Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Μαρ-2020 15:45

  Όλα τα φορολογικά μέτρα στήριξης της οικονομίας

  Όλα τα φορολογικά μέτρα στήριξης της οικονομίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Σπύρου Δημητρέλη

  Μεγάλη βεντάλια παρεμβάσεων φορολογικού χαρακτήρα για τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών περιλαμβάνουν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης στο πλαίσιο του δεύτερου πακέτου μέτρων κατά των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού.

  Αναλυτικά οι παρεμβάσεις αυτές είναι:

  - για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους με κρατική απόφαση ή εμφανίζουν σημαντική μείωση του τζίρου τους αναστέλλονται για τέσσερις μήνες οι φορολογικές υποχρεώσεις που λήγουν στο τέλος Μαρτίου. Το ποιες από τις επιχειρήσεις που παραμένουν ανοικτές και θα πάρουν την αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων για το 4μηνο θα προσδιοριστεί με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών η οποία θα καθορίζει τους σχετικούς Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ). Στην πράξη πληρωμή ΦΠΑ, δόσεων ρυθμίσεων κλπ θα μεταφερθούν για πληρωμή τον Ιούλιο του 2020. 

  - για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και ατομικές επιχειρήσεις που ανέστειλαν υποχρεωτικά την εργασία τους ή πλήττονται από την κρίση και θα περιληφθούν στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας θα έχουν αναστολή για 4 μήνες των φορολογικών υποχρεώσεων του Μαρτίου.

  - μια σειρά από προϊόντα κατανάλωσης πρώτης γραμμής για την καταπολέμηση του κορονοϊού μετατάσσονται αμέσως από τον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 24% στον υπερμειωμένο συντελεστή 6%. Έτσι μετατάσσονται στον συντελεστή ΦΠΑ 6% οι χειρουργικές μάσκες, τα αντισηπτικά υγρά, το σαπούνι και η αιθυλική αλκοόλη που είναι πρώτη ύλη για την παρασκευή αντισηπτικών υγρών.

  - αναστέλλονται για τέσσερις μήνες οι φορολογικές υποχρεώσεις Μαρτίου των εργαζομένων που οι επιχειρήσεις τους έκλεισαν υποχρεωτικά με απόφαση του κράτους. 

  - οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα εισπράξουν κατά 40% μειωμένα ενοίκια λόγω της σχετικής διευκόλυνσης που θα δοθεί σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις που επλήγησαν από την κρίση θα έχουν αναστολή για τέσσερις μήνες των φορολογικών τους υποχρεώσεων.


  Διαβάστε ακόμη: 

  * Οι 10 άξονες του νέου πακέτου στήριξης - €800 ανά εργαζόμενο – επιδόματα 1 δισ. σε επιχειρήσεις - Δείτε το video με τις εξαγγελίες

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί εκτάκτως
  Παρασκευή 5-Ιουν-2020