Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Απρ-2019 10:42

  Νέες λύσεις ψηφιακών πληρωμών από Visa και  CrowdPolicy

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Mία νέα συνεργατική πλατφόρμα, το Visa Innovation Program, που συγκεντρώνει το ελληνικό οικοσύστημα των Τεχνολογιών στον Χρηματοοικονομικό Τομέα (fintech), τη Visa και τους συνεργάτες της για τη δημιουργία νέων λύσεων ψηφιακών πληρωμών σε τομείς της ελληνικής οικονομίας, δημιούργησαν η Visa (NYSE: V) και η CrowdPolicy. Η Visa Inc. (NYSE:V) αποτελεί τον παγκόσμιο ηγέτη στις ψηφιακές πληρωμές, ενώ η Crowdpolicy παρέχει επιχειρηματικές λύσεις πληροφοριακών συστημάτων στο πεδίο του civictech και fintech, καθώς και υπηρεσίες ανοιχτής καινοτομίας από το 2012, στην Ελλάδα και την Κύπρο.

  H κ. Αντριάννα Παππά - Acting General Manager Visa για Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία

  H συνεργασία των δύο πλευρών με το Visa Innovation Program στοχεύει στην προώθηση νέων τρόπων πληρωμών και παράλληλα εμπλουτίζει την εμπειρία του ψηφιακού εμπορίου για τους Έλληνες καταναλωτές και εμπόρους.  

  To Visa Innovation Program θα λειτουργήσει ως μία συνεργατική πλατφόρμα όπου τα fintechs και οι συνεργάτες της Visa θα δουλέψουν μαζί για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της αγοράς μέσω συγκεκριμένων προτάσεων. Το πρόγραμμα θα επικεντρωθεί στην αλλαγή της συμπεριφοράς στις πληρωμές από μετρητά σε χρήση καρτών σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: τις ημερήσιες δαπάνες των Ελλήνων καταναλωτών, τα έσοδα από τον τουρισμό, τις μετακινήσεις καθώς και συναλλαγές προς καταναλωτή (G2C), καταναλωτή προς δημόσιο (C2G), επιχείρηση προς επιχείρηση (B2B) και Peer to Peer (P2P).

  Όπως τόνισε κατά την παρουσίαση του Visa Innovation Program η κυρία Ανδριάνα Παππά, Acting Visa General Manager Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας, το Visa Innovation Program στην Ελλάδα φέρνει την παγκόσμια εμπειρία της Visa σε συνεργασίες με fintech σε τοπικό επίπεδο προκειμένου να προσφέρει λύσεις στις προκλήσεις της αγοράς, αναπτύσσοντας νέες και καινοτόμες εμπειρίες πληρωμών. "Με αυτό το πρόγραμμα, θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να βοηθάμε στη διαμόρφωση του μέλλοντος των πληρωμών και του εμπορίου στην Ελλάδα", αναφέρει.

  pin
  Ο κ. Γιώργος Καραμανώλης - Crowdpolicy, η κ. Αντριάννα Παππά  - Visa, ο κ. Ιωάννης Γραμματικός - Πρόεδρος Visa Board

  Από την πλευρά του, ο κ. Μιχάλης Ψαλλίδας, Crowdpolicy Managing Director για την Ελλάδα και την Κύπρο, δηλώνει ενθουσιασμένος για τις δυνατότητες αυτής της συνεργασίας με τη Visa, που στόχο έχει να ενεργοποιήσει ομάδες και εταιρίες από το ελληνικό οικοσύστημα fintech, να δημιουργήσουν εξαιρετικές εφαρμογές και να βοηθήσουν στην μετατροπή του τοπίου των πληρωμών στην Ελλάδα. "Έχουμε συνεργαστεί με πάνω από 500 ομάδες και νεοφυείς επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια μέσω ενεργειών   ανοιχτής καινοτομίας, μαραθώνιους και εργαστηρίων καινοτομίας crowdhackathons, καθώς και προγραμμάτων επιχειρηματικής επιτάχυνσης και έχουμε δημιουργήσει μια σημαντική startup κοινότητα. Με αυτό το πρόγραμμα θα δώσουμε τη δυνατότητα συνδημιουργίας λύσεων, ώστε οι ομάδες να δημιουργήσουν νέες εφαρμογές πληρωμών για την τοπική αγορά, για επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς και με τη σειρά τους να παράσχουν νέες εμπειρίες πληρωμών που συμβάλλουν στην εθνική οικονομία και ανάπτυξη", αναφέρει. 

  Πού απευθύνεται το πρόγραμμα

  Το κοινό-στόχος του προγράμματος είναι κυρίως μεγάλες και μικρού μεγέθους fintech εταιρείες με ολοκληρωμένη ή ημιλειτουργική λύση που ανταποκρίνεται πλήρως ή εν μέρει στις ανάγκες της αγοράς. Το πρόγραμμα θα υποδεχθεί επίσης μικρότερες εταιρείες καλύπτοντας τις ανάγκες τους για πρόσβαση στο φιλικό προς τη Visa οικοσύστημα παροχής υπηρεσιών και στην απόδειξη της αξίας της ιδέας τους. 

  Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα μέσω διαδικτυακών καναλιών. Οι fintechs που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα συμβούλων, ειδικών, εκπαιδευτών, και στο παγκόσμιο δίκτυο της Visa, ενώ παράλληλα θα λαμβάνουν υποστήριξη σε θέματα επιχειρηματικού σχεδιασμού,  στην ανάπτυξη του λειτουργικού πρωτοτύπου, στον προγραμματισμό καθώς και σε άλλους τομείς, σε όλη τη διάρκεια των 5μηνης διάρκειας κύκλων του προγράμματος.

  Το πρόγραμμα θα ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να ακολουθήσουν μια ανθρωποκεντρική σχεδιαστική προσέγγιση, αξιοποιώντας τη μέθοδο της συνδημιουργίας, καθώς και τη μέθοδο ανοιχτής καινοτομίας σε μια προσπάθεια να προσαρμόσουν τις υφιστάμενες λύσεις τους σύμφωνα με τις συγκεκριμένες ανάγκες και προκλήσεις της αγοράς. 

  Θα ενθαρρύνει επίσης τις fintech εταιρείες να αξιοποιήσουν την πλατφόρμα Visa Developer Platform (VDP), η οποία προσφέρει απλοποιημένη και φιλική προς το χρήστη πρόσβαση σε πολλά από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Visa, μέσω διασυνδέσεων προγραμματισμού εφαρμογών (ΑPIs), επιτρέποντας στον καθένα να μετατρέψει πρωτοπόρες ιδέες σε νέες εμπειρίες ψηφιακών συναλλαγών, καλύπτοντας ταυτόχρονα τα τεχνολογικά πρότυπα.  

  Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος θα αποτελείται από τα ακόλουθα βήματα: 

  α) Ενεργοποίηση του τοπικού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων για να σχεδιάσουν νέες εμπειρίες ψηφιακών συναλλαγών και να εμπλέξουν την αναπτυσσόμενη κοινότητα νεοφυών επιχειρήσεων της CrowdPolicy με τους πελάτες, τις επιχειρήσεις και τους συνεργάτες της Visa, για δυναμική αλληλεπίδραση και συνδημιουργία, δοκιμή λύσεων και μέτρηση απόδοσης.

  β) Επιτάχυνση των ομάδων για να δημιουργήσουν την εφαρμογή τους με εργαστήρια σχεδιασμού, υποστήριξη καθοδήγησης και ομιλίες. Η διαδικασία επιτάχυνσης θα αποτελείται από διαφορετικά στάδια όπως, ανάπτυξη ιδεών, παραδοχές/εκτιμήσεις, δοκιμή, σχεδιασμό, κατασκευή, μέτρηση, μάθηση, ταχεία σύνταξη πρωτοτύπων και επικύρωση από την αγορά.

  γ) Go live για τις καλύτερες δοκιμασμένες λύσεις πληρωμών στην ελληνική αγορά και την ενσωμάτωσή τους στο παγκόσμιο οικοσύστημα πληρωμών της Visa.

  Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα δείτε εδώ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ