Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 12-Σεπ-2020 19:48

  Το φορολογικό πακέτο Μητσοτάκη

  Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει αύριο ο Κ. Μητσοτάκης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20:17

  Του Σπύρου Δημητρέλη

  Ευρύ πακέτο φορολογικών ελαφρύνσεων για τη στήριξη των εισοδημάτων στην οικονομία με παρεμβάσεις υπέρ των φορολογούμενων και των επιχειρήσεων ανακοίνωσε από το βήμα του φόρουμ της Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Aναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης για ένα έτος για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και θέσπιση υπεραποσβέσεων για ψηφιακές επενδύσεις των επιχειρήσεων είναι τα βασικά μέτρα στο φορολογικό πεδίο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

  Ειδικότερα, τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός περιλαμβάνουν:

  - την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, επαγγελματίες και αγρότες για ένα έτος, το 2021. Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα θα δουν αύξηση των αποδοχών τους από τον Ιανουάριο μέσω της κατάργησης της παρακράτησης της εισφοράς. Οι επαγγελματίες και οι αγρότες θα δουν το όφελος από την αναστολή της εισφοράς με τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου

  - υπερ-αποσβέσεις 200% για τρία έτη για πράσινες και ψηφιακές επενδύσεις. Το μέτρο θα ενισχύσει επιχειρήσεις οι οποίες πραγματοποιούν επενδύσεις ψηφιακής και περιβαλλοντικής αναβάθμισής τους

  - την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα 26 ακριτικά νησιά (Καστελόριζο κ.ά). Η κατάργηση ισχύει από φέτος

  - την επέκταση για 6 μήνες του μειωμένου ΦΠΑ για εστίαση, μεταφορές, τουριστικό πακέτο

  Το συνολικό πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ανέρχεται σε 7 δισεκατομμύρια ευρώ.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ