08:00 05/02
Τέσσερα νέα κλειδιά για ταχύτερες μεταβιβάσεις ακινήτων – Όλες οι αλλαγές
Tη ριζική επιτάχυνση και απλοποίηση στη διαδικασία μεταβιβάσεων ακινήτων φέρνουν οι παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης.
Σε απάντηση των ισχυρισμών του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) σχετικά με τον εσφαλμένο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων χηρείας ο e-ΕΦΚΑ ενημερώνει τους συνταξιούχους ότι εφαρμόζει σε όλες τις συνταξιοδοτικές υποθέσεις λόγω θανάτου με ακρίβεια το κανονιστικό πλαίσιο που εισήγαγε ο Ν. 4387/2016 και ο Ν. 4611/2019, οι οποίοι καθιέρωσαν ενιαίους κανόνες για όλες τις περιπτώσεις μεταβίβασης συντάξεων λόγω θανάτου, ανεξαρτήτως ασφαλιστικού φορέα προέλευσης.
Η επιστολή του Δικτύου αφορά στην πραγματικότητα διψήφιο αριθμό συνταξιούχων από ειδική κατηγορία του Δημοσίου, για τους οποίους έχει εκδοθεί σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου την οποία ο e-ΕΦΚΑ θα εκτελέσει. Η απόφαση αφορά αποκλειστικά περιπτώσεις θανάτου που έλαβαν χώρα τη χρονική περίοδο μετά την έκδοση του ν. 4387/2016 και έως τον Μάιο του 2019, οπότε και ψηφίστηκε ο νόμος 4611/2019.