Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 14-Νοε-2020 09:52

  Στη Βουλή οι διατάξεις για μείωση ενοικίου

  Στη Βουλή οι διατάξεις για μείωση ενοικίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Σπύρου Δημητρέλη

  Διατάξεις με τις οποίες θεσπίζονται τα μέτρα μείωσης του ενοικίου για τις επιχειρήσεις και τους πληττόμενους εργαζόμενους λόγω του κορωνοϊού καθώς και η διατήρηση της μείωσης του ΦΠΑ στις μάσκες και τα αντισηπτικά.

  Ειδικότερα με τις διατάξεις:

  -Περιορίζεται για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο τρέχοντος έτους αντί έως και τον μήνα Δεκέμβριο 2020 που ισχύει σήμερα, το μέτρο προαιρετικής μείωσης για ποσοστό τουλάχιστον 30% του συνολικού μισθώματος.

  -Επανέρχεται από τον Νοέμβριο και μετά το μέτρο της υποχρεωτικής μείωσης του ενοικίου κατά 40% για επιχειρήσεις που εδρεύουν σε περιοχές όπου εφαρμόζονται μέτρα lockown. Ουσιαστικά με τη διάταξη δίνεται η δυνατότητα παράτασης του μέτρου και τον Δεκέμβριο και τους επόμενους μήνες. Το ίδιος μέτρο ισχύει για εργαζόμενους που τίθενται σε αναστολή σύμβασης εργασίας για την κύρια κατοικία τους και φοιτητές που τουλάχιστον ένας από τους γονείς τους τίθεται σε αναστολή σύμβασης εργασίας. Τα μέτρα αφορούν και ναυτικούς που έχουν τεθεί σε αναστολή.

  -Θεσπίζεται η απευθείας αποζημίωση με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του ιδιοκτήτη ακινήτου το 50% της απώλειας του ενοικίου λόγω της μείωσης στο πλαίσιο των μέτρων.

  -Παρατείνεται έως τις 30 Απριλίου 2021 ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ (6% αντί 24%) για αντισηπτικά, μάσκες, γάντια, σαπούνι κ.λπ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ