χρόνια "ζωής".
Σε έναν κόσμο που μετασχηματίζεται, η επίτευξη στόχων βιωσιμότητας χωρίς συμβιβασμούς στην αποδοτικότητα αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα.