Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Ιουλ-2019 10:34

  Εξετάζονται αλλαγές στη φετινή μείωση του ΕΝΦΙΑ

  Εξετάζονται αλλαγές στη φετινή μείωση του ΕΝΦΙΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην κατάργηση της διάταξης της προηγούμενης κυβέρνησης που προέβλεπε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% μεσοσταθμικά για το 2019, προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο.

  Όπως επισημαίνει η "Καθημερινή" σε δημοσίευμά της η "Καθημερινή", ένα σενάριο που εξετάζεται είναι να εφαρμοστεί από φέτος μια οριζόντια περικοπή του φόρου, ως το πρώτο βήμα μιας σταδιακής περικοπής που θα φτάσει το 30%.

  Η νομοθεσία προβλέπει για φέτος τη μείωση κατά 10% μεσοσταθμικά του ΕΝΦΙΑ (η έκπτωση δεν θα ξεπερνάει τα 100 ευρώ) για όσους έχουν ακίνητη περιουσία έως 200.000 ευρώ.

  Αυτό σημαίνει ότι οι περίπου 470.000 ιδιοκτήτες ακινήτων με μεγαλύτερη περιουσία δεν θα έχουν καμία μείωση, παρά το γεγονός ότι πληρώνουν σήμερα σχεδόν το 50% του φόρου.

  Σύμφωνα με την "Καθημερινή" που επικαλείται ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο, με το σενάριο που εξετάζεται, αφενός μεν τίθεται σε εφαρμογή από φέτος το σχέδιο της ΝΔ για τον ΕΝΦΙΑ, αφετέρου είναι ευκολότερη η δημοσιονομική διαχείριση του μέτρου.

  Ο ίδιος αξιωματούχος παρέπεμψε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης με τις οποίες (όπως δήλωσε) θα ξεδιπλωθεί ο σχεδιασμός τόσο για φέτος όσο και για τα επόμενα χρόνια.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ