Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Σεπ-2019 09:30

  Παράταση 7 ημερών στις 120 δόσεις

  Παράταση 7 ημερών στις 120 δόσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:59

  Του Σπύρου Δημητρέλη

  Στη χορήγηση παράτασης μίας εβδομάδας, δηλαδή έως και τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στη ρύθμιση των 120 δόσεων προς τις εφορίες και προς τα ασφαλιστικά ταμεία προχώρησε η κυβέρνηση. Όπως διαμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας από το βήμα της 6ης ετήσιας οικονομικής διάσκεψης της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), η παράταση αυτή είναι η πρώτη αλλά και τελευταία.

  Οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών συνέλεξαν όλα τα στοιχεία για την πορεία της ρύθμισης τις τελευταίες ημέρες και έκριναν ότι η παράταση δεν πρέπει να είναι μεγάλη.

  Σημειώνεται ότι ο αριθμός των οφειλετών της φορολογικής διοίκησης που έκαναν χρήση της ρύθμισης υπολογίζεται ότι προσεγγίζουν τις 510.000 με το ποσό που ρυθμίστηκε να ανέρχεται σε περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

  Σε ό,τι αφορά την παράταση της ρύθμισης για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, το υπουργείο Εργασίας ανέφερε ότι στόχος είναι να διευκολυνθούν οι οφειλέτες, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή.

  Τα συγκεντρωτικά στοιχεία, μέχρι σήμερα, δείχνουν ότι έχουν υποβληθεί πάνω από 370.000 αιτήσεις και το συνολικό ρυθμισμένο ποσό ξεπερνά ήδη τα 3 δισ. ευρώ.

  Υπενθυμίζεται ότι σήμερα λήγει και η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης από τις πέντε δόσεις του ΕΝΦΙΑ αλλά και της δεύτερης από τις τρεις δόσεις του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

  Η πληρωμή των φόρων γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο ή σε τραπεζικό γκισέ. Για τις πληρωμές σε τραπεζικό γκισέ επιβάλλεται προμήθεια υπέρ της τράπεζας της τάξης του 1 έως 1,5 ευρώ.

  Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ

  Με αφορμή την παράταση για τη ρύθμιση των 120 δόσεων, το υπουργείο Οικονομικών προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

  "Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν μαζικά στην κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία της ρύθμισης των 120 δόσεων.

  Μέχρι τις 27.09.2019 εντάχθηκαν στη ρύθμιση 384.402 οφειλέτες, ρυθμίζοντας οφειλές ύψους 2,4 δισ. ευρώ, οι οποίες μαζί με τις προσαυξήσεις ύψους 898,5 εκατ. ευρώ φθάνουν συνολικά στα 3,3 δισ. ευρώ.

  Πράγματι, η ρύθμιση των 120 δόσεων παρουσιάζει πολλαπλά οφέλη, όπως:

  - Μείωση του ελάχιστου ποσού μηνιαίας δόσης από τα 30 στα 20 ευρώ.

  - Μείωση επιτοκίου από 5% στο 3%.

  - Δυνατότητα σε όλα τα νομικά πρόσωπα με βασική οφειλή μέχρι 1.000.000 ευρώ να ρυθμίσουν την οφειλή τους μέχρι 120 δόσεις, που μέχρι σήμερα συνέβαινε μόνο για τα φυσικά πρόσωπα.

  - Αποδέσμευση των κατασχεμένων τραπεζικών λογαριασμών.

  - Δικαίωμα σε όσους είχαν υπαχθεί στη ρύθμιση του ν. 4611/2019 να υπαγάγουν τα χρέη τους στη νέα αυτή ρύθμιση και να επωφεληθούν των πιο ευνοϊκών όρων της.

  - Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης μέσω της αντίστοιχης πλατφόρμας.

  Προκειμένου να επωφεληθούν των ιδιαίτερα ευνοϊκών όρων αυτής της ρύθμισης όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες και επιχειρήσεις και, δεδομένου ότι η σχετική πλατφόρμα άνοιξε από τις 5.9.2019, το Υπουργείο Οικονομικών αποφασίζει τη χορήγηση παράτασης για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων μέχρι και τη Δευτέρα 7.10.2019.

  Επισημαίνεται ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων και η παράταση που δόθηκε για την ένταξη σε αυτήν αποτελούν την τελευταία ευκαιρία για όσους έχουν οφειλές προς το Δημόσιο”.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ