Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Δεκ-2020 13:38

  Αυξάνεται η φορολογία στα τυχερά παιχνίδια για όσους έχουν κέρδη

  Υπουργείο Οικονομικών: Έτσι θα μειωθεί η προκαταβολή φόρου εισοδήματος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την αύξηση της φορολογίας για τους παίχτες τυχερών παιγνίων προβλέπει διάταξη που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας προκαλώντας την μήνιν των παρόχων διαδικτυακών υπηρεσιών τυχερών παιγνίων αλλά και του ΟΠΑΠ. Αν και εκ πρώτης ματιάς φαίνεται ότι μειώνονται οι συντελεστές φορολόγησης των κερδών ωστόσο,  αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού της φορολογίας κάτι που οδηγεί σε αύξηση των φόρων που θα καταβάλλουν οι παίχτες.

  Συγκεκριμένα σήμερα ο φόρος επιβάλλεται στα κέρδη των παικτών ανά στήλη και παρακρατείται το 15% για κέρδη άνω των 100 ευρώ και μέχρι 500 ευρώ. Για κέρδη από 500 ευρώ και πάνω ο συντελεστής ανέρχεται στο 20%.

  Με τη νέα διάταξη τα κέρδη θα φορολογούνται ανά δελτίο και μάλιστα αναμένεται να εισπραχθούν περί τα 5 εκατ. ευρώ περισσότερα από το προηγούμενο έτος, με την εξής κλίμακα:

   

  Κέρδη ανά δελτίο Ποσοστό κλίμακας
  0-100   0%
  100-200 2,5%
  200-500  5%
  500+ 7,5%

   

  Σημειώνεται ότι οι πάροχοι και ο ΟΠΑΠ ζητούν από τον Πρωθυπουργό τη διατήρηση του υφιστάμενου καθεστώτος φορολόγησης επισημαίνοντας ότι οι αλλαγές γίνονται λίγο πριν των νέων αδειών.

  Πρ. Χατζηνικολάου

  Διαβάστε ακόμη

  * Επιστολή της Ένωσης Εταιρειών Διαδικτυακών Παιγνίων Ελλάδας και των Πρακτόρων ΟΠΑΠ για τη φορολόγηση κερδών από τυχερά παιχνίδια

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ